mercoledì 30 gennaio 2013

Tort de ciocolata Pierre Hermé - Torta al cioccolato Pierre Hermé

Più sotto la ricetta in italiano


Da, stiu, o sa ziceti.......iar dulce????
Da, iar dulce, pentru ca dieta continua asa ca intru in bucatarie sa gatesc doar treburi de dieta, absolut deloc interesante. Insa din cand in cand mai fac si ceva dulce pentru sotul meu.
V-am mai spus ca-mi plac dulciurile rapide, facute cu ingrediente la indemana.  Adica, daca la 9 seara vreau sa fac ceva bun, fac, fara sa stau prea mult pe ganduri, ca n-am aia sau ailalta.
Zilele trecute, dupa cina, mi-am dat seama ca tarta pe care o facusem se terminase deja, asa ca vroiam sa incerc ceva nou tot pe baza de ciocolata. Dar ce sa fac? Ceva care sa se faca unu doi, fara ingrediente speciale, dar cu un efect final de toata lauda. 
Gandul mi-a fugit imediat la Stellina mea draga, prietena de forum, care cu ceva timp in urma postase ceva torturi din astea rapide, pe baza de ciocolata. 
Asa ca, iata din nou un dulce ciocolatos, reteta maestrului Pierre Hermé.
Ah, sa nu uit! Va amintesc ca e in curs Giveaway-ul organizat de mine! 

Ingrediente pentru o tava de 24 cm: 
250 gr ciocolata amaruie (minim 50% cacao)
180 gr zahar
250 gr unt la temperatura camerei
70 gr faina
4 oua

Se topeste ciocolata rupta bucatele, la bainmarie, dupa care se lasa la racit.
Untul taiat bucatele se mixeaza bine impreuna cu zaharul, timp de 4 minute.


Se adauga apoi ouale pe rand, unul cate unul, mixind dupa fiecare. Nu va alarmati daca vedeti compozitia ca o ia razna, ca atunci cand se taie maioneza. In momentul in care se vor adauga restul ingredientelor, revine la normal.
Se adauga apoi ciocolata topita si faina, se amesteca usor cu o paleta sau in continuare cu mixerul la viteza cea mai mica.


Va rezulta o crema de ciocolata foarte fina.



Se pune compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se da la cuptor la 180 de grade (cuptorul preincalzit) timp de 30 de minute. 
Asa arata abia scoasa din cuptor. Stratul de deasupra e foarte foarte fin si crapat. Faceti oricum testul cu scobitoarea. La mine dupa exact 30 de minute era gata.


Note:
- asa cum zice si Stella, autorul retetei recomanda ca acest desert sa fie facut cu o zi inainte de a fi servit. Eu l-am facut seara si s-a servit a doua zi la micul dejun. 
- foarte foarte bun, umed in interior, are o consistenta perfecta,  excelenta as zice.
- se apropie sfantul Valentin asa ca e o idee perfecta zic eu, servit in forma de inimioare. Se taie inimioarele cu o forma de biscuiti. Se taie usor, fara probleme, tortul cum ziceam are o consistenta perfecta, nu se faramiteaza, asa ca formele ies perfect. 
- serviti ca atare sau cu o crema de branza philadelphia amestecata cu zahar pudra. Sau de ce nu cu frisca!
Pofta buna!



ITALIANO

Quando ho ricevuto la mail di Silvia, confesso che sono stata sorpresa e molto onorata nello stesso tempo. L'invito per la sua nuova rubrica "San Valentino secondo noi..." mi ha fatto molto piacere, quindi ho accettato subito, senza esitazioni.
L'iniziativa si svolgerà per tre settimane, una volta a settimana, nei seguenti giorni:  30 gennaio, 6 febbraio e 13 febbraio.
Con me in quest'avventura, altre amiche blogger, che cercheranno di portare alla luce tante idee sicuramente una più bella dell'altra, per un San Valentino a portata di mano di tutti.
Spesso quando si parla di questa festa, si pensa automaticamente alla parte commerciale, ma San Valentino non significa solo peluche e cuscini a forma di cuore. . Può essere un pensiero, un abbraccio, una carezza, un fiore o una poesia, un dolce, una cena preparata con tanto amore e passione o una decorazione fatta con altrettanto amore e dedizione. Tutto questo..per    il proprio marito e per i figli, per i genitori e per i nonni, per gli amici e per le persone a noi care.  
E cosa c'è di meglio in materia di dolci che un dolce al cioccolato? 


