mercoledì 4 aprile 2012

Carne "alla pizzaiola" - Fettine alla pizzaiola

Più sotto la ricetta in italiano

Pentru reteta asta se prepara totul pe moment sau de ce nu, puteti prepara sosul inainte si la ora mesei doar adaugati carnea.

Ingrediente:
felii de carne de vita taiate subtiri
jumatate de ceapa
1 catel de usturoi
suc de rosii
ulei extravirgin de masline
capperi
oregano
maghiran
sare
piper

Intr-o tigaie punem ceapa taiata marunt si catelul de usturoi (intreg sau taiat marunt ramane la alegerea voastra, eu l-am taiat) in cateva linguri de ulei ev.
Dupa cateva minute adaugam sucul de rosii si lasam la fiert.
Eu am pus o cutie de rosii intregi in sos pe care le-am taiat marunt si 0,5 l de suc de rosii.
Se lasa la fiert.
Cand a fiert pe jumatate, adaugam capperi (pe care i-am desarat initial), sare, piper, oregano, maghiran.
Cand a fiert sosul, adaugam feliile de carne pe care le-am taiat pe jumatate, si lasam 2-3 minute pe fiecare parte. Nu lasati mai mult pentru ca riscati sa iasa carnea tare.

Am servit cu pireu de cartofi, iar ce-a ramas din sos am pus a doua zi peste paste.
Deci am rezolvat o cina si un pranz dintr-o lovitura!

Pofta buna!

ITALIANO

Un classico, veloce, buono, da preparare al momento, oppure perché no, il sugo lo potete preparare in anticipo.

Ingredienti:
fettine di vitello tagliate sottili
mezza cipolla
uno spicchio d'aglio
olio extra vergine di oliva
succo di pomodoro
capperi
origano
maggiorana
sale
pepe

Mettere in una padella a imbiondire con qualche cucchiaio di olio evo, la cipolla e l'aglio tagliati finemente.
Aggiungere il succo di pomodoro e lasciare cuocere.
A metà cottura unire i capperi (disalati) , sale, pepe, origano, maggiorana.
Lasciare cuocere e quando il sugo e pronto aggiungere le fettine di carne tagliate a metà.
Cuocere per pochi minuti per parte, altrimenti la carne diventa dura.
Noi abbiamo servito la carne accompagnata da un pure di patate.
Con il resto del sugo, ho condito la pasta il giorno dopo.
Buon appetito!


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