Più sotto la ricetta in italiano
Bine
v-am regasit!
Sunt foarte putin prezenta in perioada asta, dar promit ca in curand o sa trec sa va vizitez pe toti.
Multumesc tuturor celor care imi
trec pragul!
Reteta
de azi am gasit-o in revista “Alice cucina” si mi-a placut imediat nu doar
datorita pestelui sabie ci si datorita prezentei fisticului si a celorlalte
ingrediente.
In
plus, eu il mai preparasem aici si va asigur ca ambele versiuni sunt una mai
buna ca cealalta.
Ingrediente
pentru 4 persoane:
800 gr file de peste sabie
100 gr cous cous precopt
20
gr capperi
4
frunze de menta (eu nu am avut)
½
morcov, ½ tija de telina
miez
de paine
30
gr stafide, 30 gr seminte de pin, 20 gr migdale decojite si prajite, 10 gr
fistic
coaja
rasa de la o portocala (eu nu am avut)
frunze
de dafin
pesmet
ulei
extravirgin de masline
sare,
piper
Eu
am facut jumatate de portie, din cantitatile de mai sus.
In primul rand am pregatit cous
cous-ul asa cum era indicat pe cutie. Adica: la fiecare 70 de gr de cous cous se
pun 80 de ml de apa si o lingurita de ulei extravirgin de masline. Se pune apa
la fiert si cand incepe sa fiarba se toarna peste cous cous, se adauga uleiul ,
se amesteca cu o furculita, se acopera cu un capac si se lasa timp de 5 minute
acoperit .
Capperele
se pun la desarat intr-un pahar cu apa.
Migdalele
se pun intr-o tigaie antiaderenta pe foc mic la prajit (fara nimic altceva in
tigaie).
Se
toaca la robot capperele stoarse, frunzele de menta, morcovul, tija de telina,
coaja de lamaie data la razatoare, migdalele, fisticul si o lingura de ulei ev.
Se obtine un amestec omogen care se pune apoi intr-un castron si se amesteca impreuna cu cous cous-ul, miezul de paine
tocat la robot, stafidele stoarse si semintele de pin.
Daca
mai e nevoie se mai adauga o lingura de ulei ev.
Se
taie in 2, pe lungime, fiecare file de
peste, se sareaza, pipereaza si se pune o parte din compozitia de cous cous, pe
toata lungimea si apoi se ruleaza.
Rulourile
obtinute se pun pe frigarui si dupa fiecare se pune o frunza de dafin.
Se
pun apoi pe o tava cu hartie de cuptor, se presara deasupra pesmet si un fir de
ulei ev.
Se
dau la cuptor (preincalzit) la 180 de grade pana ce se rumenesc.
Pofta
buna!
ITALIANO
Bentrovati!
Sono
poco presente in questo periodo, ma vi assicuro che la prossima volta che mi troverò davanti al computer passerò a visitarvi tutti.
Grazie
a tutti coloro che mi onorano con la loro presenza qui, nella mia cucina!
La
ricetta di oggi l’ho trovata su “Alice cucina” e mi è piaciuta subito. Non solo
per la presenza del pesce spatola che a noi piace molto, ma anche per il
pistacchio e per tutti gli altri ingredienti che sono del nostro gradimento.
In
più, io l’avevo già preparato altre volte come qui e vi assicuro che queste due
versioni sono una più buona del’altra.
Ingredienti
per 4 persone:
800
gr filetti di pesce spatola
100
gr cous cous precotto
20
gr capperi
4
foglie di menta (io non ho avuto)
½
carota, ½ costa di sedano
mollica
di pane
30
gr uvetta, 30 gr pinoli, 20 gr mandorle pelate e tostate, 10 gr pistacchio
1
scorzetta d’arancia grattugiata (io non ho avuto)
Foglie
di alloro
Pangrattato
Olio
extravergine di oliva
Sale,
pepe
Io
ho fatto mezza porzione, per 2 persone.
Prima
di tutto ho preparato il cous cous, seguendo le indicazioni sulla
confezione,cioè: per ogni 70 gr di cous cous ci vogliono 80 ml di acqua e un
cucchiaino di olio evo. Quindi, si mette l’acqua in un pentolino sul fuoco e
quando bolle si versa sopra il cous cous. Si aggiunge l’olio, si mescola con
una forchetta, si copre e si lascia riposare 5 minuti.
Mettere
i capperi a dissalare in un bicchiere
d’acqua.
Mettere
le mandorle a tostare in una padella sul fuoco.
Frullare
assieme i capperi , le foglie di menta, la carota, il sedano, la scorza
d’arancia grattugiata, le mandorle , i pistacchi e un cucchiaio d’olio evo.
Risulterà
un composto omogeneo. Mescolarlo con il cous cous, la mollica di pane fresco
grattugiata, l’uvetta strizzata e i pinoli.
Se
c’è bisogno, aggiungere un altro cucchiaio di olio evo.