Mio marito è cioccolato dipendente, quindi anche questa volta un dolce al cioccolato. Di quelli che si fanno in un batter d'occhio alle 9 di sera e non ti metti proprio il dubbio se hai o no tutti gli ingredienti in dispensa. Perché questi ingredienti ci sono sempre.
In più, il risultato è eccellente! 
La ricetta di Pierre Hermé, me l'ha fatta conoscere la mia amica di forum Stella :). 

Ingredienti per una teglia rotonda di 24 cm:
250 gr cioccolato fondente (minimo 50% cacao)
180 gr zucchero
250 gr burro a temperatura ambiente
70 gr farina
4 uova

Sciogliere il cioccolato a bagnomaria e lasciarlo raffreddare.
Lavorare bene il burro tagliato a pezzettini con lo zucchero per 4 minuti, con le fruste elettriche.
Aggiungere le uova, uno alla volta e mescolare bene dopo ogni uovo aggiunto. Non vi allarmate se vedete che l'impasto impazzisce (tipo come la maionese). Appena si aggiungerà il resto degli ingredienti, si riprenderà.
Quindi, aggiungere il cioccolato sciolto e freddo, la farina e continuare a mescolare con le fruste a velocità minima.
Risulterà una crema al cioccolato molto fine.
Mettere l'impasto in una teglia coperta con della carta forno e infornare a 180 gradi per 30 minuti (forno preriscaldato). Fare sempre il test con lo stecchino. Con il mio forno, dopo 30 minuti precisi, la torta era pronta. 
Buon appetito!

Note:
- Hermé raccomanda di gustare il dolce il giorno dopo. Io l'ho fatto la sera, per la colazione del giorno dopo. Una consistenza perfetta, la torta è morbida, con l'interno umido.
- visto la mia partecipazione alla iniziativa di Silvia, ho deciso di tagliare la torta a forma di cuoricini, con una forma per biscotti. La torta ha una consistenza perfetta, si taglia molto facilmente.
- come suggerimento per servirla, ho pensato a una spolverata di zucchero a velo, crema di formaggio fatta con philadelphia e zucchero a velo. Oppure, perché no, la panna montata.


Questa è stata la mia prima proposta per la rubrica di Silvia - San Valentino secondo noi

Ecco i link dei altri blog partecipanti, che vi invito a visitare. Sicuramente troverete tante idee carine



domenica 27 gennaio 2013

Primul meu Giveaway! - Il mio primo giveaway!


Anul trecut, pe 9 martie, publicam prima mea reteta pe acest blog. Nu stiam absolut nimic, eram la inceputul unei aventuri care incet incet m-a cucerit, a devenit parte din viata mea....o realitate cotidiana! Si asta multumita voua! Multumesc voua tuturor care ma urmariti, imi lasati comentarii si imi dati curaj sa continui acest minunat proiect!
De ceva vreme ma tot gandesc sa organizez ceva si imi trec prin minte tot felul de idei.
La inceput vroiam sa organizez un concurs de retete culinare, apoi m-am razgandit pentru ca am ajuns la concluzia ca cea mai buna idee e aceea de a organiza un Giveaway, in asa fel incat posibilitatea de a castiga sa fie egala pentru toti. Cred ca-i cea mai buna alegere avand in vedere ca o parte dintre voi detine bloguri legate de alte pasiuni, nu neaparat de bucatarie. Deci nu toti ar putea participa cu o reteta.

Pentru a sarbatori impreuna cu voi un an de La cucina di Any, incepe azi 27 ianuarie 2013 primul meu Giveaway, care se va termina pe 8 martie 2013 la ora 23.59 (ora Italiei).

