Più sotto la ricetta in italiano
Asociatia culturala care a gazduit evenimentul, a organizat la sfarsitul serii, un bufet de dulciuri. Tot ce era pe masa, era facut de cateva doamne membre ale asociatiei respective.
Pachetelele astea mi-au atras atentia, in primul rand pentru ca nu-mi dadeau seama cu ce sunt umplute.
Dupa ce am depistat cine e autoarea, m-am indreptat spre ea si am aflat rapid tot ce vroiam sa stiu: aluat de foietaj cumplut cu pandispan si gem. Atat. Simplu. Rapid.
Va mai amintiti blatul de la tortul mimoza ?
Pentru tort am avut nevoie doar de 2 discuri, asa ca al treilea care mi-a ramas, cel de deasupra, l-am conservat invelit in pelicola transparenta pana azi. Adica 5 zile. S-a pastrat perfect.
Ingrediente pentru circa 26 de bucati:
1 aluat de foietaj dreptunghiular de 275 de gr
250 gr pandispan
6 linguri de gem de caise
Pandispanul l-am rupt bucati cu mana si l-am maruntit cu lamele de la robot.
Am pus intr-un castron, impreuna cu 6 linguri de gem de caise.
Am amestecat bine cu o lingura.
Umplutura obtinuta nu trebuie sa curga. Am luat o lingura, am intors-o si aluatul ramanea lipit de lingura. Asa trebuie sa fie, de consistenta asta.
Se desface pe masa de lucru aluatul de foietaj, se pune o parte din umplutura pe lungimea aluatului, se ruleaza foarte putin si se taie restul de aluat.Ruloul obtinut se taie bucatele de 4 - 5 cm.
Ies 3 rulouri din care vor rezulta circa 26 de pachetele.
Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam pachetelele si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Abia scoase din cuptor
Pofta buna!
Nota:
- gustati mai intai umplutura. Daca nu vi se pare dulce de ajuns, adaugati putin zahar pudra.
ITALIANO
Qualche mese fa, siamo stati invitati alla presentazione dell'ultimo libro di un nostro amico.
L'associazione culturale che ha ospitato l'evento, ha preparato alla fine della serata un buffet di dolci.
Tutto quello che ci hanno offerto, era fatto in casa.
Questo dolcino mi ha incuriosito. Prima di tutto perché non riuscivo a capire cosa aveva dentro. Cioè di cos'era fatto il ripieno.
Dopo aver scoperto chi era l'autrice del dolce, sono subito entrata in posseso della ricetta :).
E' semplice e veloce.
Vi ricordate la torta mimosa ?
Il terzo disco rimasto (il primo da sopra), l'ho conservato coperto di pellicola. Per 5 giorni. Si è conservato benissimo.
Ingredienti per circa 26 pezzi:
1 rotolo rettangolare di pasta sfoglia da 275 gr
250 gr pan di Spagna
6 cucchiai marmellata di albicocche
Spezzettare grossolanamente con le mani, il pan di Spagna.
Con l'aiuto di un robot con le lame, riducetelo in briciole.
Mescolare con 6 cucchiai di marmellata di albicocche. La farcia non deve essere troppo morbida, non deve colare. Io ho preso un pò di farcia con un cucchiaio, l'ho girato e rimaneva attaccata. Cosi deve essere.
Aprire la pasta sfoglia, mettere una parte della farcia sulla lunghezza e chiudere tagliando la restante pasta sfoglia.
Tagliare il rotolo in pezzi di circa 4 cm.
Risultano 3 rotoli e quindi circa 26 dolcetti.
Coprire una teglia da forno con la carta forno, mettere sopra i dolcetti e infornare a 180 gradi (forno preriscaldato) per circa 30 minuti.
Buon appetito!
Note:
- assaggiare prima la farcia. Se non è sufficientemente dolce, aggiungere un pò di zucchero a velo.
Vad asa...o lumina noua in pozele tale.Si ce-mi place umplutura.Cred ca o folosesc si eu la haioase, ca sa nu-mi fuga gemul.
RispondiEliminaLili, te-ai prins asa-i :)))!
EliminaEu zahar nu am pus ca doamna respectiva a zis doar 3 ingrediente, dar poate ar fi trebuit sa adaug putin zahar pudra.
Avind in vedere ca aluatul nu e dulce, puteam sa fac un pic mai dulce decat trebuia, umplutura.
Am scris la note.
O idee excelenta,eu ador foietajul!Pupici
RispondiEliminaSi mie imi place grozav, dulce sau sarat!
EliminaAm sa-i fac Miculinului, tare-i plac chestiile astea.
RispondiEliminaSa ai seara faina.
Stii crenvurstii imbracati in aluat de foietaj?
EliminaEi, pachetelele astea parca ar fi sora lor dulce. Se duc imediat.
Super bune.Gemul de caise este preferatul meu.
RispondiEliminaTe pup!
Clar ne potrivim aici, pentru ca si pentru mine gemul de caise e cel mai bun si cel mai aromat. Pup!
Eliminace idee ingenioasa!
RispondiEliminaAsa am zis si eu Ophelia, cand doamna respectiva mi-a dezvaluit reteta :)!
Eliminaformidabil si delicios :*
RispondiEliminaTe pup scumpa mea! O zi minunata!
Mi sembra davvero sfizioso! Bravissima :)
RispondiEliminaMultumesc si bine ai venit la mine Emily!
RispondiEliminaO zi frumoasa si tie!
Grazie Elvira e benvenuta nella mia cucina!
RispondiEliminaAny, acum am vazut pe blogul lui Lily ca a fost ziua ta de curand. Desi cu intarziere, iti urez La multi ani, sanatate multa si sa ai parte numai de impliniri! Te imbratisez cu drag!
RispondiEliminaCori draga mea, iti multumesc mult mult de tot!
RispondiEliminaTe imbratisez si eu! Muah!
Cori draga mea, iti multumesc mult mult de tot!
RispondiEliminaTe imbratisez si eu! Muah!