sabato 16 giugno 2012

Paste cu peste spada "alla siciliana" - Garganelli con pesce spada alla siciliana


Più sotto la ricetta in italiano

Sunt asa de bune pastele astea....Daca doriti sa le incercati, nu renuntati va rog eu la nici un ingredient. Fiecare are locul lui acolo in reteta si contribuie la gustul mai mult decat delicios.
E o reteta perfect pentru orice ocazie: festivitati, pranz sau cina cu oaspeti, sau de ce nu cand aveti pofta de o farfurie de paste divine!!!!!!!!!!!!!!!!
Eu le fac de multi ani si e o reteta care place tuturor.
Reteta lui Palma d'Onofrio.

Ingrediente pentru 6 persoane:
600 gr peste spada
500 gr paste (garganelli)
500 gr rosii cherry
1 vanata
1 catel de usturoi
1 salota (sau chiar 2)
30 gr capperi
80 gr masline fara samburi
peperoncino
patrunjel
busuioc
20 gr seminte de fenicul
ulei extravirgin de masline
sare
ulei pentru fript vanata

Se pun capperi intr-un pahar cu apa la desarat.
Vanata se curata, se taie cubulete si se pune la prajit in ulei incins.
Intr-o tigaie, se pune usturoiul tocat si salota tocata cu cateva linguri de ulei de masline, la foc potrivit la calit.
Cand vinetele sunt prajite, se scurg de ulei si se pun in tigaie peste usturoi si salota.
Se adauga capperi, maslinele taiate si rosiile taiate pe jumatate . Se lasa  la foc mic pentru circa 1 minut.
Pestele se taie cubulete si se pune intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei ev, pana ce-si schimba culoarea.
Se adauga apoi (fara ulei) in tigaia cu condimentul preparat initial, se sareaza si se adauga peperoncino.

Cand pastele au fiert se pun in tigaie, se amesteca, se adauga patrunjelul tocat, busuiocul rupt cu mana bucatele si semintele de fenicul.


Pofta buna!

ITALIANO

E' meravigliosa questa pasta, buona per qualsiasi occasione: feste, pranzi o cene con amici, ma anche pasti semplici quando si ha voglia di un buon piatto a base di pesce. 
Vi prego soltanto di non rinunciare a nessun ingrediente. Ognuno ha il suo perché.
Sono anni che sperimento questa ricetta (l'originale è di Palma d'Onofrio) e piace sempre a tutti quelli che la provano.

Ingredienti per 6 persone:
600 gr pesce spada
500 gr garganelli
500 gr pomodoro ciliegino
1 melanzana
1 spicchio d'aglio
1 scalogno (ma anche 2, volendo)
30 gr capperi
80 gr olive denocciolate
peperoncino 
prezzemolo
basilico
20 gr semi di finocchio
olio extravergine di oliva
sale
olio per friggere la melanzana

Mettere i capperi a dissalare in un bicchiere d'acqua.
Pulire la melanzana, tagliarla a cubetti e metterla a friggere in una padella con olio ben caldo.
Tritare l'aglio e lo scalogno e metterli in una padella con qualche cucchiaio di olio evo a rosolare.
Aggiungere poi i cubetti di melanzane scolati, mescolare e aggiungere i capperi, le olive e i pomodorini tagliati a metà. Lasciare insaporire per 1 minuto.
Tagliare il pesce  a cubetti e metterlo in una padella a scottare con qualche cucchiaio di olio ben caldo.
Una volta pronto, aggiungerlo nella padella al resto del condimento e far insaporire.
Scolare la pasta, metterla nella padella, aggiungere il prezzemolo tritato, il basilico spezzettato con le mani e i semi di finocchio.
Buon appetito!



20 commenti:

  1. Un piatto unico da favola :) Che bel profumino con i semi di finocchio, mi piace il suggerimento. Bacioni, buona domenica

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Grazie Fede, i semi di finocchio ci stanno benissimo!
      Un abbraccio!

      Elimina
  2. Ti-am spus eu ca vreau sa fiu musafirul tau.As putea manca paste, dimineata, la pranz si seara.Si daca au peste sau fructe de mare le pot manca si la desert.
    Bestiale.
    Te pup si-ti doresc duminica faina.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Cu mare drag Miculino!
      Si mie imi plac grozav de mult pastele, in toate combinatiile posibile!

      Elimina
  3. Arata de zile mari, rau de tot. Pai asa ceva asi vrea si eu.
    Imi plac pastele mult dar nu apucam sa le gatim prea des. Pe astea ale tale nici nu le-am vazut pana acum :)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Nu-i bai, le poti inlocui cu altfel de paste, "penne" de exemplu.

      Elimina
  4. Primesti musafiri din nord? :) daca e peste si paste , e delicios din punctul meu de vedere .

    RispondiElimina
  5. Mie imi lasa gura apa .
    Eu nu am facut pana acum paste decat cu ton ,dar combinatia ta e delicioasa .
    Ai atatea legume si ingrediente parfumate ,incat e bun si fara peste . :)

    Cu ce pot inlocui pestele spada ? La noi nu gasesc.Si vad ca are o consistenta destul de densa.
    Cu ce seamana ? Tonul proaspat e bun ?

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Tonul proaspat e foarte bun sau altfel de file de peste.
      Intr-adevar e foarte parfumata, fiecare ingredient are rolul lui :)

      Elimina
  6. stupendo questo piatto, davvero super!baci!

    RispondiElimina
  7. Intradevar, e senzationala reteta!!!Tare buna :)!!!Pupici

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...