Ce trebuie sa faceti?
- pot participa doar posesorii de blog
- copiati bannerul si expuneti-l pe pagina principala a blogului vostru in spatiul dedicat concursurilor, cu link la aceasta pagina
- la finalul urmatoarei voastre postari (nu are importanta continutul) expuneti bannerul insotit de urmatoarea fraza: cu acest post particip la Giveaway-ul organizat de La cucina di Any (cu link la aceasta pagina)
- lasati apoi un comentariu la acest post, cu link la postul vostru
- nu e necesara inscrierea la acest blog, dar daca o faceti imi va face placere :)

Premiul
M-am gandit foarte mult care ar putea fi premiul si in final am ales o forma in silicon, care se preteaza la orice ocazie: zile de nastere, Craciun, Pasti, etc. Forma este dotata de un inel de suport.
Dimensiuni:  ø 260 h 60 mm Volum: 2 l 
Sper sa fie pe gustul vostru!

Note:
1. Fiecare participant va primi un numar (in ordinea inscrierii) si va fi inscris apoi intr-o lista pe care o voi publica pe aceasta pagina


Va astept !!!


ITALIANO



Il 9 marzo dell'anno scorso, pubblicavo la mia prima ricetta qui, su questo blog. Non sapevo assolutamente nulla, ero all'inizio di un'avventura che piano piano mi ha conquistata, è diventata parte della mia vita...una realtà quotidiana! E questo grazie a voi! Grazie a  tutti voi che mi seguite, mi lasciate commenti e mi date tanto coraggio per continuare questo bellissimo progetto!
E' da tempo che penso di organizzare qualcosa e mi frullano in mente mille idee.
All'inizio volevo dare il via ad un contest con ricette, poi ho ripensato e credo che la cosa migliore per ringraziarvi sia un Giveaway, in modo che tutti voi, amici miei, abbiate la possibilità di vincere in uguale misura. Credo sia la scelta migliore poiché una parte di voi possiede blog legati ad altre passioni, quindi non tutti potrebbero partecipare con una ricetta.

Per festeggiare insieme a voi un anno di La cucina di Any, parte oggi 27 gennaio 2013 il mio primo Giveaway che terminerà l'8 marzo 2013 alle ore 23.59 (ora italiana).

Cosa dovete fare? 


PER FAVORE, LEGGETE LE REGOLE CON ATTENZIONE
- possono partecipare solo i possessori di un blog 
- prelevare il banner e aggiungerlo sulla home page del proprio blog nel'apposito spazio dedicato ai contest o ai giveaway, con link a questo post
- al termine del vostro prossimo post (qualunque sia il contenuto), esponete il banner accompagnato dalla dicitura: con questo post partecipo al Giveaway di La cucina di Any (con link a questa pagina)
- ritornate qui e lasciate un commento su questa pagina con il link al vostro post
- non è necessario diventare follower di quest blog, ma se lo fate mi farà piacere :)

Il premio
Ho pensato molto e alla fine ho scelto un bellissimo stampo in silicone, adatto a qualsiasi occasione: compleanni, Natale, Pasqua, ecc. Lo stampo è dotato di anello di supporto.
Dimensione: ø 260 h 60 mm  Volume: 2 l
Spero sia di vostro gradimento!





Note:
1. Ogni partecipazione verrà elencata su questa pagina, con un numero.
2. Il presente giveaway non comporta alcuna violazione delle norme su concorsi a premi, poichè rientrante nella previsione di cui all'art. 6 lett. d) del DPR 430/2001.

Vi aspetto !!!!


