Più sotto la ricetta in italiano
E perfecta pentru micul dejun si nu numai, e simplu de facut si se face unu' doi :).
Reteta originala e cu unt, insa eu prefer sa o fac cu ulei.
Mai jos ingredientele din reteta originala, iar in paranteza modificarile mele.
Daca inlocuiti untul cu ulei, devine o reteta ce poate fi consumata si de persoanele intolerante la lactoza.
Ingrediente pentru o forma rotunda de 27 cm:200 gr de faina
200 gr de zahar (eu am pus 150 gr si e suficient de dulce)
200 gr de unt moale (eu am pus 120 ml de ulei)
2 oua si un galbenus - batute
1 lingurita de praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
un varf de sare
dulceata sau gem
Am pus in robot mai intai faina cu zaharul si praful de copt, am amestecat cateva secunde, apoi am adaugat ouale batute cu un varf de sare, coaja rasa de lamaie si uleiul.
Am amestecat totul pana ce am obtinut o compozitie omogena, pe care am turnat-o intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
Am nivelat aluatul cu o lingura, am facut cu lingura gauri (dar nu trebuie sa ajunga pana la fundul tavii) pe care le-am umplut cu dulceata de piersici, iar altele cu dulceata de caise. Puteti folosi doar un fel de dulceata sau chiar mai multe, de exemplu pentru fiecare cuib puteti folosi altfel de dulceata/gem. Ideea cu mai multe feluri de dulceata mi-a dat-o Geany :).
Se da la cuptor la 180 grade pentru 40 de minute (controlati cu scobitoarea).
ITALIANO
La ricetta appartiene a Marina Braito, dal forum Coquinaria.
E' perfetta per la colazione e non solo, è facile e veloce da fare.
La ricetta originale contiene burro, io però preferisco mettere l'olio.
Ecco la ricetta originale e tra parentesi le mie modifiche.
Se invece del burro mettete del olio, diventa una ricetta che può essere consumata anche da chi è intollerante al lattosio.
Se invece del burro mettete del olio, diventa una ricetta che può essere consumata anche da chi è intollerante al lattosio.
Ingredienti per una teglia rotonda da 27 cm:
200 gr farina
200 gr zucchero (ho messo150 gr ed è sufficientemente dolce)
200 gr burro morbido (ho messo 120 ml olio di girasole)
2 uova e un tuorlo sbattuti
1 cucchiaino di lievito per dolci
scorza grattugiata di un limone
un pizzico di sale
marmellata/confettura
Mettere nella planetaria la farina, lo zucchero e il lievito per dolci e mescolare per qualche secondo.
Aggiungere le uova e il tuorlo sbattuti con un pizzico di sale, la scorza grattugiata di limone e l'olio.
Mescolare tutti gli ingredienti finché risulta un impasto omogeneo.
Mettere l'impasto in una teglia rotonda tappezzata con carta forno.
Livellare l'impasto con il dorso di un cucchiaio e fare dei nidi non troppo profondi e riempirli con la marmellata/confettura.
Oggi ho usato confettura di pesche e confettura di albicocche.
Oggi ho usato confettura di pesche e confettura di albicocche.
Infornare a 180 gradi per 40 minuti. Fare sempre la prova stecchino.
Cospargere di zucchero a velo e .....buon appetito!
Cospargere di zucchero a velo e .....buon appetito!
complimenti per il blog e per le ricette!
RispondiEliminaGrazie!
RispondiEliminaSi eu tot cu ulei am facut-o ieri.Iti multumesc ca ai scos la lumina o reteta rapida si buna.Am golit si cateva borcane de gem ce zaceau prin frigider.
RispondiEliminaOff, lista mea are deja kilometri.E pe gustul colegului meu de apartament asa ca va trebui s-o fac.
EliminaSa ai o zi faina in continuare.
Cu placere Lili!
RispondiEliminaDa, tarta asta dulce se inrudeste cu cea sarata. Cu asta scapam de gem, cu cea sarata scapam de branza si salam :)))!
Micule, pai atunci trebuie s-o faci si ai sa vezi ca e super rapida si buna!
RispondiEliminaMultumesc si tie la fel!
Simpla si buna .
RispondiEliminaSi arata super si la mine in gura ...ploua.ploua,ploua .:)
Lia, ma bucur ca-ti place!
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