sabato 12 maggio 2012

Rich chocolate almond cake

Più sotto la ricetta in italiano

"Vinovata" de data asta, e Lili. Ea m-a ispitit cu dulcele asta de ciocolata.
Am vrut neaparat sa-l incerc si bine am facut.
Lili recomanda sa-l servim cu creme fraiche. Eu n-am avut, dar am facut o crema de branza, buuuunaaa tare de tot de-o mananci cu lingurita si alta nu.
Pusa peste felie, e nemaipomenita. Merge si fara, dar impreuna merg la sigur!
E foarte bun si a doua zi!

Ingrediente pentru o forma rotunda de 24 cm 
100 gr unt
140 gr ciocolata amara 72%
6 oua
140 gr faina de migdale
1 lingura de lichior Cointreau (sau brandy)
80 gr zahar

Pentru crema de branza:
250 gr de branza philadelphia
3 linguri de zahar pudra

Se separa galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma, adaugind treptat zaharul.
Galbenusurile le punem deoparte, le vom folosi la crema de ciocolata.

Se topeste ciocolata impreuna cu untul bucatele la bain marie.
Se lasa la racit timp de 5 minute, dupa care se adauga galbenusurile si se amesteca bine cu un tel (se vad numai 3 in poza, dar va garantez ca le-am pus pe toate 6 - cele care au supravietuit, au fost trase-n poza :))))
Se adauga faina de migdale si lingura de lichior si se amesteca asa incat sa obtinem o compozitie omogena.
Se pun cateva linguri de bezea, se amesteca  bine asa incat sa se mai inmoaie compozitia, apoi se adauga rand pe rand restul de bezea si se amesteca de sus in jos.
Se toarna compozitia intr-o tava (eu am folosit o tava cu fund detasabil) unsa cu unt si presarata cu cacao si se da la cuptor (preincalzit) la 170 de grade timp de 30-35 de minute in functie de cuptor. Incercati cu scobitoarea.
Se lasa la racit in tava, apoi se scoate si se presara cu cacao.


Se amesteca branza philadelphia cu zaharul pudra.
Se serveste cu crema de branza deasupra.
Pofta buna!

ITALIANO


Questa volta "la colpevole" e Lili.
E' stata lei a tentarmi con questo dolce al cioccolato, morbido e molto buono anche il giorno dopo.
Lili consiglia di mangiarlo con un cucchiaino di creme fraiche. 
Io, invece, non trovandola, ho fatto una crema di formaggio dolce. Ci sta alla grande!!

Ingredienti per una teglia tonda da 24 cm
100 gr burro
140 gr cioccolato fondente 72%
6 uova
140 gr farina di mandorle
1 cucchiaio liquore Cointreau (o brandy)
80 gr zucchero

Per la crema di formaggio:
250 gr formaggio philadelphia
3 cucchiai di zucchero a velo

Si separano i tuorli dai albumi.
Montare gli albumi a neve, aggiungendo piano piano lo zucchero.
I tuorli li mettiamo da parte, serviranno per la crema di cioccolato.

Fondere a bagnomaria il cioccolato assieme al burro a pezzettini.
Lasciare raffreddare per 5 minuti e aggiungere i tuorli. Mescolare bene con una frusta (nella foto si vedono solo 3 uova, ma vi garantisco che erano 6 - quello sopravvissute le ho fotografate :))).
Unire la farina di mandorle e il cucchiaio di Cointreau. Mescolare.
Deve risultare un composto omogeneo.
Mettere qualche cucchiaio di meringa e mescolare in modo da ammorbidire un pò l'impasto.
Aggiungere piano piano il resto della  meringa e mescolare dall'alto verso il basso.
Versare l'impasto ottenuto in una teglia (io ho usato una teglia con fondo staccabile) unta di burro e cosparsa di cacao.
Infornare a 170 gradi per circa 30-35 minuti, in base al proprio forno.
E' sempre valida la prova stecchino.
Lasciare raffreddare il dolce nella teglia, poi metterlo su un piatto da portata e cospargerlo di cacao.

Lavorare il formaggio philadelphia con i 3 cucchiai di zucchero a velo.
Servire il dolce con un cucchiaio di crema sopra.
Buon appetito!


12 commenti:

  1. Arata tare fain iar o felie n-as refuza niciodata.
    Te pup si-ti doresc o zi faina in continuare.

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    1. Miculino, te servesc cu placere :)!
      O duminica placuta!

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  2. Si la mine e pe lista , nu stiu cand ajung sa fac toate bunatatile pe care le vad .

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    1. In sfarsit am reusit sa-l fac, ca am si eu o lista tare lunga.

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  3. Ma bucur ca-ti place, nici eu nu refuz nimic din ce e cu ciocolata!

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  4. Ma bucur ca a fost pe placul vostru.

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  5. Ciocolataaaaa....
    Am facut si eu ceva foarte asemanator ieri si a fost cu adevarat excelent.
    Eu l-am servit cu inghetata de sfecla rosie

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  6. Eu ador ciocolata, stie o lume-ntreaga :))!
    Inghetata de sfecla rosie? Wow, ce gust o avea?

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