Participa - Partecipano

15. Silvia - http://joyshabby.blogspot.it/2013/02/la-vernice-lavagna-utilizzi-e-ricette.html
16. Maria & Alessia - http://uncestinodiciliege.blogspot.it/2013/01/castagnole.html
17. Mimma - http://pasticciepasticcini-mimma.blogspot.it/2012/12/gnocchi-bicolori.html
18. Fernanda -  http://unsoffiodipolveredicannella.wordpress.com/2013/02/05/thats-amore-le-rose-fritte-con-crema-pasticcera-e-confettura/
19. Sonia - http://profumodizucchero.blogspot.it/2013/02/torte-genoa-sampdoria-con-vanilla-cake.html
20. Ombretta - http://dolcemeringa.blogspot.it/2013/02/ciambella-allacqua-e-bacche-di-goji.html
21. Lucia - http://www.tortadirose.it/salati/cake-al-mais-e-semi-di-papavero
22. Paola - http://paola-lecreazionidipaola.blogspot.it/2013/02/regali.html
23. Serena - http://leideedipapilio.blogspot.it/2013/02/vatti-fidare-del-fruttarolo.html
24. Gela - http://cufarulcubucurii.wordpress.com/2013/02/13/chifle-pufoase-cu-branza
25. Sara Dionisi - http://sadioni.blogspot.it/2013/02/martedi-grasso-mardi-gras-shrove-tuesday.html
26. Gabila - http://panedolcealcioccolato.blogspot.it/2013/02/mud-cake-al-doppio-cioccolato.html
27. Caterina - http://dolciperpassionesalatiperamore.blogspot.it/2013/02/guai-chiamarla-carbonaraspaghetti-con.html
28. Sara - http://magiedalforno.blogspot.it/2013/02/un-dolce-che-sa-di-noi.html
29. Sapori di Sardegna - http://casa-dolcecasa.blogspot.it/2013/02/malloreddus-4-sapori-al-sugo-di.html
30. Fede - http://saponeinbolla.blogspot.it/2013/02/happy-valentines-day.html
31. Stefania - http://cremaepanna.blogspot.it/2013/02/torta-di-mele-light-con-succo-darancia.html
32. Roberta -  http://thedreamingseed.blogspot.it/2013/02/sostituisci-la-paura-di-cio-che-non.html
33. Brunella -  http://passioniecucina.blogspot.it/2013/02/dopo-una-settimana-da-incubo-ci-vuole.html
34. Vaty - http://vatineesuvimol.blogspot.it/2013/02/crema-al-cocco-con-salsa-dolce-al-lime.html
35. Giusi - http://www.giuliamaria.it/blog/2013/02/11/pasta-fatta-in-casa-al-vino-rosso/
36. Giu - http://melacannella.blogspot.it/2013/02/insalata-di-pollo.html
37. Chiara - http://lacucinadellostivale.blogspot.it/2013/02/cake-al-miele-e-noci.html

38. Imma - http://ranocchiomonello.blogspot.it/2013/02/le-patate-viola.html
39. Terry - http://ipasticciditerry.blogspot.it/2013/02/pangoccioli-alle-gocce-di-cioccolato.html
40. Marina - http://merincucina.blogspot.it/2013/02/involtini-di-vitello-con-chips-di-fiori.html
41. Vy- http://chincaglierie-fronzoli.blogspot.it/2013/02/la-cena-succulenta-di-zucca.html 
42. Monica - http://il-pappamondo.blogspot.it/2013/02/carpaccio-croccante-con-gazpacho-ai.html
43. Rosalba - http://mieleevaniglia.blogspot.it/2013/02/fudge-con-crema-di-pistacchi.html
44. Michela - http://cook-alaska.blogspot.it/2013/02/biscotti-salati-al-taleggio-mandorle-e.html
45. Gioia - http://incucinacongioia.blogspot.it/2013/02/tiramisu-al-cioccolato.html
46. Cristiana - http://beufalamode.blogspot.it/2013/02/crepe-al-cioccolato-con-banane.html
47. Maria Luisa - http://incucinadamalu.blogspot.it/2013/02/cannoli-di-sfoglia-con-crema-e.html
48. Floriana - http://semivaniglia.blogspot.it/2013/02/la-mia-zonzolata-da-sogno.html
49. Cadè - http://mmmbuonissimo.blogspot.it/2013/02/biscotti-alla-vaniglia.html
50. Nene - http://dolceamarocuisine.wordpress.com/2013/02/26/bocconcini-di-pollo-champignon-e-mele/
51. Sara - http://lecucinedicasanostra.blogspot.it/2013/02/biscotti-al-miele.html
52. Arianna - http://ricettehunter.blogspot.it/2013/02/frittatina-di-zucchine.html
53. Valeria - http://www.terraefarina.it/2013/02/fajitas-di-pollo-con-tortillas-fatte.html
54. Marilena - http://ladolcezzanelcuore.blogspot.it/2012/06/trancetti-ai-lamponi-con-meringa-bruna.html
55. Barbara - http://alvearedelledelizie.wordpress.com/2013/02/27/cestini-di-frolla-arricchiti-con-semi-di-papavero-e-marmellata-dimirtilli/
56. Silvana - http://silvanausa.blogspot.it/2013/02/blog-post.html
57. Barbara - http://giornisenzafretta.blogspot.it/2013/03/bicchieri-di-crema-al-mascarpone-con.html

sabato 19 gennaio 2013

Tort de ciocolata si cafea...pentru cei care iubesc ciocolata! - Torta al cioccolato e caffè...per chi ama il cioccolato!

