Più sotto la ricetta in italiano
Daca aveti forme individuale de silicon, micute, le puteti face monoportie si devin finger food.
Reteta am gasit-o pe site-ul cookaround postata de francesco82.
Ingrediente pentru o tava rotunda cu fund detasabil de 19 cm:
100 gr crackers
80 gr unt moale
250 gr ricotta
200 gr de gorgonzola dulce
8 gr foi de gelatina
o tija de telina
200 gr smantana
50 gr miez de nuca
sare
piper
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.
Se macina crackersii bine de tot, se adauga untul moale si se amesteca bine la mixer (cu lame).
Eu am pus deci numai pe fundul tavii hartie si nu am avut probleme, nu s-a lipit de peretii inelului. Trebuie insa scos usor usor.
Amestecam la mixer tija de telina taiata bucati, ricotta, gorgonzola, nucile si smatana in care am topit gelatina, sare, piper.
Se da la frigider cel putin 3 ore. Eu am lasat-o de seara pana a doua zi la pranz.
Puteti decora cu ce vreti voi: frunze de telina, miez de nuca, ceapa ciorii. Eu l-am lasat chel :)).
Pofta buna!
Se macina crackersii 5 secunde la viteza 7.
Se adauga untul moale: 20 sec, viteza 4.
Punem compozitia in forma.
Se incalzeste smantana 3 minute, 70 grade, viteza 3.
Se adauga gelatina stoarsa si se amesteca 30 secunde viteza 4.
Unim restul ingredientelor: tija de telina bucatele, ricotta, gorgonzola, nuci, sare, piper 20 secunde viteza 5.
Se varsa peste baza din tava si se da la frigider.
ITALIANO
Questo cheesecake e perfetto per un per un pranzo o una cena con i ospiti.
Può essere preparato in anticipo come ho fatto io, la sera prima del pranzo di Pasqua.
E' ideale anche per un buffet finger food, fatto in stampini di silicone.
La ricetta di francesco82 di cookaround.
100 gr crackers
80 gr burro morbido
250 gr ricotta
200 gr gorgonzola dolce
8 gr foglie di gelatina
una costa di sedano
200 gr panna
50 gr noci
sale pepe
Macinare i crackers con il mixer, aggiungere il burro a temperatura ambiente e lavorare finché i due ingredienti sono completamente omogenei.
Foderare il fondo di una teglia di 19 cm con carta forno, mettere l'anello e chiudere.
Mettere il composto fatto prima, pareggiandolo con il dorso di un cucchiaio. Trasferite in frigorifero. Io ho messo solo sul fondo della teglia la carta forno e non ho avuto problemi. Nel senso che non si è attaccato alle pareti.
Strizzare la gelatina e metterla a fondere in una casseruola con la panna.
Passare al mixer il sedano con le noci, la ricotta, il gorgonzola, sale, pepe e la panna con la gelatina.
Versare il composto ottenuto sopra la base fatta inizialmente.
Mettere in frigorifero per almeno 3 ore. Io l'ho lasciato tutta la notte.
Sformatelo attentamente e se volete, decorare con qualche fogliolina di erba cipollina o sedano.
Buon appetito!
Conversione Bimby:
Inserire nel boccale i crackers 5 secondi velocità 7.
Aggiungere il burro morbido 20 sec, vel 4.
Mettere il composto ottenuto nella teglia e trasferire in frigorifero.
Scaldare la panna per 3 minuti, 70 gradi, vel 3.
Aggiungere la gelatina strizzata che l'abbiamo tenuta in ammollo per 10 minuti, ammalgamare 30 sec, vel 4.
Unire il resto degli ingredienti: la costa di sedano, la ricotta, il gorgonzola, le noci, sale, pepe, frullare 20 sec, vel 5.
Versare sopra la base fatta in precedenza, con i crackers.
Mettere in frigorifero per almeno 3 ore.
Any draga, lista mea de to do se va face kilometrica datorita tie.Super fain si bun.
RispondiEliminate pup si-ti doresc sa ai o zi faina.
Vai ce bucur ca e kilometrica lista ta :))))!
EliminaTe pup si eu Micule!
Gorgonzola party!O incerc si eu pentru un bufet ca prea imi place!
RispondiEliminaSi mie mi-a facut cu ochiul de cum am vazut-o.
EliminaVroiam s-o incerc de Craciun, ca o am demult scrisa in caiet, dar n-a mai fost loc.
Abia acum i-a venit randul.
Si eu, any si eu, cu putin noroc, chiar de Sf. Gheorghe as vrea sa o incerc,e pur si simplu irezistibila, tine-mi pumnii!
RispondiEliminaHai Gela ca-ti tin pumnii, sa poti sa ne incanti cu bucatele tale!
EliminaSuper,am facut si eu ceva asemanator,cu ricotta,rosii si busuioc,o bunatate!E interesanta si varianta ta,pupici!
RispondiEliminaEu n-am facut in viata mea cheescake si am inceput cu asta sarat :)))!
RispondiEliminaDa' e un inceput bun!
Mi piace... toate ingredientele sint pe gustul meu... Mai ai vreo feliuta ?! Pupici !!!
RispondiEliminaNu mai am, prea tarziu! Data viitoare :)!
RispondiEliminaO s-o fac la we, doar ca mai mica, amatorii de brînzeturi mucegaite fiind în minoritate :D
RispondiEliminaArata excelent!
Maya, eu te stiu amatoare de branzeturi de-astea, deci m-astept sa-ti placa :)!
RispondiEliminaMerci mult de tot, e frumusica ea asa si mai cheala, dar decorata cu cateva nuci vreo 2-3 fire de ceapa ciorii, arata si mai si.
Vreau sa-l fac si eu .. rau de tot. Dupa ingrediente trebuie sa fie extraordinar!!
RispondiEliminaNu am folosit niciodata gelatina in forma de foi. Cum se face conversia intre foi si granule(de astea am eu).7g foi este la fel cu 7 g granule?
Si eu nu am folosit niciodata gelatina granule :))))!
RispondiEliminaAm cautat pe net si in italiana, poate-mi apare ceva pe undeva, insa nimic. Adica doar vorbaraie si nimic concret.
Pe pachetul meu care are 12 gr de gelatina, adica 6 foi, scrie ca, cantitatea asta ajunge pentru 500 gr de gelatina.
Eu am folosit 2 foi jumatate, deci 5 gr, din care ies 208 gr gelatina (dupa calculele facute din ce am zis mai sus).
Vezi ce scrie pe pachetul tau si orienteaza-te cat trebuie sa pui ca sa-ti iasa 208 gr.
Sper sa fie corect. Ce zici?
Am venit in vizita dupa ce am vazut reteta la Maya. Trebuia sa vad sursa de inspiratie ;). Pot doar pune "wow". Bravo, Any. Arata super fain. "De facut" cu siguranta. Iti urez o saptamana buna si spor la bucatarit.
RispondiEliminaMultumesc mult Diana, esti tare draguta:).
RispondiEliminaDa, am planuri mari si pe saptamana asta in ale gatitului:))!
Iti urez si tie o saptamana frumoasa!
ciao Any, ben tornata!! Mamma mia come si fa a resistere? Adoro il gorgonzolaaaaaaaa
RispondiEliminabuon fine settimana
Grazie Cinzia, bentornata anche a te!
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