martedì 24 aprile 2012

Paste cu ton si rosii cherry - Fusili al tonno e ciliegino

Più sotto la ricetta in italiano

Cu gandul la vara si la zilele toride in care nu prea avem chef sa stam prea mult in jurul aragazului, va prezint azi reteta asta, care se face cat ai clipi.
Adica e suficient sa puneti pastele la fiert si intre timp sa va ocupati de condiment.
Eu pun totdeauna o cutie de ton in ulei de persoana.
Scurg tonul de ulei si il amestec cu cateva rosii cherry taiate pe jumatate, patrunjel tocat, oregano, busuioc proaspat, sare, piper proaspat macinat, ulei extravirgin de masline.
Cand pastele au fiert, se scurg de apa si se amesteca cu condimentul preparat.
Pofta buna!

ITALIANO

Pensando all'estate e soprattutto a quei giorni con temperature torride dove i fornelli li vogliamo vedere solo nelle foto, vi presento questa ricetta facile facile.
Mettere la pasta a bollire e nel frattempo preparare il condimento.
Io metto sempre una scatoletta di tonno sott'olio a persona, quindi sgocciolare il tonno e mescolarlo con dei pomodorini ciliegino tagliati a metà, prezzemolo tritato, sale, pepe, origano, olio extra vergine di oliva, basilico fresco.
Scolare la pasta, aggiungere il condimento, mescolare e servire.
Buon appetito!


5 commenti:

  1. Ce bun,ne place tare tare mult,eu mai adaug mozzarella si masline.Bacioni!!!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Pe mine ma salveaza de multe ori tonul pentru ca il am tot timpul in casa, la fel rosioare si verdeturi. Bun trebuie sa fie si in varianta ta :).

      Elimina