Più sotto la ricetta in italiano

Cu Lili ma inteleg foarte bine din punct de vedere culinar. Papilele noastre gustative sunt pe aceeasi lungime de unda.
De aceea si in cazul acestei retete am ramas pe deplin satisfacuta. 
Va place ciocolata? Va place cafeaua? 
Daca da, atunci asta e un tort care cu siguranta in momentul in care il veti gusta va va face automat sa va ganditi la data urmatoare cand il veti face.
E o bomboana de ciocolata giganta! 
Nu e moale ca un pandispan, dar nu e absout deloc innecacios. 
Si nu e nici ca un brownie. Are o consistenta perfecta.
S-a degustat o data seara dupa ce l-am facut si s-a racit cat de cat si apoi a doua zi.
A doua zi e cu mult mai bun pentru ca gusturile au timp sa se aseze si sunt mult mai decise.

Toate ingredientele le am mereu in casa. De aceea nu e un tort care sa necesite pregatiri in avans. Se face unu doi, dovada, aseara m-am decis, aseara l-am facut.

Prietena mea Rita a incercat tortul, l-a decorat cu frisca si capsuni si-l puteti vedea aici.

Ingrediente pentru o tava rotunda cu diametrul de 20 cm:
400 gr ciocolata amaruie ( minim 50% cacao)
25 gr unt
180 gr faina amestecata cu o lingura de praf de copt
2 oua
150 ml cafea indulcita cu 2 linguri de zahar brun
60 ml cafea indulcita cu 2 linguri de zahar brun
40 gr cacao amara

In primul and se pregateste cafeaua. O cafetiera de 6.

Se topeste ciocolata (rupta bucati) impreuna cu untul la bainmarie si se lasa apoi putin la racit.



Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, dar nu toata deodata ci pe rand si se amesteca bine cu un tel. Telul meu nu e foarte rezistent si de aceea daca sunteti in aceeasi situatie ca mine va recomand mixerul, pentru ca in momentul in care adaugam faina aluatul incepe a se intari. Dar oricum eu am reusit si asa.




Se adauga ouale pe rand, se amesteca bine dupa fiecare, iar apoi se adauga si cele 60 ml de cafea indulcita cu 2 linguri de zahar brun.
Se unge tava cu unt si se presara cu cacao (din cele 40 de gr cantarite), apoi se pune compozitia.



Se cerne deasupra tavii restul de cacao si se adauga apoi cu o lingura cele 150 ml de cafea indulcita cu 2 linguri de zahar brun.





Nu va speriati! Aluatul va fi inundat pur si simplu de cafea, dar in timpul coacerii va fi absorbita, iar la final suprafata va fi acoperita de un strat de cacao si cafea transformata in ciocolata!!
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade  timp de 40 - 50 de minute, in functie de cuptor. 






Pofta buna!

ITALIANO

Con Lili vado molto d'accordo dal punto di vista culinario. Le nostre papille gustative si trovano spesso sulla stessa lunghezza d'onda.
Ed anche questa volta sono rimasta molto soddisfatta. Una ricetta che rifarò tante altre volte.
Vi piace il cioccolato? Vi piace il caffè?
Se la risposta e si, allora questa torta fa per voi e nel momento in cui l'assaggerete non vedrete l'ora già di rifarla.
E' un cioccolatino gigante!
Non è morbida come un pandispagna, ma non è assolutamente stoppacciosa.
Non è nemmeno un brownie. Ha una consistenza perfetta.
E' stata assaggiata una volta raffreddata la sera stessa quando l'ho fatta,  ma anche il giorno dopo.
Il giorno dopo è ancora meglio perché i sapori sono più decisi. 

Tutti gli ingredienti me li ritrovo sempre nella dispensa. Non è una torta che necessita preparazioni in anticipo. Poi si fa in un batter d'occhio. Ieri sera dopo cena ho deciso e l'ho fatta subito. 

