domenica 1 aprile 2012

Paste cu somon afumat - Pasta al salmone affumicato

Più sotto la ricetta in italiano

Pot spune ca pastele cu somon afumat sunt indragite atat de cei mari cat si de cei mici.
Sunt delicioase si cremoase tare pastele astea, iar noua ne plac pastele cremoase.
De obicei folosesc "farfalle" ca model de paste, azi insa am incercat cu "casarecce". Dar e bun oricum, chiar si cu "fusili" sau "garganelli".
Gustati intai somonul afumat pentru ca de obicei e foarte sarat. Eu nu pun niciodata sare cand pregatesc condimentul.
Foarte putina sare pun in apa in care fierb pastele, sau chiar deloc, cum ziceam mai sus eu gust intai somonul sau condimentul finit, ca sa-mi dau seama cata sare pun in apa in care vor fierbe pastele.

Ingrediente pentru 2 portii de paste:
200 gr somon afumat
100 gr branza philadelphia cu gust de somon
150 ml smantana cu gust de somon (sau smantana normala)
2 salote (sau o ceapa normala)
40 gr unt
piper
marar proaspat (sau patrunjel)
sare - foarte putina pentru fiert pastele sau chiar deloc. Luati aminte de ceea ce am scris mai sus.
paste 250 gr

Taiem marunt salotele si le punem la calit intr-o tigaie cu cele 40 de gr de unt.
Adaugam un pahar de apa si lasam la fiert (asta ca sa evitem prajirea).
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam somonul taiat fasii subtiri, amestecam si lasam pe foc pret de cateva secunde pana se imprietenesc gusturile si somonul isi schimba culoarea.
Punem apoi branza philadelphia, asteptam sa se topeasca.

Unim smantana si ceva piper proaspat macinat.
Lasam la fiert la foc mic, pana ce smantana scade la jumatate.
La final tocam mararul si-l adaugam in tigaie.

Nu se pune sare deci, pentru ca somonul e destul de sarat.
Cand pastele au fiert se pun in tigaie peste condiment, se amesteca bine si se servesc pe farfurii. 

Pofta buna!

ITALIANO

Adoro le paste cremose, arricchite di panna.
Certo, non le faccio sempre, ma ogni tanto ci vuole qualcosa di diverso, bisogna cambiare per non fare sempre le stesse cose.

Inizio subito con un accorgimento, qualora qualcuno volesse provare questo piatto.
Il salmone affumicato di solito e molto salato. Quindi io non metto mai sale nel condimento.
Pochissimo sale si mette nell'acqua di cottura della pasta. O niente sale.
Vedete voi, in base a quanto è salato il salmone, ai vostri gusti, etc. Assaggiate sempre il condimento prima di procedere con la cottura della pasta.
Potete usare il formato di pasta che più vi piace. Io l'ho provata con le farfalle, fusili, garganelli e oggi con le casarecce.

Ingredienti per due porzioni:
200 gr salmone affumicato
100 gr philadelphia al salmone
150 gr panna da cucina gusto salmone (o panna da cucina normale)
2 scalogni (o una cipolla)
40 gr burro
pepe
aneto fresco (o prezzemolo)
pochissimo sale per la cottura della pasta (leggete prima le note di sopra)
pasta 250 gr

Tritare finemente gli scalogni e metterli in una padella con 40 gr di burro. Lasciare ammorbidire mettendo anche un bicchiere d'acqua.
Aggiungere il salmone affumicato tagliato a strisce sottili, mescolare e lasciare sul fuoco per qualche secondo finché il salmone cambia colore.
Unire il formaggio, aspettare che si sciolga, mescolare e aggiungere la panna e un po' di pepe macinato fresco.
Lasciare cuocere a fuoco lento finché la panna si riduce della metà.
Alla fine aggiungere l'aneto tritato o il prezzemolo.

Quando la pasta e pronta, metterla nella padella con il condimento, mescolare e impiattare.
Buon appetito!


6 commenti:

  1. Ooo, Any, astea-s pastele noastre!
    Ce ma faceam eu fara pastele astea?! Reteta care a intrat în dosarul Mayash =))

    Any, eu te pup daca renunti la cîrmoajele din capcha! De multe ori tastez rapid si gresit (I caratteri immessi non corrispondono alla verifica delle parole. Riprova.) si apoi tre' s-o iau de la capat :D

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  2. Da, Maya, trebuia sa le fac un locsor aici ca tare ne plac si noua :)!

    Gata, dorinta indeplinita!
    Pupaturi!

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  3. Te pup apasat, muaaah!, merci, si ma bucur tare ca nu m-ai înjurat :D
    xoxoxoxoxoxoxoxo

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  4. Nu, Doamne fereste, cum sa te-njur?
    Muaaaaaah :)!

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  5. Sosul arata delicios. Noua ne place mult pestele afumat. De paste nu mai vorbesc. Ma incanta reteta asa ca o sa incerc!

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  6. Multumesc si bine ai venit Fab Chef!
    E delicios si la gust sa stii, daca iti place somonul si sosurile cremoase, atunci vor fi pe gustul tau pastele astea!

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