Più sotto la ricetta in italiano
Ingrediente pentru o tava cu fund detasabil de 24 cm:
Pentru aluat:
300 gr faina
75 gr unt rece
120 gr zahar
1 ou
1 plic de praf de copt
semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
Pentru crema de ricotta:
500 gr ricotta
130 gr zahar
semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
3 linguri de lapte
Pentru stratul de ciocolata:
100 gr ciocolata cu amara 72% macinata
Se amesteca faina si untul rece taiat bucatele (cu lamele robotului, nu cu paletele) pana se obtine un aluat nisipos.
E divina crema asta!
Se adauga crema de ricotta avand grija sa pastram o distanta de 1 cm de la bordura.
Stratul de ricotta se acopera cu ciocolata macinata.La final se acopera totul cu cealalta jumatate de aluat faramicios, in asa fel incat sa fie acoperite toate gaurile.
Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade timp de 40 - 45 de minute.
Ca sa nu se umezeasca prea tare dedesubt, se lasa la racit circa 30 de minute in tava apoi se scoate si se aseaza pe un platou.
ITALIANO
Quando l'ho vista su "Cookaround" sapevo che doveva essere buona, ma quando l'ho assaggiata già sapevo che sarebbe diventata una ricetta di casa mia. Provatela!
Ingredienti per una teglia apribile di 24 cm:
Per il guscio croccante:
300 gr di farina
75 gr burro freddo
120 grammi di zucchero
1 uovo
1 bustina di lievito per dolci
i semi di 1/2 baccello di vaniglia
Per la crema di ricotta:
500 gr ricotta fresca di pecora
130 gr zucchero
i semi di 1/2 baccello di vaniglia
3 cucchiai di latte
Per lo strato di cioccolato:
100 gr cioccolato fondente al 72% tritato
Mescolare con le lame del robot, la farina e il burro a pezzettini. Risulterà un impasto sabbioso.
Aggiungere il resto degli ingredienti (lo zucchero, l'uovo, il lievito, la vaniglia) e mescolare sempre con le lame per qualche secondo. Deve risultare un impasto sbricioloso fine.
Trasferire in una ciotola e conservare in frigorifero.
Per la crema di ricotta, mescolare al robot, tutti gli ingredienti per qualche secondo. Deve risultare una crema fine. E' una delizia!
Foderare con carta forno una teglia apribile (quindi anche le pareti) e sistemare metà del impasto che abbiamo conservato in frigorifero. Livellare l'impasto, senza schiacciarlo!
Mettere sopra la crema di ricotta, lasciando libero 1 cm dal bordo della teglia e poi unire il cioccolato.
Alla fine, coprire con l'altra metà del impasto, facendo attenzione di coprire tutti i buchi.
Non schiacciare l'impasto!
Infornare a 180 gradi (forno preriscaldato) per 40 - 45 minuti.
Si lascia raffreddare nella reglia per circa 30 minuti, poi si sistema su un piatto da portata.
Buon appetito!
super mega deliziosa!!bravissima!!!!!!!!!!!
RispondiEliminaGrazie Fede, sei sempre gentilissima!
EliminaE' la versione della scriciolata che preferisco quella col ripieno ciocco-ricotta. Arrivo col tè per la meranda, mi aspetti? Un bacione
RispondiEliminaMa certo, volentieri:)! Un abbraccio, a presto!
EliminaWow!!!! De-asta era asa liniste. Mestereai la bunatatea asta , care va sa zica. Mmmmmm...yummy!
RispondiEliminaNuuuu, asta e bucatarita de acum cateva zile.
EliminaAm mesterit la bunatatea de strawberry curd, vazut la tine. Abia astept diseara inca o felie cu semifreddo :)!
Imi place ricotta de nu se poate. O mananc asa asa goala, doar pe ea, direct din borcan :)
RispondiEliminaExcelent ce ai facut aici!
Eu ador ricotta, iar aici dulciurile cu ricotta sunt acasa la ele.
EliminaMa bucur ca-ti place, sa stii ca e gustoasa tare, nu glumesc :)!
Un deliciu,combinatia este irezistibila!Bacioni!
RispondiEliminaFlory, sa stii ca e irezistibila! Bacioni!
EliminaNoroc ca nu o vede Omul meu ,ca acuma noaptea ma pune s-o fac .:))
RispondiEliminaE innebunit dupa prajituri cu blat crocant si ciocolatoase .
Sa stii ca dedesubt, ramane putin mai moale, adica depinde cum o lasi la racit. De aceea eu o scot din tava dupa circa jumate de ora, nu o las la racit niciodata de tot in tava.
EliminaIar deasupra e crocanta , ce sa mai in ansamblu, merita facuta!
Amazing recipe
RispondiEliminaThanks Akila, it's very very tasty!!!
EliminaAsta da combinatie,super!!!pup!
RispondiEliminaMerci Mirela, ma bucur ca-ti place! Pe curand!!!
EliminaO trec la favorite, e tare faina.
RispondiEliminate pup cu drag si-ti doresc weekend fain.
Merita Micule sa stii! Week-end frumos si tie, numai bine!
EliminaPiacere di conoscerti mi piace molto la tua crostata di ricotta e anche il tuo blog, mi sono iscritta, se ti va vieni a trovarci sarai la benvenuta
RispondiEliminaCiao Mariangela! Piacere mio e benvenuta nella mia cucina!
EliminaGrazie di essere passata, vengo a trovarti presto anche io!
Mai ai si pentru mine, sau am ajuns la spartul targului?Arata super bine.
RispondiEliminaPupici!
Nu mai am, dar fac imediat pentru prieteni dragi!
EliminaImi place mutl ce ai facut tu acolo , arata fain si sigur e delicioasa .
RispondiEliminaMultumesc mult Dorina!
EliminaAm facut odata o tarta cu Ricotta si m-a cucerit:)!!! Deosebita tarta ta! Pupici
RispondiEliminaAsa-i ca-i buna ricotta? Mie imi place tare mult, de fapt o ador!
EliminaE' uno dei dolci che preferisco di più in assoluto!! Troppo buona! Un abbraccio!!
RispondiEliminaGrazie, anche a noi piace tantissimo! Un abbraccio!
Eliminawow..yummmmy..yumm
RispondiEliminaTasty Appetite
Thanks!!!
EliminaSuper golosa questa crostata!!!!!!
RispondiEliminaGrazie Arianna!
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