La mia amica Rita l'ha provata e la potete vedere qui, decorata con panna e fragole. Grazie Rita!

Ingredienti per una teglia rotonda di 20 cm:
400 gr cioccolato fondente (minimo 50% cacao)
25 gr burro
180 gr farina mescolata con 1 cucchiaio di lievito per dolci in polvere
2 uova
150 ml caffè zuccherato con 2 cucchiai di zucchero di canna
60 ml caffè zuccherato con 2 cucchiai di zucchero di canna
40 gr cacao amaro (un po' servirà per ricoprire la teglia e l'altra parte per ricoprire l'impasto)

Per prima cosa, preparare il caffè. Una caffettiera da 6.
Sciogliere a bagnomaria il cioccolato a pezzi e il burro. Lasciare intiepidire.
Aggiungere la farina e il lievito setacciati, non in un solo colpo, ma piano piano e mescolare bene con una frusta. Se come me, non avete una frusta resistente, vi raccomando le fruste elettriche perché man mano che si aggiunge la farina l'impasto tende ad indurirsi. Comunque, ce l'ho fatta lo stesso anche cosi.
Aggiungere le 2 uova uno per volta, mescolare energicamente dopo ogni uovo aggiunto e poi anche i 60 ml di caffè zuccherato con 2 cucchiai di zucchero di canna.
Ungere la teglia con burro e ricoprirla con del cacao (come se fosse infarinata). 
Mettere l'impasto nella teglia, coprire con il cacao rimasto (io l'ho setacciato sopra) e con i 150 ml di caffè zuccherato con 2 cucchiai di zucchero di canna (aiutatevi con un cucchiaio).
Non vi spaventate! L'impasto sarà inondato dal caffè, ma verrà assorbito durante la cottura e si trasformerà in uno strato cioccolatoso! 
Infornare a 180 gradi (forno preriscaldato) per 40 - 50 minuti, in base al proprio forno.

Buon appetito!






lunedì 14 gennaio 2013

Taormina, ciocolata alba si o duminica frumoasa in companie buna! - Taormina, cioccolato bianco e una bella domenica in buona compagnia!

Ador Taormina! Prietenii nostri ne-au propus sa facem o plimbare asa ca am acceptat imediat, fara sa stam pe ganduri.
Motivul real a fost a patra editie "CioccolArt Sicily" care s-a tinut de pe 20 decembrie 2012 pana pe 6 ianuarie 2013, in localul unei foste biserici, in stil baroc si anume Chiesa del Carmine.
Anul acesta, ceramica de la Caltagirone si cea de la Santo Stefano di Camastra au fost motiv de inspiratie pentru maestri patiseri care au realizat opere minunate.

Adoro Taormina! Ed è per questo che, se improvvisamente ci viene proposto dai nostri cari amici di andare a fare una passeggiata, accettiamo volentieri. 
Il motivo reale è stato la quarta edizione di "CioccolArt Sicily" che si è tenuta dal 20 dicembre 2012 al 6 gennaio 2013, nel ex Chiesa del Carmine.
Quest'anno la manifestazione è stata legata alle bellissime ceramiche di Caltagirone e Santo Stefano di Camastra che sono state motivo d'ispirazione per i maestri pasticceri che hanno realizzato delle opere stupende.


Ceramica decorata cu ciocolata alba
Ceramiche decorate con cioccolato bianco















O rochie a stilistei Marella Ferrera dedicata gresiei cu care este acoperita scara Santa Maria del Monte de la Caltagirone

Un abito della stilista Marella Ferrrera dedicato alle maioliche della scalinata di Santa Maria del Monte a Caltagirone


Gresia siciliana facuta in ciocolata alba 
La riproduzione delle maioliche siciliane, fatte in cioccolato bianco 



Va las acum sa va bucurati de cateva poze facute la Taormina. Incep insa, cu o poza care mie imi place extrem de mult....muntele Etna acoperit de zapada...sper sa va faca placere!

Vi lascio ora con qualche foto della splendida Taormina. Inizio però, con una foto che a me piace tantissimo...l'Etna coperto di neve.... spero vi facciano piacere!




















Con questo post partecipo al linky party di Cinzia - La gatta sul tetto




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