Più sotto la ricetta in italiano
A iesit o tarta foarte buna! Garantat :)!
Ingrediente pentru o tava de 27 cm:
aluat de foietaj
cateva fire de sparanghel
150 gr prosciutto cotto
100 gr branza de consistenta cascavalului
3 oua + 1 pentru uns
150 ml smantana
2 rosii uscate in ulei
20 gr parmigiano
sare
piper
Se taie varfurile de sparanghel si se pun la fiert pentru cateva minute.Se scurg apoi de apa si se lasa la racit.
Se pune aluatul de foietaj in tava cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu o furculita, iar deasupra se aseaza prosciutto cotto taiat bucatele, branza data la razatoarea mare, cele 2 rosii uscate scurse de ulei si taiate si varfurile de sparanghel.
Se amesteca ouale cu smantana, parmigiano, sare si piper.
Amestecul obtinut se pune cu o lingura in tava, in mod uniform.
Marginile aluatului le ungem cu un ou batut.
Se da la cuptor la 200 de grade pentru circa 30 de minute.
Pofta buna!
Una torta salata inventata al momento, fatta con quello che avevo in frigo.
Devo dire che ci è piaciuta proprio tanto ed è sicuramente da rifare!
Ingredienti per una teglia di 27 cm:
pasta sfoglia
asparagi (qualche filo)
150 gr prosciutto cotto
100 gr formaggio tuma
3 uova + 1 per ungere i bordi della sfoglia
150 ml panna da cucina
2 pomodorini secchi sott'olio
20 gr parmigiano grattugiato
sale
pepe
Tagliare le punte degli asparagi e metterle a bollire per qualche minuto. Si scollano e si lasciano raffreddare.
Mettere la pasta sfoglia in una teglia con la sua carta forno e bucherellarla con una forchetta.
Adagiare sopra il prosciutto cotto tagliato a pezzettini, il formaggio grattugiato (sulla grattugia grande), i pomodorini tagliati a pezzettini e le punte degli asparagi.
Mescolare in una ciotola le uova con la panna, il parmigiano grattugiato, il sale e il pepe.
Versare il composto ottenuto nella teglia, uniformemente, con l'aiuto di un cucchiaio.
Ripiegare i bordi della pasta sfoglia e ungerli con un uovo sbattuto.
Infornare a 200 gradi per circa 30 minuti.
Buon appetito!
Uan torta salata da leccarsi i baffi :) Adoro gli asparagi. Baci, buona setata
RispondiEliminaGrazie Fede, anche a me piacciono molto gli asparagi. Quest'anno purtroppo li ho cucinati poche volte.
EliminaUn bacio, buona serata anche a te!
Minunata, si am retinut reteta.
RispondiEliminaTe pup si-ti doresc seara faina.
Sa stii ca-i buna Miculino!
EliminaTe pupez!!
stupenda!adoro gli asparagi!baci!
RispondiEliminaGrazie Fede!! Sono contenta che ti piaccia la mia torta salata!
EliminaCiao ciao!
Ciao, semplice e ricca questa torta salata! Buonissimo il duo asparagi e prosciutto, con la tuma a fare la differenza!
RispondiEliminabaci baci
Ciao ragazze e benvenute nella mia cucina!
EliminaE' stata una piacevole sorpresa anche per me e devo dire che è stata molto buona questa torta!
Grazie per la visita :)!
Deliciu!
RispondiEliminaDe prosciutto cotto nu am mai auzit pina astazi. Cum este comparat cu celelate?
Comparat cu "crudo" - sunt total diferite.
Elimina"Cotto" e practic un jambon.
Pulpa de porc se dezoseaza si se taie cea mai mare parte de grasime.
Apoi cu o masinarie care contine peste 300 de ace (chiar ieri am vazut chestia asta in tv), i se injecteaza saramura.
Apoi pulpa se maseaza cu sare, piper si ienupar,dupa care se pune intr-o forma speciala care va merge la copt, la vapori, la 60 - 70 de grade.
E mult mai moale, decat "crudo", exista si afumat, mai sarat, mai dulce, etc.
Faina . Nu mai am sparanghel :) , ramane pe data viitoare
RispondiEliminaMerci Dorina :)! O sa-ti placa cu siguranta daca iti place sparanghelul :)!
EliminaCe rumenita si frumoasa este.Pupici!
RispondiEliminaDaaaa multumesc frumos :)! Muah!
EliminaFoarte ,foarte bine arata,,,,yamiiii!!!!
RispondiEliminaO zi frumoasa!!!
Hello Mirela, bine-ai venit la mine!
EliminaMa bucur ca-ti place, te servesc cu o felie :)!
Multumesc si tie la fel!
Che buona deve essere!
RispondiEliminaChe piacere Stefania, benvenuta nella mia cucina :)!
EliminaE buona si, non è rimasta nemmeno una briciola!
Ooooo...sparanghel...bun!!!! Arata delicios, Any. Am si eu in program o tarta cu sparanghel saptamana asta dar cu ricotta ;). Pupici
RispondiEliminaMerci Diana, atunci abia astept s-o postezi pe-a ta :)!
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