Più sotto la ricetta in italiano
Un chec rapid si bun pe care eu l-am facut deja de cateva ori.
Se poate prepara cu o zi inainte, e la fel de bun.
Ingrediente pentru o tava de 30 cm x 10 cm:
200 gr faina cu agent de crestere
1 lingurita praf de copt
120 ml ulei extravirgin de masline
120 ml lapte
50 gr parmigiano
100 gr masline fara samburi
35 gr rosii seci
4 oua
Se amesteca ouale, laptele si uleiul.
Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, pe rand, cu o lingura. Se amesteca bine cu un tel, asa incat sa rezulte o compozitie fara cocolosi.
Se unesc si cele 50 gr de parmigiano razuit, maslinele taiate rondele si rosiile taiate bucatele.
Se amesteca cu o lingura si se toarna intr-o tava de chec de 30 cm lungime, tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptor (preincalzit) la 175 de grade pentru circa 45 de minute.
ITALIANO
Un cake veloce e gustoso che io ho già cucinato varie volte.
La ricetta l'ho trovata in un piccolo libro allegato alla scatola di cereali :"Ricette coi fiocchi per il tuo Natale".
Si può preparare benissimo il giorno prima.
Ingredienti per uno stampo di 30 cm x 10 cm:
200 gr farina auto lievitante
1 cucchiaino di lievito per torte salate
120 ml olio extravergine di oliva
120 ml latte intero
50 gr parmigiano grattugiato
100 gr olive denocciolate
35 gr pomodori secchi
4 uova
Mescolare le uova, il latte e l'olio.
Aggiungere la farina setacciata con il lievito, a cucchiaiate, amalgamando con una frusta in modo da ottenere un impasto senza grumi.
Unire il parmigiano, le olive tagliate a rondelle e i pomodorini tagliati a pezzettini.
Versare nello stampo foderato di carta forno e cuocere a 175 gradi per 45 minuti circa.
Buon appetito!
Adoro i cake salati e il tuo ha un aspetto splendido! :-)
RispondiEliminaGrazie Assunta, anch'io li preparo e li mangio con piacere :)!
Eliminail trec si pe asta pe lista, ca suna super bine.
RispondiEliminaTe pup cu drag.
Ma bucur ca-ti place Micule! Te pupez cu drag si eu!
EliminaE per non smentire il titolo del libretto, è proprio un cake coi fiocchi :) Ricco e gustoso. Bacioni, buona giornata
RispondiEliminaGrazie Federica, sei sempre molto gentile! Un abbraccio, a presto!
EliminaMi piace moltissimo la tua ricetta, la farò al più presto, brava
RispondiEliminaGrazie Mariangela, aspetto notizie, allora!
EliminaAluaturile sunt printre preferate,arata super asa pufos,ma inscriu la o feliuta macar,,,yamiii!!
RispondiEliminao zi frumoasa!
Cu multa placere iti ofera si doua feliute, Mirela!
EliminaCe fain arata . Mie imi plac mult checurile sarate , sunt bune si arata bine pe un platou de aperitive .
RispondiEliminaIn plus, se fac rapid si avantaj ca se pot prepara cu o zi inainte.
EliminaMerci Dorina :)!
Ce buuun! Fac si eu des ceva asemanator doar ca folosesc unt in loc de ulei si mai pun si branzica...asa ca un soarec ce sunt. Fain, Any. Brava!
RispondiEliminaMerci Diana! Sunt bune in toate combinatiile posibile!
EliminaLo immagino molto buono
RispondiEliminaciao
Grazie Stefania, a noi piace!
EliminaCe-mi plac checurile de genul asta! Se pot face din timp si congela, iar cand ai nevoie de ele numai le incalzesti :)
RispondiEliminaSuper fotografii, Any!! Parca as intinde mana sa iau o felie :P
Merci Olguta de complimente, as vrea eu sa le fac mai frumoase pozele, dar am avut prea putin timp in ultima perioada de dedicat pasiunilor mele. Incet incet :)!
EliminaSi mie imi plac checurile astea si abia astept sa incerc si alte combinatii!
Trebuie sa-l incerc,mie imi plac aperitivele astea!Pupici
RispondiEliminaFlory sa stii ca e bun, apoi poti face o multime de combinatii! Te pup.
EliminaTare interesant si chiar simplu de facut.Il pun pe lista sa-l fac de ziua dl-lui ;)
RispondiEliminaPS: caldura mare la voi, nu?Acum vreo 2 zile am inteles ca erau 40, sau cel mult la Catania.
E simplu rau de tot si bun tare.
EliminaAici e foarte cald, dar am inteles ca mai tine pana maine canicula asta.
bello, ricco e gustoso!brava!
RispondiEliminaGrazie mille, Fede!
EliminaMa servesc si eu cu o felie!Arata tare pufos!coxo
RispondiEliminaTe servesc cu placere, cu mai multe felii, nu numai cu una :)!
Eliminaottimo questo plumcake salato!!
RispondiEliminalo voglio assolutamente provare
grazie
un abbraccio
anna
http://profumidipasticci.blogspot.it
Grazie, Anna!
EliminaFammi sapere se lo provi!
Imi place mult cum arata si desigur este o bunatate.Te pup!
RispondiEliminaMerci mult de tot, te servesc virtual cu tot dragul!
EliminaO idee de aperitiv tare buna .
RispondiEliminaSi imi place ca se mai poate "broda" ,adaugand si alte combinatii de ingrediente .:)
Il poti "broda" cum vrei tu. Eu abia astept sa-l fac cu salam.
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