Ieri, il nostro carissimo amico ci ha regalato dei asparagi selvatici. Una meraviglia!
Quando mio marito è tornato a casa con questo bel mazzo di asparagi ho fatto salti di gioia.
Quindi, ieri sera ho fatto la frittata e per oggi a pranzo farfalle, asparagi selvatici, filetto di salmone fresco, pomodorini secchi e basilico fresco.
Che ve ne pare?
E avete notato che da oggi il post inizia in italiano?
QUI trovate un'altra versione di pasta con filetto di salmone e asparagi.
Ingredienti (non ho pesato niente, sono andata a occhio):
filetto di salmone fresco (senza lische e senza pelle)
asparagi selvatici
1/2 cipolloto
pomodorini secchi sott'olio
basilico
una noce di burro
olio extravergine di oliva
sale
pepe
pasta - farfalle
Pulire gli asparagi e quindi tagliare la parte legnosa (quella finale), lavarli e metterli a bollire (tagliati già a pezzi) per qualche minuto.
Mettere una noce di burro e qualche cucchiaio di olio evo in una padella, assieme al cipollotto tritato.
Aggiungere qualche mestolo dell'acqua di cottura degli asparagi e far andare.
La cipolla si deve ammorbidire.
Aggiungere il filetto di salmone tagliato a pezzettini ma non troppo piccoli. Far andare a fuoco moderato. Deve risultare rosa da tutte le parti.
Unire poi gli asparagi bolliti e scolati e i pomodorini secchi tagliati a pezzettini. Salare, pepare. Ho usato il sale affumicato che sul pesce ci sta benissimo.
Mescolare e fare insaporire.
Aggiungere la pasta, mescolare e impiattare. All'ultimo, nel piatto, aggiungere del basilico fresco spezzettato.
Buon appetito!
Ieri, prietenul nostru ne-a omagiat cu un buchet splendid de sparanghel salbatic.
Asa ca aseara am facut o omleta cu sparanghel, iar azi la pranz paste.
Sparanghelul salbatic e mai subtire decat cel cultivat, iar ca gust e usor mai amarui.
AICI gasiti o alta reteta de paste cu somon proaspat si sparanghel.
Ingrediente (nu am cantarit nimic, am pus totul la ochi):
file de somon proaspat (fara oase si fara piele)
sparanghel salbatic
1/2 ceapa
rosii seci in ulei
busuioc proaspat
unt cat o nuca
ulei extravirgin de masline
sare
piper
paste - farfalle
Se curata sparanghelul taind partea finala care e mai tare, lemnoasa. Se spala si se pune la fiert pentru cateva minute, taiat bucati de cativa cm.
Se pune untul, uleiul si ceapa taiata marunt inr-o tigaie. Se adauga cate un polonic, pe rand, din apa in care fierbe sparanghelul si se lasa la foc potrivit pana ce ceapa se inmoaie.
Se adauga apoi somonul taiat bucati (dar nu prea mici) si se lasa pana ce devine roz pe toate partile.
In acest moment se adauga sparanghelul fiert si rosiile seci taiate. Se sareaza si se pipereaza. Eu am folosit sare afumata, merge de minune cu pestele. Se amesteca si se lasa cateva secunde sa se combine aromele.
Cand pastele au fiert se scurg de apa si se pun in tigaie, se amesteca si se pun pe farfurie. Deasupra se pune busuioc proaspat. Pofta buna!