venerdì 6 luglio 2012

Salata de andive, pere, nuci si gorgonzola - Insalata di indivia, pere, noci e gorgonzola

Più sotto la ricetta in italiano

Cand am vazut salata asta la Diana, am zis ca trebuie neaparat s-o fac. 
Si o s-o refac vara asta de multe ori, pentru ca exact pe gustul meu si in plus e satioasa. Inlocuieste cu succes un pranz normal.

Ingrediente:
2 pere kaiser (eu nu am avut kaiser, insa au fost pere tari si dulci exact atat cat trebuie)
100 gr gorgonzola (eu am pus gorgonzola dulce cu mascarpone)
2 andive
50 gr miez de nuca

Ingrediente pentru sos:
1 lingura de ulei extravirgin de masline
1 lingura suc proaspat de lamaie (Diana a pus otet)
1 galbenus de ou proaspat
1 lingurita mustar
1 lingura iaurt grec 
sare 
piper proaspat macinat

Pentru sos, eu am pus toate ingredientele intr-un castronel si am amestecat bine de tot cu un tel.
Andivele le-am taiat si le-am aranjat pe farfurie, apoi deasupra am pus feliile de pere inmuiate in sos, gorgonzola taiata cubulete, nucile prajite intr-o tigaie antiaderenta.
Am stropit cu sosul ramas si am macinat piper proaspat.

Nota:
- gorgonzola se taie mai bine daca o puneti la congelator cu ceva timp inainte. Nu trebuie sa inghete, numai sa se raceasca bine de tot asa incat sa se taie usor.


Pofta buna!

ITALIANO


Bella da vedere, sazia ed è un'ottima alternativa per un pranzo veloce e senza accendere i fuochi.
Insomma...è un piatto estivo meraviglioso e ve lo consiglio con piacere! 
La ricetta di Diana.

Ingredienti:
2 pere kaiser (io ho avuto un'altro tipo di pere, ma dure e dolci quanto basta)
100 gr gorgonzola (io ho messo gorgonzola con mascarpone)
indivia 2 pezzi
50 gr noci 

Ingredienti per la salsa:
1 cucchiaio olio extravergine di oliva
1 cucchiaio di succo di limone appena spremuto (Diana ha messo aceto)
1 tuorlo d'uovo fresco
1 cucchiaino di senape
1 cucchiaio yogurt greco
sale
pepe macinato fresco

Per la salsa, mettere tutti gli ingredienti in una ciotola e mescolarli bene, possibilmente con una frusta.
Tagliare l'indivia e sistemarla sul piatto, mettere sopra le pere tagliate e fette e bagnate con la salsa (ho immerso le fettine di pera nella salsa e poi le ho sistemate sopra l'indivia), il gorgonzola tagliato a cubetti e le noci tostate in una padella antiaderente.
Irrorare con la rimanente salsa e macinare del pepe fresco.

Nota:
- il gorgonzola si taglia meglio se prima lo mettete in congelatore. Non deve congelare, solo raffreddare bene in modo da poterlo tagliare con più facilità.

Buon appetito!

24 commenti:

  1. gustosa e fresca, senza l'uso dei fornelli, baci

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Grazie ragazze! Mi sa che domani la rifarò!

      Elimina
  2. Bella la dritta del gorgo in freezer prima di tagliarlo, me ne ricorerò :) Gustosissimo il mix dell'insalata anche se mi richiama un po' l'autunno. Bacioni, buon we

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Si, forse le noci e le pere richiamano l'autunno, ma ti assicuro che è buona tutto l'anno! Bacioni Fede e una buona settimana!

      Elimina
  3. Ne plac mult andivele dar pana acum le-am facut doar cu smantana.Suna tentant reteta ta, asa ca o trec pe lista.
    Sa ai weekend cat mai fain.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Multumesc Micule, sa stii ca e foarte buna. Si eu le iau rar andivele insa in combinatia asta sunt excelente!

      Elimina
  4. Cat este de apetisanta.As servi si eu o portie.
    O seara buna!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Cu mare placere te servesc! O saptamana cat mai placuta iti doresc!

      Elimina
  5. Mmmmm...ce bine arata! Si eu folosesc gorgonzola tot cu mascarpone ca-i mai cremoasa ;). Prezentare molto chic!Brava!!! O duminica frumoasa, Any!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Diana sa stii ca vreau s-o refac de multe ori, mi-a placut la maxim!
      Merci de cuvintele frumoase!

      Elimina
  6. Un abbinamento di sapori favoloso!!!!!

    RispondiElimina
  7. Vreau si eu o portie de salata pentru prinz... Buna, buna si-mi plac ingredientele din ea... Pupici!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Hai repede ca maine fac iar! Te pup!

      Elimina
  8. Any, vara salata si iarna merge cu paste sau un risotto...sau foccacia?!
    Te pup fata frumoasa, vacanta placuta in continuoare alaturi de cei dragi.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Mi-era tare dor de tine!
      Sa stii ca am trecut pe salate la pranz de vreo saptamana. E prea cald. Si le combin in toate felurile.
      Multumesc de urari, la fel si tie iti doresc o vara cat mai frumoasa!

      Elimina
  9. Imi place combinatia asta foarte mult. Big fan la branza cu mucegai

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Atunci neaparat trebuie sa incerci salata asta, eu am refacut-o deja!

      Elimina
  10. Exact pe gustul meu! Arata fantastic!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Maya, incearc-o, n-o sa regreti!

      Elimina
  11. con questo caldo una bella insalata così ricca e buon aè quello che ci vuole

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Grazie Gunther, te la consiglio, è veramente buona!

      Elimina
  12. Foarte buna.Ador andivele, ador gorgonzola, ador perele, asadar ador reteta asta.Punem pe listuta ca n-am acum pere in casa.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Atunci sa stii c-o sa-ti placa!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...