Ben ritrovati!
Il Natale è passato e spero che tutti voi abbiate trascorso dei bei momenti, delle giornate tranquille e serene.
Io, come ogni anno, ho iniziato i preparativi facendo i biscotti due giorni prima. Non mi piace prepararli molto prima, preferisco averli freschi sulla tavola delle feste. Li conservo comunque nelle scatole di latta, ma come dicevo, li preparo solo due giorni prima delle feste. E così, domenica ho preparato solo biscotti, dalla mattina alla sera.
Lunedì ho continuato con la preparazione di qualche antipasto, come l'insalata russa. Questa volta, la maionese mi ha dato del bel filo da torcere. E' impazzita ben due volte! Mancava poco perché io scendessi al supermercato a comprare quella già pronta! Ma alla fine sono riuscita a riprenderla e la mia insalata russa è stata salva per la gioia di tutti! Piace e non potrei mai rinunciare a farla, soprattutto per le feste.
Tante cose le ho preparate al momento, come la pasta e i secondi piatti.
Non si vedono nelle foto, ma c'erano: vol au vent ripieni con funghi chiodini, cocktail di gamberetti e gamberetti con una simil salsa remoulade (cetriolini sott'aceto, capperi, maionese, yogurt greco, aneto, prezzemolo).
Per quanto riguarda la tavola, quest'anno ho pensato di abbandonare il rosso e di dare spazio al dorato. Il rosso comunque c'era, il centrotavola ha portato aria natalizia.
E voi? Come avete passato le feste? Non vedo l'ora di sapere e di vedere cosa avete preparato di buono!
Vi mando un abbraccio e vi lascio con le foto della mia cena della Vigilia.
A presto!
Bine v-am regasit!
Craciunul a trecut si sper ca ati petrecut momente frumoase, zile linistite si senine.
Ca in fiecare an, eu am inceput pregatirile cu productia de biscuiti, cu doua zile inainte de Ajun. Nu-mi place sa-i pregatesc cu mult inainte, prefer sa-i am pe masa de sarbatori proaspeti. Ii conserv oricum in cutii de metal, dar asa cum spuneam, ii pregatesc doar cu doua zile inainte. Astfel, duminica trecuta mi-am petrecut-o in bucatarie de dimineata pana seara facind biscuiti.
Luni am continuat cu pregatirea catorva gustari printre care si salata de legume cu maioneza. De data asta maioneza s-a taiat de doua ori, pfuaiiii imi venea sa-mi iau campii!!!! Dar pana la urma am reusit s-o stabilizez si a iesit o salata de o bunatate unica, spre bucuria tuturor! Place si n-as putea renunta s-o fac, mai ales de sarbatori.
Multe le-am pregatit pe moment, cum ar fi pastele si felul doi.
Nu se vad in poze dar erau si vol au vent umpluti cu ghebe cu maioneza, cocktail de creveti si creveti cu un fel de sos remoulade (castravete murat, cappere, maioneza, iaurt grecesc, marar, patrunjel).
In ceaa ce priveste masa, anul asta m-am gandit sa abandonez rosul si sa dau spatiu auriului, insa rosul oricum a fost prezent, multumita ornamentului de flori care a adus un aer de sarbatoare.
Voi cum ati petrecut sarbatorile? Abia astept sa vad ce-ati pregatit!
Va imbratisez si va las cu cateva poze de la cina din Ajunul Craciunului, acasa la noi.
Pe curand!
Baci di dama salati, ripieni con crema al salmone - Biscuiti sarati umpluti cu crema de somon
Fichi secchi ripieni con philadelphia e noci - Smochine seci umplute cu branza piladelphia si nuci
Datteri secchi ripieni (quelli venduti al kg, israeliani, belli grossi) con crema al gorgonzola e mascarpone, decorati con qualche chicco di melagrana
Curmale seci umplute (alea care se vand la kg, origine Israel, mari si carnoase) cu gorgonzola si mascarpone si decorate cu boabe de rodie
Alici marinate nell'olio extravergine di oliva e porro tagliato finemente - Ansoa marinate in ulei extravirgin de masline si praz taiat fin
Baccalà fritto al momento, quindi bello croccante - Cod prajit pe moment
Dentici al sale, preparati insieme a mio marito :).
Una parte del sale l'abbiamo mescolata con rametti di timo fresco e rosmarino fresco, abbiamo fatto un letto sul fondo della teglia e abbiamo messo i dentici (2,2 kg).
Il resto del sale l'abbiamo mescolato con degli albumi montati a neve e abbiamo coperto i pesci.
45 - 50 minuti in forno.
E' venuto fuori un secondo con i fiocchi! Servito solo con un filo d'olio extravergine sopra.
Peste (dentice) in sare, la cuptor, preparat cu sotul meu :).
O parte din sare am amestecat-o cu cimbru proaspat si rozmarin proaspat, am facut un pat de sare pe fundul tavii si am pus pestele (2,2 kg).
Restul de sare am amestecat-o cu albusuri de ou mixate bine si am acoperit pestii.
La cuptor, 45 - 50 de minute.
A iesit o minune, pestele fraged, aromat si l-am servit doar cu un fir de ulei extravirgin de masline.
Gamberoni al forno - Creveti la cuptor
Carciofi al forno - Anghinare la cuptor
I biscotti: frolla ripiena di crema al pistacchio, frolla ripiena di nutella, biscotti "isler" o "bad ischl"(frolla alle noci, confettura di lamponi fatta da mia mamma e copertura di cioccolato)
Au urmat apoi biscuitii: biscuiti umpluti cu crema de fistic, biscuiti umpluti cu nutella si islere glazurate cu ciocolata.
Tartufi al cioccolato e brigadeiros - Trufe de ciocolata si bomboane brigadeiros
Chocolate crinkles, fossette golose, frolla ripiena con la nutella, frolla ripiena con crema al pistacchio, frolla ripiena con dulce de leche (quelli senza decoro).
Chocolate crinkles, biscuiti cu ciocolata, biscuiti umpluti cu nutella, biscuiti umpluti cu dulce de leche (dei fara decor), biscuiti umpluti cu crema de fistic.
Il mio amato panettone artigianale (comprato) ripieno con crema al pistacchio - Panettone artizanal umplut cu crema de fistic (cumparat)
Abbiamo anche bevuto :), questa volta cambiando il vino per ogni portata.
Am si baut, de data asta am schimbat vinul pentru fiecare fel principal de mancare.
BUONE FESTE A TUTTI!
SARBATORI FERICITE TUTUROR!