lunedì 14 gennaio 2013

Taormina, ciocolata alba si o duminica frumoasa in companie buna! - Taormina, cioccolato bianco e una bella domenica in buona compagnia!

Ador Taormina! Prietenii nostri ne-au propus sa facem o plimbare asa ca am acceptat imediat, fara sa stam pe ganduri.
Motivul real a fost a patra editie "CioccolArt Sicily" care s-a tinut de pe 20 decembrie 2012 pana pe 6 ianuarie 2013, in localul unei foste biserici, in stil baroc si anume Chiesa del Carmine.
Anul acesta, ceramica de la Caltagirone si cea de la Santo Stefano di Camastra au fost motiv de inspiratie pentru maestri patiseri care au realizat opere minunate.

Adoro Taormina! Ed è per questo che, se improvvisamente ci viene proposto dai nostri cari amici di andare a fare una passeggiata, accettiamo volentieri. 
Il motivo reale è stato la quarta edizione di "CioccolArt Sicily" che si è tenuta dal 20 dicembre 2012 al 6 gennaio 2013, nel ex Chiesa del Carmine.
Quest'anno la manifestazione è stata legata alle bellissime ceramiche di Caltagirone e Santo Stefano di Camastra che sono state motivo d'ispirazione per i maestri pasticceri che hanno realizzato delle opere stupende.


Ceramica decorata cu ciocolata alba
Ceramiche decorate con cioccolato bianco















O rochie a stilistei Marella Ferrera dedicata gresiei cu care este acoperita scara Santa Maria del Monte de la Caltagirone

Un abito della stilista Marella Ferrrera dedicato alle maioliche della scalinata di Santa Maria del Monte a Caltagirone


Gresia siciliana facuta in ciocolata alba 
La riproduzione delle maioliche siciliane, fatte in cioccolato bianco 



Va las acum sa va bucurati de cateva poze facute la Taormina. Incep insa, cu o poza care mie imi place extrem de mult....muntele Etna acoperit de zapada...sper sa va faca placere!

Vi lascio ora con qualche foto della splendida Taormina. Inizio però, con una foto che a me piace tantissimo...l'Etna coperto di neve.... spero vi facciano piacere!




















Con questo post partecipo al linky party di Cinzia - La gatta sul tetto




domenica 13 gennaio 2013

Premii pentru mine si pentru voi - Premi per me e per voi



"Blog of the year" este un premiu pe care am avut placerea sa-l primesc de la trei prietene: 

Iata regulile premiului:
1.Selectează blogurile ce vor primi premiul Blogul Anului 2012.
2.Postează un articol în care să nominalizezi blogurile respective(nu există un număr maxim sau minim admis) și acordă-le premiul.
3.Include un link către această pagină: ''Blog of the Year 2012 ''Award http://thethoughtpalette.co.uk/our-awards/blog-of-the-year-2012-award/ menționând regulile de față în postul tău - a nu se altera regulile sau bannerul premiului.
4.Anunță autorul fiecărui blog căruia îi acorzi premiul și împarte regulile cu aceștia.
5.Te poți alătura grupului facebook creat pentru acest premiu https://www.facebook.com/groups/BlogoftheYear/ - dă like  pe pagina pe care o poți accesa aici(linkul de la punctul 5), putând astfel să îți împarți blogul cu o audiență mai largă.
6.Adaugă un link către blogul persoanei care ți-a înmânat premiul și încarcă banner-ul premiului pe blogul tău continuând colecționarea stelelor (maximul este de 6).

La randul meu il voi da mai departe, urmatoarelor bloguri:

Am primit apoi premiul "Liebster Award" de la Maristella http://maristella-maltinti.blogspot.it/
Acst premiu trebuie dat mai departe altor cinci bloguri cu mai putin de 200 de followers.
Donez deci premiul urmatoarelor bloguri:





ITALIANO

"Blog of the year" è un premio che ho avuto il piacere di riceverlo da tre amiche:

Ecco le regole del premio:
1. Seleziona il/i blog che pensi debbano ricevere il premio come ‘Blog del 2012’
2. Scrivi un post all’interno del tuo blog motivando la scelta dei blog che hai scelto – non c’è un minimo o un massimo di blog da scegliere – e presentali affidando loro il premio
3. Per favore include il link di collegamento alla pagina originale del premio (http://thethoughtpalette.co.uk/our-awards/blog-of-the-year-2012-award/ ) e includi queste ‘regole’ nel tuo post (si prega di non cambiare le regole o le caratteristiche!
4. Fai si che i blog a te scelti sappiano che li hai premiati come Blog del 2012 e condivide le rogole con loros
5. Puoi unirti al nostro gruppo di Facebook cliccando sul mi piace su ‘Blog of the Year 2012’ Award Facebook group ( https://www.facebook.com/groups/BlogoftheYear/) così da poter condividere il tuo blog con un pubblico ancora più vasto
6. Come vincitore del premio – si prega di creare un link del blog di chi ti ha premiato e di mostrare con orgoglio il premio ricevuto all’interno della barra laterale per poter iniziare raccogliere stelle (il massimo è di sei stelle)

