venerdì 23 marzo 2012

Carne in crusta de pesmet la gratar - Cotoletta alla palermitana

Più sotto la ricetta in italiano

Un mod extrem de simplu de a gati carnea de vita, cu putine ingrediente si cu un rezultat mai mult decat satisfacator.
Feliile trebuie sa fie foarte subtiri, de circa 0,5 cm.
Punem carnea pe o farfurie, o saram, o piparam si o ungem bine pe toate partile cu ulei extravirgin de masline. 
O presaram apoi cu pesmet si apasam pe carne ca sa se lipeasca bine pesmetul..
Incalzim bine de tot o tigaie antiaderenta, punem carnea in tigaie pentru cateva minute.
Se face extrem de repede, deci aveti grija s-o intoarceti, sa nu se arda pesmetul. 


Noi am servit alaturi de anghinare cu smantana si un pahar de vin rosu bun.
Pofta buna!

ITALIANO

E' veloce, niente fritto, è morbida ed è buona: la fettina alla palermitana.
Le fette di carne devono essere tagliate sottili.  
Saliamo, pepiamo e spennelliamo la carne con del olio extra vergine di oliva.
Cospargiamo di pangrattato e facciamo aderire bene alla carne. 
Scaldare sul fuoco una padella antiaderente e cucinare la carne per pochi minuti, facendo attenzione a girarla a metà cottura.
Noi l'abbiamo accompagnata dai carciofi alla panna e di un buon bicchiere di vino rosso.
Buon appetito!


2 commenti:

  1. tare interesant, uite fara prajit n-am incercat asa.

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    1. Sa incerci ca-i bun tare. Carnea iese moale.
      Daca-ti place, poti amesteca pesmetul cu ceva pecorino si patrunjel tocat.
      Eu asa simpla am facut-o mereu si ne place.

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