mercoledì 23 maggio 2012

Tian de legume la cuptor - Tian di verdure al forno

Più sotto la ricetta in italiano

De cand am intrat in blogosfera, am cunoscut prieteni virtuali noi, cu care am in comun pasiunea asta mare pentru bucatarit si la fiecare dintre voi am vazut cate ceva ce mi-a atras atentia. 
Va doresc la toti inspiratie si vointa de a scrie si de a impartasi cu noi ceilalti, bunatatile din bucatariile voastre :)!
Azi ma gandeam, ca de multe ori ne rezumam la a lasa un comentariu la o reteta, fara a incerca sa punem in practica reteta respectiva, chiar daca ne place. Poate nu avem timp, poate lista e prea lunga. Eu insami am o lista foarte lunga, nici nu stiu ce si cum sa fac mai intai. 
Asa ca mi-am zis ca ar fi frumos sa si pun in practica cate ceva. 
Reteta de mai jos am vazut-o la Flory .
Imi plac mult amestecurile de legume la cuptor si de aceea azi mi-am propus s-o incerc.
Ingredientele sunt aceleasi folosite de Flory, eu am adaugat frunze de busuioc si am folosit oregano in loc de cimbru. 
Legumele le-am pus la ochi, in functie de marimea tavii.
E primul meu tian de legume si a iesit foarte bun!

Ingrediente (eu am pus aproape tot la ochi):
4 cartofi 
1 zucchina
1 ceapa rosie
1 catel de usturoi
3 rosii
1 vanata
oregano 
frunze de busuioc
sare
piper
ulei extravirgin de masline
parmigiano ras cateva linguri

Se taie ceapa si se pune la calit intr-o tigaie cu 3 linguri ulei extravirgin de masline pentru cateva minute. Spre final adaugam si catelul de usturoi tocat marunt si mai lasam un minut pe foc.
Legumele le taiem felii, dar nu drept subtiri. 
Punem ceapa in tava pe toata suprafata si incepem sa aranjam legumele felii, nu unele peste altele, ci in randuri.
Pe feliile de rosii punem si frunzele de busuioc.
Saram, piparam, presaram cu oregano si stropim cu un fir de ulei extravirgin de masline.

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat la cuptor la 200 de grade pentru circa 40 de minute (in functie de cuptor - eu dipa 30 de minute am controlat). 
Legumele trebuie sa fie moi, dar nu exagerat.
Presaram parmigiano ras si dam la cuptor din nou pentru 10 minute, fara folie de aluminiu.
Pofta buna!





ITALIANO

Da quando è nato questo blog, ho conosciuto amici virtuali nuovi, con la stessa mia grande passione per la cucina.
Vi auguro a tutti tanta ispirazione e buona volontà per condividere le bontà dalle vostre cucine!
Ogni giorno vedo delle ottime ricette, piatti meravigliosi e presentazioni altrettanto belle.
Ho una to do list lunghissima, ma cercherò di mettere in pratica qualche ricetta che mi attira l'attenzione.
Qusta ricetta l'ho vista da Flory . Il mio primo tian di verdure! Ottimo!

Ingredienti (io ho messo tutto a occhio, in base alle misure della  teglia da forno):
4 patate
1 zucchina
1 cipolla rossa
1 spicchio d'aglio
3 pomodori
1 melanzana
origano
foglie di basilico
sale
pepe
olio extravergine di oliva
parmigiano grattugiato

Tagliare la cipolla e metterla in una padella con 3 cucchiai di olio extravergine di oliva, a rosolare per qualche minuto. Aggiungere lo spicchio d'aglio tritato e lasciare sul fuoco un'altro minuto.
Mettere la cipolla sul fondo di una teglia da forno.
Tagliare le verdure a fette non troppo sottili e sistemarle nella teglia in modo da formare diverse file alternate. 
Dopo ogni fila di pomodori, mettere delle foglie di basilico.
Coprire la teglia con della carta alluminio.
Infornare a 200 gradi per 40 minuti (in base al proprio forno, dopo 30 minuti controllate).
Spolverare con del parmigiano grattugiato e lasciare altri 10 minuti in forno - teglia scoperta.
Buon appetito!


12 commenti:

  1. Excelent Any,ti-a iesit superb,busuiocul ii da atata culoare si ma bucur tare mult ca v-a placut!
    Pupici multi!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Merci mult de tot Flory, mie imi place foarte mult busuiocul, iar vara il pun mereu in salate.
      Te pup!

      Elimina
  2. Fa una teglia di verdure abbastanza simile anche la mia mamma. L'adoro :) Mette di buonumore con quei bei colori già solo a guardarla. Baci, buona giornata

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Esatto! E' molto estiva dai sapori ai colori!
      Bacio, a presto!

      Elimina
  3. Risposte
    1. Merci Gelutza, ma bucur ca-ti place :)!

      Elimina
  4. Risposte
    1. Thank you Jay :)!
      I think that this summer I will do it very often ;)!

      Elimina
  5. Imi place foarte mult numai mie.
    Carnivorii mei nici nu vor sa auda.
    Te pup!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Poate le faci pofta, cine stie:)?

      Elimina
  6. Tianu asta l-am pregatit a la Eataly/Lilly! Si îl ador! Abia astept dovleceii din gradina. Si vinetele daca se fa :D
    Arata fantastic!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Asta e primul pe care-l fac, dar vara asta o sa ma "tianez" mereu :))!
      Merci Maya!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...