Dono quindi questo premio ai seguenti blog:

Ho ricevuto poi il premio "Liebster Award" da Maristella http://maristella-maltinti.blogspot.it/
Questo premio deve essere donato a cinque blog con meno di 200 followers.
Quindi le mie scelte sono:



lunedì 7 gennaio 2013

Crema cu mascarpone si tiramisù la pahar - Crema al mascarpone e tiramisù al bicchiere

Più sotto la ricetta in italiano

Bine v-am regasit in noul an!
Chiar daca cu majoritatea dintre voi am avut ocazia sa schimb urari de sarbatori, fiind primul post din an, as dori inca o data sa va urez tuturor si in special celor care ma citesc zi de zi si nu au curaj sa scrie, celor care in liniste ma viziteaza, un an minunat, voios, plin de sanatate si toate cele bune!

Aveam mascarpone la indemana si am decis sa fac o crema de servit la pahar, individual. 
Dar parca singura era prea stinghera asa ca s-a transformat intr-un tiramisù, aproape la fel ca tiramisù-ul clasic (reteta aici ).
E un desert rapid, perfect pentru atunci cand vi se anunta musafiri neasteptati, de exemplu.
Si binenteles se poate face si cu o zi inainte.

Ingrediente pentru 2 cupe Martini:
2 galbenusuri proaspete (nu aruncati albusurile, congelati-le pentru alte retete)
2 linguri de zahar
200 gr de mascarpone
4 piscoturi savoiardi
cacao
cafea espresso
2 bomboane ferrero rocher

Se amesteca bine de tot la robot galbenusurile cu zaharul, pana ce se transforma intr-o crema pufoasa. Exact ca la tiramisù. Se adauga apoi cate o lingura de mascarpone, pe rand, si se amesteca bine de tot dupa fiecare lingura adaugata.
La baza fiacarei cupe se pun 2 lingurite de crema, deaupra o bucatica de piscot inmuiat in cafea (cafeaua totdeauna o mai lungesc cu apa) , apoi un strat de crema, unul de bucatele de piscoturi inmuiate in cafea si terminam cu un strat de crema. 
Inainte de a pune bucatelele de savoiardi in pahar, asteptam sa se scurga cafeaua in exces.
Deasupra se pune cacao si o bomboana ferrero rocher in mijloc. Se da la frigider.
Pofta buna!

ITALIANO

Bentrovati!
Con tanti di voi ho avuto l'occasione di scambiarci gli auguri per le feste.
Visto che questo è il primo post dell'anno, vorrei comunque farvi gli auguri e specialmente a chi mi visita in silenzio, ogni giorno!
Auguri per un felice e prospero 2013, pieno di salute, gioia e tanti desideri esauditi!

Avevo del mascarpone in frigo e ho pensato di fare una crema da servire al bicchiere, ma non mi andava di presentarla da sola. E cosi si è trasformata in un tiramisù, quasi uguale alla ricetta che trovate qui.
E' un dessert veloce, perfetto se si annunciano degli ospiti all'improvviso, per esempio.
Si può preparare anche il giorno prima.

Ingredienti per 2 coppe Martini:
2 tuorli d'uovo freschi (non buttate gli albumi, congelateli, serviranno per altre ricette)
2 cucchiai di zucchero
200 gr mascarpone
4 biscotti savoiardi
cacao
caffè espresso (io la allungo sempre con l'acqua)
2 ferrero rocher

Montare i tuorli con lo zucchero fino a ottenere una crema bianca e spumosa.
Aggiungere il mascarpone a cucchiaiate, e mescolare bene dopo ogni cucchiaio aggiunto.
Alla base di ogni coppa si mettono 2 cucchiaini di crema e sopra un pezzettino di savoiardo imbevuto nel caffè.
Continuare con uno strato di crema, uno strato di savoiardo (un savoiardo diviso in 5 pezzi) imbevuto nel caffè e si finisce con uno strato di crema.
Spolverare con del cacao e decorare con un ferrero rocher.
Buon appetito!





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