Tagliare
ogni filetto di pesce in 2 sulla lunghezza, salarli, peparli e mettere sopra
una parte del composto fatto e arrotolateli.
Una
volta pronti, infilzarli su spiedini lunghi, alternandoli a foglie di alloro.
Disporre
i spiedini su una teglia foderata con carta forno, spolverizzarli con
pangrattato e condirli con un filo di olio evo.
Infornarli a 180 gradi (forno preriscaldato) finché non
saranno dorati.
Buon appetito!
Buono!Complimenti per la ricetta!
RispondiEliminaGrazi mille, Dory!
EliminaCe idee interesanta, Any! Unde-ai disparut? Ai fost in vacanta? Pupici.
RispondiEliminaMai rarut in perioada asta, dar revin in toamna la fel de activa ca si inainte. Deocamdata ma bronzez ^_^. Pupici si sa stii ca am refacut iar salata ta cu gorgonzola si nuci, in mega portie!
EliminaCredo di non aver mai visto il pesce spatola ma dal nome me lo immagino piuttosto...piatto nella forma :) Questi involtini sono grandiosi, sfiziosi e gustosissimo con quel ripieno un po' agrodolce. Mi sconfinferano un sacco. Bacioni, buona serata
RispondiEliminaAllora lo devi assolutamente assaggiare! E buonissimo e poi... in pescheria lo trovi già sfilettato!
EliminaMa che brava la nostra Any ^__^ bellissima sai questa idea! Mi piace un sacco questa presentazione.. e se ti dicessi che io il pesce spatola non l'ho mai assaggiato? Eppure il pesce lo cucino tantissimo, ora mi hai messo una curiosità... lo cercherò e proverò questa tua ricetta! Intanto ti abbraccio e ti auguro una buonissima estate arrivederci a settembre!| Baci baci! la tua omonima Any
RispondiEliminaCarissima mia, grazie mille per le tue belle parole e sappi che lo spatola e buonissimo!
EliminaTi mando un grande abbraccio!
Imi place prezentarea! Nice!
RispondiEliminaThanks! Ma bucur ca-ti place!
EliminaNu cred ca voi gasi la noi peste spada, dar tare as incerca reteta, ca de altfel aproape fiecare reteta de-a ta.
RispondiEliminate pup cu drag si sper ca esti bine, cu toate ca te vad cam rar mai nou.
Miculino, e peste sabie si intr-adevar nu cred ca se gaseste la noi.
EliminaMultumesc din suflet pentru cuvintele frumoase, ca intotdeauna!
Imi place foarte mult pestele , deci nu lipsesc de la masa ta :)
RispondiEliminaEsti invitata cu mare placere! Te pup Dorina!
EliminaLa cat de bine arata,nu are cum sa nu fie ceva foarte bun.
RispondiEliminaPupici!
Multumesc frumos, pofteste la masa!
EliminaAnche tu pesce oggi!!! Che bella ricetta, il ripieno mi piace tantissimo!!!!!
RispondiEliminaGrazie Arianna!!
Eliminasuperbe poze!Superba prezentarea!
RispondiEliminaMultumesc pentru vizita si pentru cuvintele frumoase!
EliminaTare bine mai arata si cred ca e foarte bun :)!
RispondiEliminaE intr-adevar bun si cred se poate face cu orice file de peste, important e sa nu fie prea inalt, asa incat sa se poata rula cu usurinta.
EliminaAny ti ringrazio per la visita e ti faccio i complimenti per questa bellissima ricetta che copio immediatamente, è un modo diverso di servire questo pesce. Grazie per l'idea!
RispondiEliminaGrazie mille Mariangela, per le belle parole. A presto!
EliminaCeva cu adevarat bun si...frumos!:)
RispondiEliminaO saptamana usoara!
Multumesc mult de tot Adina!
EliminaDraguta mea, tu pe unde te mai preumblii, ca ne este dor de tine? Cînd ajungi si pe la noi, lasa si tu o raza de soare si vreo 2-3°C în plus... sa putem trece si noi de la ghete la saboti macar =))
RispondiEliminaUmblu la soare si la mare, dar nu las bucataria deloc!
EliminaDeocamdata sunt putin prezenta, dar revin in forta la toamna!
Arata incredibil de bine si sunt sigura ca e un deliciu!Pupici
RispondiEliminaMerci mult Flory, intr-adevar e foarte bun! Te pup!
EliminaOare pe unde am bintuit, de am pierdut o asa bunatate de papita cu peste... Arata foarte bine, cred ca nu m-as putea opri din mincat... yamiii... Pupici apasati ca sa simt si eu macar un pic gustul pestelui !
RispondiEliminaNu stiu pe unde ai umblat, dar sa stii ca-i chiar bun pestele asta!
EliminaPupici si tie!
noooo ma sei un genio! è stupenda questa ricetta!!!!!bravissima!baci!
RispondiEliminaps: ci sei su Fb?
Grazie Fede!
EliminaNo, non ci sono su fb.