Quest'anno il Natale è stato speciale....magico, direi.
E' stato il primo Natale del mio piccolino e sono contenta di essere riuscita a organizzare la cena della Vigilia a casa mia. Senza l'aiuto prezioso di mia mamma, non sarei riuscita, sicuramente.
Avere un bambino piccolo è abbastanza impegnativo, tutta la nostra attenzione si sposta su di lui e quindi certe cose non si possono proprio fare se non si ha un aiuto.
Non ho potuto rinunciare a preparare i biscotti natalizi (poi io faccio quantità industriali :)) e la più grande soddisfazione è stata quando mio marito una volta ritornato a casa ha esclamato: questo è il profumo di casa mia a Natale!
Un profumo che sa di famiglia, di casa, di nido, di tradizione.
Anul acesta Craciunul a fost special...magic, as zice.
A fost primul Craciun al micutului meu si sunt multumita ca am reusit sa organizez cina de Ajun acasa la noi. Fara ajutorul pretios al mamei, nu as fi reusit, in mod sigur.
Bebele are nevoie de atentie maxima si anumite lucruri nu se pot face fara ajutor. Nu as fi reusit sa gatesc, sa fac biscuiti (bine, cantitati industriale cum fac eu :))), sa ma ocup de detalii, daca n-as fi avut ajutorul bunicii pentru nepotel.
Nu am putut sa renunt sa fac biscuitii mei preferati si cea mai mare satisfactie a fost cand a venit sotul meu casa si a exclamat: asta e parfumul de Craciun al casei mele! Un parfum de familie, de casa, de cuib, de traditie.
Vi faccio vedere quindi i piatti che sono riuscita a realizzare quest'anno e vi lascio i miei migliori auguri....Buone feste!
Aperitivo con ostriche Belon e fasolari, accompagnati da due salse, tutto preparato da mio maritino.
La prima salsa con scalogno tritato finemente e marinato nell'aceto e la seconda con sale, pepe, cognac, succo di limone e un goccio d’olio extravergine di oliva.
Pane tostato e burro e un buon prosecco italiano.
Va arat ce am reusit sa realizez anul asta pentru masa de Ajun si va urez sarbatori fericite in continuare!
Aperitivo cu stridii Belon si fasolari, acompaniate de doua sosuri, totul pregatit de sotul meu.
Primul sos cu salota taiata fin si marinata in otet. Al doilea sos cu sare, piper, coniac, suc de lamaie si o picatura de ulei extravirgin de malsaine.
Paine prajita unsa cu unt si un bun prosecco italian.
Abbiamo continuato con:
Carpaccio di spada marinato all'arancia
Am continuat cu:
Carpaccio de peste spada marinat cu suc de portocale
Carpaccio di tonno marinato allo zenzero e limone
Grazie Giuliana per l'ispirazione, i due carapaci sono stati deliziosi!
Carpaccio de ton marinat cu ghimbir si lamaie
Carpaccio di polpo con chicchi di melograno
Carpaccio de caracatita cu boabe de rodie
Datteri ripieni con crema di gorgonzola e mascarpone e decorati con chicchi di melograno
Curmale umplute cu crema de gorgonzola si mascarpone si decorate cu boabe de rodie
Stelle di pane carré tostato con crema di salmone e robiola, decorate con uova di lompo e semi di sesamo
Stelute de paine prajita cu crema de somon si branza robiola, decorate cu icre de lompo si seminte de susan
Tartine di pane integrale con formaggio brie, fichi secchi e miele
Tartine de paine integrala prajita, cu branza brie, smochine seci si miere
Fiori di pasta sfoglia ripieni di baccalà mantecato
Flori de aluat de foietaj umplute cu crema de cod
Cantucci salati e biscotti salati
Biscuiti sarati
Abbiamo continuato con baccalà fritto
Am continuat cu cod fript, conform traditiei de aici
Gamberoni al forno
Creveti la cuptor
Una ricciola di 2,7 kg in crosta di sale
Un peste de 2,7 kg pe care l-am facut in crusta de sare la cuptor. Pestele se cheama "ricciola", in romaneste nu stiu cum ii zice din pacate
Carciofi e cardi gratinati al forno
Anghinare si cardi la cuptor
Panettone artigianale alla ricotta
Panettone artizanal cu ricotta
Biscotti: fossette golose, vanille kipferl, biscotti ripieni con la nutella, palline di cocco, chocolate crinkles, tartufi al cioccolato
Biscuiti: fossette golose, vanille kipferl, biscuiti umpluti cu nutella, bilute de cocos, chocolate crinkles, trufele Stelei
Buone feste a tutti, pace e tanto amore!
Sarbatori fericite tuturor, pace si multa dragoste!