Più sotto la ricetta in italiano
Se poate prepara cu o zi inainte si se pastreaza in frigider.
Nu l-am folosit niciodata peste paste, pentru ca e mai solid decat un pesto normal, e facut pentru a fi intins pe paine.
Ingrediente:
100 gr rosii seci (eu folosesc rosiile seci in ulei si scurg uleiul inainte de a le folosi)
50 gr migdale
50 ulei extravirgin de masline
80 gr parmigiano
busuioc - o legatura
sare (doar daca e nevoie, gustati intai)
piper
Se macina migdalele, fin, la robot.
Se amesteca bine tot la robot timp de 1 minut.
ITALIANO
A noi piace molto questo pesto e per questo motivo che lo faccio spesso, soprattutto quando abbiamo ospiti.
E gustosissimo spalmato su fette di pane abbrustolito in forno!
Si può preparare il giorno prima e si conserva in frigorifero.
Non l'ho mai usato per la pasta, perché è un pesto più solido rispetto al normale pesto. Quindi si presta molto bene ad essere spalmato sul pane.
Ingredienti:
100 gr pomodorini secchi (io uso sempre quelli sott'olio - comprati al banco frigo del supermercato - e prima di usarli li faccio scollare bene l'olio)
50 gr mandorle
50 olio extravergine di oliva
80 gr parmigiano
basilico - un mazzetto
sale
pepe
Tritare finemente le mandorle.
Si aggiungono i pomodori secchi, il parmigiano e le foglie di basilico. Tritare sempre con le lame del robot per qualche secondo.
Unire l'olio, poco sale (assaggiare prima - io non l'ho mai messo il sale, è sufficientemente salato senza) e il pepe e frullare per 1 minuto.
Buon appetito!
wow..looks fantabulous..:)
RispondiEliminaTasty Appetite
Thanks Jay :)!
EliminaPai preparatul asta este exact pe sufletul meu! O sa-l incerc si eu cu proxima ocazie. Daca nu am mentionat inca... imi place la nebunie :)
RispondiEliminaSi noua ne place la nebunie :))! Si inca ceva: rezista cateva zile la frigider.
EliminaSe poate servi cum ziceam mai sus pe paine crocanta incalzita la cuptor si deasupra cateva cubulete de branza. Eu ii pun "tuma" e o branza de oaie cu boabe de piper.
Adoro o pomodori secchi in generale. Ottimo il pesto: pasta, bruschette, uova o carne…a tutto dona una marcia in più :) Un bacione, buon pomeriggio
RispondiEliminaIo ho imparato ad apprezzare i pomodori secchi. Mi sono sempre piaciuti, ma ora non mancano mai dal mio frigo. Grazie Fede, buon pomeriggio anche a te, a presto!
EliminaGustosissimo questo pesto!!!!
RispondiEliminaGrazie Arianna, sapessi quanto mi piace!
EliminaCe buuuuun Any! Rosiile uscate imi plac la nebunie.La fel si pesto. Din doua chestii care imi plac mult nu poate iesi decat ceva super delicios. Il fac si eu cu siguranta imediat ce ma incument sa mai pap paste ;). Pupici
RispondiEliminaMerci Diana!
EliminaAsta e un pesto pentru tartine, nu l-am folosit niciodata la paste, pentru ca nu e lichid. Se intinde pe paine.
Asa ca nu trebuie sa mai astepti, il poti face :)!
Bine ca mi-ai spus... :))
EliminaGreseala mea, trebuia sa precizez , dar m-am dus si-am modificat :)! Ca doar e normal, cand zicem pesto, ne gandim la paste, automat :)!
Elimina...desi...daca stau bine si ma gandesc, am mancat undeva paste...spaghetti al pesto di pomodori secchi....Oricum...ai dreptate, pot sa il fac chiar daca nu pap paste :)
EliminaCu siguranta se poate pune si peste paste, dar in cazul asta trebuie marita doza de ulei, ca sa fie un pic mai lichid.
EliminaMa duc sa iau capsuni ca am vazut ceva bun la tine! Pe curand!
Che meraviglia dev'essere questo pesto Any!
RispondiEliminaI pomodorini secchi mi piacciono tantissimo, ma li ho finiti ahimè..
li ho usati tutti per fare il mio tonno in crosta, e devo assolutamente rimediare!
Un abbraccio!
Grazie carissima, e veramente buono :).
EliminaIl tuo meraviglioso tonno in crosta! Grazie per avermelo ricordato!!
Delicios intr-adevar pesto-ul cu rosii uscate,pe paine tostata ne place mult!Pupici
RispondiEliminaMa bucur Flory, mie imi plac taote pesto-urile de la a la z! Te pupez!
Eliminavoglio provarlo come un sugo...ti saprò dire come viene!!
RispondiEliminabaci
anna
http://profumidipasticci.blogspot.it/
Fammi sapere Anna!
Eliminabuonissssssssssssimo!!!!bravissima!
RispondiEliminaGrazie mille Fede :)!
EliminaLo immagino gustoso gustoso...
RispondiEliminaciao
Ciao Srefania e benvenuta!
EliminaE' veramente molto saporito :). Grazie!
è una versione di pesto rosso molto interessante
RispondiEliminaTi assicuro che è anche molto buono! Grazie :)!
EliminaImi place mult cum arata.Cu siguranta este ceva delicios.
RispondiEliminaPupici!
Da, e delicios sa stii si in plus se face cat ai zice...pesto :)!
Eliminaciao è un caso essermi trovato sul tuo blog e ne sono felice perché le tue ricette hanno un tocco in più da oggi hai una fans in più se ti va vienimi a trovare ciao rosa.kreattiva
RispondiEliminaCiao Rosa e benvenuta nella mia cucina! Spero che tu possa trovare qui qualcosa che ti può interessare!
EliminaA presto!