Più sotto la ricetta in italiano
Ingrediente:
1 pepene galben
cateva felii de prosciutto crudo
1 piersica
1/2 andiva
frunze de menta
ulei extravirgin de masline
parmigiano felii subtiri
sare
piper
Am taiat un pepene galben in doua, o parte am scobit-o si am scos samburii.
Separat am taiat o jumatate de andiva (in caz ca nu aveti la indemana folositi rucola sau valeriana), o piersica tare din aceea fara puf, felii, .
Am facut un dressing din 2 linguri de ulei extravirgin de masline, ceva suc de lamaie, sare de Himalaya si piper proaspat rasnit, am amestecat bine de tot si am turnat peste andiva si piersici. Am amestecat bine si am pus apoi totul in pepene.
Am asezat deasupra felii de prosciutto crudo, ceva felii de parmigiano taiate subtiri de tot si frunze de menta maruntite.
Mai mult decat delicios.
Recunosc, am mancat si cealalta jumatate de pepene, insa asa, goala, natur.
ITALIANO
Questo è stato il mio pranzo di ieri. Rinfrescante, delizioso e veloce. Senza accendere il fuoco.
Ingredienti:
1 melone
qualche fetta di prosciutto crudo
1 pesca noce
1/2 indivia
foglie di menta
olio extravergine di oliva
scaglie di parmigiano
sale
pepe
Tagliare a metà il melone, svuotarlo di semi e filamenti.
Tagliare mezza indivia (oppure rucola o valeriana) e una pesca noce a strisce.
Mescolare 2 cucchiai di olio evo con del succo di limone, sale di Himalaya e pepe appena macinato, mescolare bene e condire l'indivia e la pesca.
Trasferire il tutto dentro il melone, adagiare delle fette di prosciutto crudo, scaglie di parmigiano e foglie di menta sminuzzate.
Che fine ha fatto l'altra metà del melone? L'ho mangiata cosi, al naturale :)!
Buon appetito!
Ce buuuuun! Combinatia melone si prosciutto imi este cunoscuta...cu piersici insa nu am incercat. Mai, mai , mai ... Faina salata, vesela ca o zi de vara. Pupici :)
RispondiEliminaIncearca si cu piersici ("pesca noce", aia fara puf), merg de minune!
EliminaO saptamana buna iti doresc!
che bella presentazione, brava, ottimo piatto estivo, a presto
RispondiEliminaGrazie ragazze! Buon inizio settimana!
EliminaIn questo periodo vivrei di prosciutto e melone, che bella idea mi hai dato con l'aggiunta della pesca :) Un bacione e grazie per gli auguri
RispondiEliminaAnch'io lo stesso, vivrei solo di insalate, piatti freddi e rinfrescanti. Un bacione Fede!
EliminaAoleu,ce bine arata!Mi-ai facut o pofta grozava.
RispondiEliminaTe pup!
Ma bucur grozav ca ti-am facut pofta :)! Sa ai o saptamana buna si plina de inspiratie!
Eliminawonderful..:)
RispondiEliminaTasty Appetite
Thank you so much, as always!!
EliminaPepene galben cu prosciutto ar manca Miculinul non stop.Cu piersici nu poate fi decat si mai bun.
RispondiEliminaSa ai weekend excelent.
Si eu as manca non stop, te asigur ca e foarte bun cu adaosul de piersici!
EliminaO saptamana excelenta iti doresc!!
bellissima e buonissima!^_^ baci!
RispondiEliminaGrazie Fede! E' un piatto estivo, veloce e a portata di tutti.
EliminaWow....!!!!!O splendoare culinara:)!!!Pupici
RispondiEliminaMultumesc mult de tot, ma bucur ca-ti place!
EliminaFoarte fain pranzul tau , asta as manca si eu astazi :)
RispondiEliminaAbia astept sa-l refac :).
Elimina