giovedì 26 aprile 2012

Cartofi, anghinare, ceapa si vinete la cuptor - Patate, carciofi, cipolla e melanzane al forno

Più sotto la ricetta in italiano

Va amintiti de cartofii cu ceapa pe care i-am facut aici?
Ei bine dupa "modelul" asta puteti face reteta de azi, delicioasa tare de tot.
Deci, cartofi curatati si taiati cuburi sau cum vreti voi, ceapa taiata nu drept fin, vinete taiate cuburi sau cum vreti, anghinare curatata (folosim numai inima) si taiata felii.
Se amesteca intr-un castron incapator cu ulei extravirgin de masline, sare, piper, oregano.
Se pune apoi intr-o tava, deasupra punem din loc in loc putina pulpa de rosii si se da la cuptor la 200 de grade timp de 40 de minute sau mai mult pana ce e gata.
Inainte de cuptor

Noi am servit cu chiftele si un pahar de vin rosu bun!



Pofta buna!

ITALIANO

Vi ricordate le patate e la cipolle al forno fatti qui ?
Con lo stesso procedimento si prepara questo piatto buonissimo.
Quindi, patate tagliate a spicchi o come volete, cipolle tagliate grossolanamente, melanzane a pezzi e carciofi puliti e tagliati a fettine (solo la parte tenera) si mischiano con un buon olio extravergine di oliva, sale, pepe, origano.
Si sistema tutto in una teglia da forno e sopra si mette un pò di polpa di pomodoro.
Infornare a 200 gradi per circa 40 minuti o comunque finchè tutte le verdure sono pronte.
Noi le abbiamo mangiato come contorno per le polpette e abbiamo accompagnato il tutto con un buon vino rosso.
Buon appetito!


10 commenti:

  1. Tare bun trebuie sa fi fost ...primesti musafiri ( eu ) ?

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  2. Mmmm, ce bine arata! Vreau si eu!
    (Si vin! :D )

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  3. Merci Maya, a fost bun ce-am mancat, dar si vinul a avut meritul lui!

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  4. Dintre toate modurile in care se poate gati - cuptorul garanteaza arome delicioase - scoate ce e mai bun din orice papa. Arata minunat - se vede ca a fost bun bun bun! Minunat!

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  5. Asa e Fab Chef, data trecuta i-am facut la tara in cuptor pe lemne si au iesit si mai deliciosi.

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  6. Merci Lavi si bine-ai venit :)!

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  7. Risposte
    1. E si bun sa stii, insa nu mai am :)!
      Data viitoare!

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