venerdì 4 maggio 2012

Cotlet de porc cu salvie si vin - Braciole di maiale con salvia e vino

Più sotto la ricetta in italiano

Din seria retetelor simple, azi cotlete de porc cu salvie si vin.
Putem folosi vin alb sau vin rosu, eu de data asta am avut rosu.
E un mod simplu de a face cotletul de porc, iar daca va place salvia o sa va placa cu siguranta.
Sosuletul care se formeaza e delicios.

Intr-o tigaie punem cotletele de porc cu o lingura de unt si vreo 2-3 de ulei, la rumenit pe ambele parti, pana prind culoare.

Stingem cu un pahar de vin (rosu in cazul meu) si adaugam salvia. 


Lasam la foc vioi pana ce alcoolul se evapora.
Se pune carnea pe farfurii, saram si piparam dupa gust.
Am servit cu un pireu de cartofi si un pahar de vin rosu, acelasi pe care l-am folosit la gatirea carnii.
Pofta buna!

ITALIANO

Questa è una ricetta estremamente facile, a portata di tutti e si prepara al momento. 
Il vino usato può essere bianco o rosso, io questa volta ho avuto un buon vino rosso.
Quindi, si mettono le braciole di maiale a rosolare su tutte le parti, in un pò di burro e qualche cucchiaio di olio extravergine di oliva.
Sfumare con un bicchiere di vino e aggiungere la salvia. A noi la salvia piace, quindi metto un bel .
Cucinare a fuoco alto, finché l'alcool è completamente evaporato.
Impiattare, salare e pepare a piacere.
Abbiamo servito con il pure di patate e un buon bicchiere di vino rosso, lo stesso che ho usato per cucinare la carne.
Buon appetito!


12 commenti:

  1. Sunt topita dupa fripturicile cu sos de vin. Salvia e una din ierburile aromatice de top pentru mine. Delicioasa reteta. Chiar voiam ceva simplu si bun bun bun pentru week-end.

    RispondiElimina
  2. E excelenta carnea asta si cu vin alb, eu am avut insa o sticla desfacuta de vin rosu.
    Merge si cu alb si cu rosu.
    Week-end placut!

    RispondiElimina
  3. Delicios!
    hey.. Happy birthday !! (cu intirziere)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Thanks :)!
      Urarile de bine sunt binevenite oricand!

      Elimina
  4. Simplu dar foarte,foarte bun.
    O zi minunata iti doresc!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Asa e si apoi e rapid, se face pe moment in timp ce se savureaza un pahar de vin bun!
      O sambata placuta!

      Elimina
  5. Si noua ne place foarte mult ,simplu si rapid!Pupici

    RispondiElimina
  6. Flory, stii cum e, n-avem totdeauna timp de retete elaborate, asa ca o reteta din asta simpla e binevenita! Pup!

    RispondiElimina
  7. Sper ca stiti ca se zice piure de cartofi si nu pireu... Pireu este un oras port in Turcia!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Buna ziua Anonim si multumesc pentru vizita si pentru comentariu!
      Pireu este un oras port al Greciei si nu al Turciei cum afirmati dumneavostra.
      In dictionarul explicativ al limbii romane gasim:
      PIRÉU s.n. Mâncare preparată din legume (de obicei din cartofi) sau din fructe fierte şi zdrobite, formând o pastă. [Var. piure s.n. / < fr. purée].
      Va doresc numai bine!

      Elimina