Più sotto la ricetta in italiano
L-am facut deja a doua oara si va fi una dintre retetele verii.
Eu l-am facut intr-o tava de chec de 30 cm lungime si am completat pe farfurie cu un sos de ciocolata.
Ingrediente:
500 ml smantana proaspata de frisca
24 gr nescafè mocaccino (3 plicuri) sau cappuccino
Pentru bezeaua italiana:
2 albusuri
100 gr zahar
50 ml apa
5 picaturi de lamaie
amaretti
Pentru sosul de ciocolata:
150 gr ciocolata amara
20 gr unt moale
100 gr lapte
1 plic de zahar vanilat
Se pun la incalzit, intr-un ibric, zaharul cu apa si picaturile de lamaie. Trebuie sa ajunga la 121 de grade.
Albusurile se bat si se adauga usor usor siropul (exact cum facem cu uleiul la maioneza).
Cand bezeaua luceste, se pune deoparte. Nu se va intari.
Se bate smatana de frisca si se adauga cafeaua.
Se amesteca bezeaua cu frisca, amestecand usor de jos in sus.
Se tapeteaza tava cu folie transparenta si se toarna jumatate de compozitie.
Se maruntesc amaretti (eu am pus la ochi, dar data viitoare o sa pun mai multi) si se pun deasupra pe toata suprafata.
Se toarna restul compozitiei, se inchide cu folie transparenta si se da la congelator pana ce se intareste.
Eu am facut si un sos de ciocolata, care a fost super, pus deasupra in farfurie.
Se macina ciocolata si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se fierbe la 50 de grade, amestecind in continuu, pentru cateva minute.
Pofta buna!
ITALIANO
La ricetta l'ho vista sul blog di Federica e già l'ho fatta due volte. Sicuramente sarà una delle ricette di quest'estate, a casa mia.
Io l'ho fatto in una teglia da plumcake e ho completato la fetta con una salsa al cioccolato.
Ingredienti per una teglia da plumcake di 30 cm:
500 ml panna fresca da montare
24 gr nesacafè mocaccino (3 bustine)
Per la meringa italiana:
2 albumi
100 gr zucchero
50 ml acqua
5 gocce limone
amaretti
Per la salsa al cioccolato:
150 gr cioccolato fondente
20 gr burro morbido
100 gr latte intero
1 bustina vanillina
Mettere in un pentolino lo zucchero con l'acqua e le gocce di limone e portare a bollore, a 121 gradi.
Montare i albumi e aggiungere piano piano, a filo, lo sciroppo.
Quando la meringa è lucida, è pronta.
Montare la panna e aggiungere il nesscafè mocaccino.
Mescolare la meringa con la panna, mescolando piano piano dal basso verso l'alto.
Foderare una teglia da plumcake con pellicola trasparente, versare metà del composto, aggiungere dei amaretti sbriciolati e completare con l'altra metà del composto.
Mettere in congelatore e lasciare indurire.
Io ho fatto una salsa al cioccolato e devo dire che ci stava benissimo sopra!!!
Tritare il cioccolato e mescolarlo con il resto degli ingredienti.
Cuocere a 50 gradi per qualche minuto, mescolando di continuo.
Buon appetito!
Federica è sempre un portento e tu non sei certo stata da meno :) Da caffeinomane in tutte le salse mi fa una gola quel piattino! Baci, buona settimana
RispondiEliminaFede, ti ringrazio tantissimo per i complimenti! E' gia la seconda volta che lo faccio e ci saranno tante altre, sicuramente.
EliminaBuona settimana anche a te e grazie di nuovo!
Harnicuto.Cu siguranta e tare bun.
RispondiEliminaSa ai o saptamana faina.
Da Micule, harnicuta la facut, dar si la mancat :)))))!
EliminaTe pupez, o saptamana buna si tie!
Nu am facut niciodata semifreddo . Trebuie sa incerc si eu
RispondiEliminaS eu l-am facut pentru prima data si am repetat imediat.
EliminaYummy! Pare a fi foarte bun :). O saptamana frumoasa.
RispondiEliminaMerci mult de tot Diana, o saptamana cat mai frumoasa si tie iti doresc!
Eliminavengo a trovarti e trovo questa delizia, a quest'ora ne mangerei una bella fetta, baci
RispondiEliminaTi offro volentieri una fetta! A presto!
Eliminasa spun, sa nu spun?:)
RispondiEliminaDa spun, cu asta m-a lovit la corazon,daca spui cafea si mai spui si semifreddo , m-ai descris :))
Arata tare bine.Cand se mai incalzeste afara o sa fac si eu , momentan ploua de ieri aproape non stop :(
Merci, ma bucur muuuuuult de tot ca-ti place.
EliminaStratul de amaretti e perfect, se pupa de minune!
E cu cafea? e inghetata?Sigur imi place.Sa vina vara, mie nici ca-mi pasa!
RispondiEliminaLili, ti-l recomand cu mare drag!
EliminaNici nu ma gandeam ca se face atat de rapid si usor. Si mai e si cu cafea. Mmmm!
RispondiEliminaSi eu aveam impresia ca e mai greu de facut, insa a mers foarte repede :)!
EliminaLooks delicious...
RispondiEliminaEvent: Dish Name Starts With M
Learning-to-cook
Regards,
Akila
Thanks Akila, I will prepare a receipe for you!
EliminaMmmm...delicios! Imi ploua in gura!
RispondiEliminaMa bucur ca ti-am facut asa pofta :)!
EliminaChe goloso!!!!
RispondiEliminaGrazie Arianna:)!
EliminaTrebuie sa-l incerc si eu,arata grozav iar combinatia este pe placul meu.Bacioni
RispondiEliminaFlory e excelenta combinatia asta, eu chiar am sa fac stratul de amaretti mai gros data viitoare. Te pupez!
EliminaArata grozav. iar aromele sunt minunate!
RispondiEliminaMultumesc mult Antonina :)!
Eliminawowwwwwwwwwwww Any Grazieeeeeeeee!!! grazie della fiducia mi fa tanto piacere!!! ma sai che sei proprio brava? cucini tante tante belle e buone cose!!!
RispondiEliminainserisco il tuo link nel mio!!grazie!un abbraccio!
Grazie mille Fede per i complimenti...veramente!
EliminaE questo è l'inizio, perché hai un sacco di belle ricette che mi aspettano!
Un abbraccio, a presto!
Mmmmm, asta fac si eu, doar sa apara si olea' de soare prin ograda noastra!
RispondiEliminaE superb bun Maya, eu astept sa-l fac iar. Iese o tava de chec lunga 30 cm, deci multe felii, iar in caz de musafiri e un desert excelent
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