Pestele gatit in sare, il fac de mult acasa, dar l-am mancat si la restaurant.
Si va garantez ca nu are nimic de invidiat celui de la restaurant.
E aromat, moale, sarat exact atat cat trebuie si in plus e dietetic.
Ingrediente:
2 dorade (700 gr deja curatate)
2 kg de sare mare
2 catei de usturoi
cateva fire de patrunjel
ace de rozmarin
sucul de la o lamaie
Se aseaza deasupra cele 2 dorade curatate, in burta carora am pus cate un catel de usturoi si cateva fire de patrunjel.
Acoperim cu restul de sare, iar deasupra stoarcem sucul unei lamai, pe toata suprafata.
Se da la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute.
Cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit, incepem sa spargem sarea cu grija, asa incat sa nu intepam pestele.
Indepartam cu grija pielea si oasele si asezam fileul pe farfurii.
Servim cu un fir de ulei extravirgin de masline si piper proaspat macinat.
Pofta buna!
ITALIANO
L'ho sempre cucinato, ma l'ho mangiato anche al ristorante.
E vi garantisco che cucinato a casa, non ha niente da invidiare a quello del ristorante.
E morbido, saporito, salato quanto basta e in più e dietetico.
Ingredienti:
2 orate (700 gr già pulite)
2 kg di sale grosso
2 spicchi d'aglio
prezzemolo
aghi di rosmarino
il succo di un limone
In una teglia da forno, mettere uno strato di sale e i aghi di rosmarino.
Mettere nella pancia di ogni orata, uno spicchio d'aglio e del prezzemolo e adagiarle sopra il sale.
Coprire con il resto del sale e spruzzare sopra il succo di un limone.
Infornare a 200 gradi per 20 minuti.
Con l'aiuto di un coltello a punta, rompere il sale, facendo attenzione a non bucare il pesce.
Tirare fuori il pesce, facendo sempre attenzione a non romperlo, trasferitelo su un piatto da portata.
Spolpare le orate, cercando di lasciare interi i filetti.
Servire con un filo de buon olio extravergine e una spruzzata di pepe macinato fresco.
Buon appetito!
cred ca ar merge si alt tip de peste in paturica asta.Mai am niste cambula in congelator si ma gandeam sa o fac asa.
RispondiEliminaDa, merge, eu am facut nu numai dorada ci si alti pesti asemanatori: "dentice" si "spigola", dar nu stiu cum le zice in romaneste.
RispondiEliminaDe cite ori vad retete de tipul asta stau si ma minunez.. chiar nu iese sarat muruga?
RispondiEliminaO data si o data tot o sa-l incerc si eu!
Poza cu rezultatul final arata tare imbietoare!
O nuuuu! Nu e sarat, e delicat as zice.
RispondiEliminaMerci mult, trebuie sa-l incerci!
adoro questo pesce, bravissima è perfetto!!!baci!
RispondiEliminaGrazie, io pure lo adoro fatto cosi, riesce a trattenere tutti i suoi sapori! Baci!
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