mercoledì 13 aprile 2022

Biscotti di Pasqua - Biscuiti de Paste


Eccomi qui....

Dopo tantissimo tempo provo a riaprire le porte della mia casetta virtuale, della mia cucina. E lo faccio con questi biscotti che a casa mia non mancano mai a Natale, a Pasqua e per le occassioni più importanti. Ormai è diventata una tradizione prepararli.
Preparateli insieme ai vostri figli, si divertiranno a ritagliare, a colorare la glassa, a decorare e soprattutto a mangiare!
Benritrovati!

La ricetta dell'impasto e il procedimento li trovate anche qui, passo per passo.

Ingredienti:
300 gr farina
1/2 bustina di lievito per dolci, quindi 8 gr
100 gr zucchero
200 gr burro freddo di frigo
2 tuorli


nutella q.b

Per la glassa: 

125 g di zucchero a velo
15 g di albume
15 g di succo di limone filtrato 

colorante alimentare in polvere

Montare il burro tagliato a pezzettini con lo zucchero.

Aggiungere i tuorli, mescolare e poi unire la farina mescolata con il lievito.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBU2KCdlNzkntz9-RsE7NgcqFKWDQZTjG2JdTX21n2q403GZwYz_C3BkkoTDeJ2G02jGQsoTf5MfSrPrejZqoXzYAzVFpU2aONvCFFionHM9bslDsnjvjhf0P3IlKjUNMNQJuHTd5Wgl8/s1600/foto+3921.jpg

Lavorare bene, formare un panetto, avvolgerlo nelle pellicola trasparente e metterlo in frigo a riposare per qualche ora (minimo mezz'ora). Non deve diventare troppo duro, si deve poter stendere.

Stendere poi l'impasto su una superficie infarinata, di uno spessore di circa 5 mm. 
Tagliare i biscotti con l'aiuto di una formina.
 

Mettere i biscotti ottenuti in una teglia foderata con la carta forno, infornare a 180 gradi per circa 10 - 12 minuti, forno statico. Regolatevi in base al proprio forno, i biscotti non devono dorarsi ma rimanere chiari.Quando vedete che iniziano a cambiare colore potete toglierli.

Aspettate che si raffreddino prima di maneggairli, sono molto friabili.

Il resto dell'impasto si conserva in frigorifero fino all'utilizzo ed evidentemente i ritagli si impastano di nuovo.


 

 

Questi sono i biscotti che ho ottenuto con tre dosi d'impasto, ovviamente non cuociono cosi vicini, li ho sistemati cosi una volta raffredati. 

Riutillizzate la carta forno; ma le teglie tra un'infornata e l'altra vanno raffredate, i biscotti crudi si devono poggiare sulla teglia fredda prima di essere infornati.

Per la glassa, mettere tutti gli ingredienti nella ciotola della planetaria e montare fino a quando si ottiene una bella meringa lucida.

La meringa così ottenuta si divide in piu parti, in base a quanti colori volete utilizzare e si colora con i coloranti alimentari in polvere.




 
Decorare quindi il biscotto che verrà posizionato nella parte superiore, quello ritagliato. Serviranno piu sac a poche e beccuci misura 0 (quello piu fine).
Mettere un cucchiaino di nutella sul biscotto intero, posizionare poi sopra il biscotto decorato. Attenzione, sono molto friabili e si possono rompere facilmente.
I biscotti si conservano nelle scatole di latta, dopo una settimana saranno buoni come nel primo giorno.


  
 
 
 
 

 
 

 
Româna
 
Dupa ani si ani...ma voi intoarce, dupa ani si ani...😆.....
Iata-ma din nou aici, gata sa redeschid portile casutei mele virtuale, bucatariei mele si vreau sa va zic ca mi-a lipsit enorm.
Vin cu biscuitii de Pasti, biscuiti pe care ii fac in fiecare an, nu numai de Pasti ci si de Craciun sau pentru oricare eveniment pe care il sarbatorim. Eu sunt pur si simplu indragostita de aluatul asta. 

Reteta si procedeul le gasiti si aici.

Ingrediente:
300 gr faina
1/2 plic de praf de copt ( plicul meu are 16 gr, deci am folosit 8 gr)
100 gr zahar
200 gr unt rece de frigider
2 galbenusuri
 
nutella pentru umplut
 
Pentru glazura:
125 gr zahar pudra
15 gr albus
15 gr zeama de lamaie filtrata

Colorant alimentar praf nu lichid, sac a poche si un dui foarte subtire masura 0.
 
Incepem cu biscuitii si se procedeaza in felul urmator:
Untul taiat bucatele se amesteca cu zaharul.
Se adauga galbenusurile, se amesteca si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Se amesteca bine, se formeaza o bila de aluat (sau cum am facut eu), se impacheteaza in folie de plastic si se pune in frigider la odihna pentru minim jumatate de ora.nu trebuie sa devina foarte dur.
Se intinde o foaie de aluat de circa 5 mm inaltime.
Se taie biscuitii cu o forma rotunda cu diametrul de circa 4 - 5 cm sau cu ce forma vreti voi si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Se dau la cuptor static la 180 de grade pentru circa 10-12 minute. Nu trebuie sa se coloreze.
 
Partea decupata sa zicem se decoreaza cum vreti voi, ori cu ciocolata topita, ori cu glazura colorata. Se uneste apoi cu un alt biscuite peste care am pus o lingurita de nutella. 
Aentie cum ii manovratipentru ca sunt foarte friabili.
Biscuitii se pastreaza foarte bine si pentru o saptamana in cutii de tabla, vor fi la fel de buni ca in prima zi.
 
Glazura pentru decorat:
125 gr zahar pudra
15 gr albus
15 gr zeama de lamaie filtrata

Se pune zaharul, albusul si zeama de lamaie in vasul mixerului si se mixeaza pana ce obtinem o bezea.
Bezeaua astfel obtinuta o impartim in mai multe parti in functie de cate culori avem la dispozitie.
Pentru ornat avem nevoie de un dui foarte fin, masura 0. 
 
 








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