Mai jos reteta in limba romana
Oggi al pranzo, ravioli con funghi, carciofi e panna. Che brava, direte voi, Any ha fatto i ravioli in casa :)! No, mi dispiace deludervi, i ravioli li ho comprati, non li ho mai fatti in casa. Ancora non sono arrivata a questi livelli, ma sicuramente un giorno proverò a farli.
Al posto dei ravioli, potete usare la pasta normale, verrà fuori un piatto altrettanto buono e cremoso, da leccarsi i baffi!
Buona domenica a tutti e un bellissimo inizio di settimana!
2 confezioni di ravioli ai funghi porcini
40 gr funghi misti secchi
6 carciofi grandi
olio extravergine di oliva
2 spicchi d'aglio
peperoncino
sale
panna ai funghi
Mettere in funghi secchi in ammollo in un pentolino con dell'acqua calda, per mezz'ora.
Togliere poi i funghi, filtrare l'acqua e metterla da parte.
Tagliare i funghi a pezzettini e metterli in un pentolino con due cucchiai di olio extravergine di oliva e uno spicchio d'aglio intero. Lasciare sul fuoco per qualche secondo, mescolare e aggiungere qualche mestolo dell'acqua filtrata che abbiamo messo da parte. Fare bollire fino a quando l'acqua viene assorbita, aggiungere dell'altra e bollire fino a quando i funghi non diventano teneri. L'acqua si deve ridurre quasi del tutto.
Pulire i carciofi togliendo le foglie esterne dure, tagliare poi la punta arrivando a circa metà foglia, lasciando quindi solo la parte tenera del carciofo.
Tagliarli a metà e poi a fettine e metterli in una bacinella con acqua e limone.
In una padella mettere qualche cucchiaio di olio extravergine di oliva, uno spicchio d'aglio pulito e i carciofi scolati per bene.
Rosolare per circa un minuto, aggiungere poi dell'acqua, sale e peperoncino e lasciare cucinare fino a quando i carciofi diventeranno teneri e asciutti, senza liquido di cottura.
Nel frattempo mettere i ravioli a bollire. Scollarli al dente per continuare poi la cottura con gli altri ingredienti.
Aggiungere i funghi nella padella con i carciofi, mescolare e unire anche i ravioli e la panna.
Continuare la cottura per un minuto, spegnere e impiattare.
Buon appetito!
Româna
Duminica nu ne gandim la calorii, asa ca din cand in cand o farfurie de paste cremoase e binevenita.
In loc de ravioli puteti folosi paste normale, vor iesi la fel de cremoase si de bune.
Ravioli i-am cumparat, nu am facut asa ceva niciodata acasa, va zic drept ca nu m-a ros curiozitatea pana acum. Dar voi incerca cu siguranta cand voi fi mai inspirata :).
Va doresc o duminica insorita si un inceput de saptamana cat mai frumos!
Ingrediente pentru 4 persoane:
2 cutii de ravioli umpluti cu hribi
40 gr de ciuperci mixte seci
6 bucati anghinare mari
ulei extravirgin de masline
2 catei de usturoi
fulgi de peperoncino
sare
smantana cu gust de ciuperci
Ciupercile seci se pun la inmuiat in apa fierbinte timp de jumatate de ora.
Dupa acest timp, se scot ciupercile si se taie marunt, iar apa se filtreaza si se pune deoparte.
Punem ciupercile intr-un ibric (o oala micuta) cu doua linguri de ulei ev si un catel de usturoi intreg.
Lasam pe foc timp de cateva secunde cat sa se imprieteneasca gusturile, apoi turnam un polonic din apa pe care am pus-o deoparte.
Lasam la fiert, cand zeama scade, adaugam alt polonic de apa si tot asa. Ciupercile trebuie sa fie fierte bine, iar la final trebuie sa fie scazute, fara prea mult lichid.
Se curata anghinarea eliminind deci frunzele din exterior, mai dure. Apoi se taie varful ajungind pana la jumatatea frunzelor, lasind in asa fel doar partea cea mai frageda.
Se taie pe jumatate, apoi felii si se pune intr-un castron cu apa si lamaie stoarsa (ca sa nu se inegreasca). Cand am terminat de curatat toata anghinarea, am pus cateva linguri de ulei extravirgin intr-o tigaie, am pus anghinarea scursa bine de apa, un catel de usturoi curatat si am lasat pe foc cam un minut.
Am adaugat apoi o cana cu apa si am lasat la fiert, sare si fulgi de peperoncino. Se lasa la fiert pana ce anghinarea devine frageda si lichidul se evaporeaza total.
Se pun ravioli la fiert. Ii scurgem de apa cand sunt "al dente", adica fierti, dar nu de tot.
Ciupercile se pun in tigaia cu anghinare, se amesteca, se adauga ravioli si smantana.
Se amesteca si se mai lasa pe foc cam un minut.
Pofta buna!