sabato 7 aprile 2012

Paste cu ciuperci si smantana - Farfalle con funghi e panna

Più sotto la ricetta in italiano

Noi mancam paste in fiecare zi la pranz, asa ca o sa incerc incet incet sa va prezint din multitudinea de paste pe care le fac.
Pastele cu ciuperci ne plac grozav de tare. Cu ciuperci proaspete si cu ciuperci seci. Cu smantana sau fara. Depinde de inspiratia de moment, de ingrediente, etc.
Azi, paste cu ciuperci si smantana.
Eu folosesc paste simple sau tortelloni umpluti cu ciuperci. 

Ingrediente pentru 2 persoane:
20 gr de ciuperci seci
2 linguri ulei xtravirgin de masline
1 catel de usturoi
peperoncino
sare
150 gr smantana cu gust de ciuperci sau simpla
250 gr paste

Ciupercile seci se pun la inmuiat in apa fierbinte timp de jumatate de ora.

Dupa acest timp, se scot ciupercile si se taie marunt, iar apa se filtreaza si se pune deoparte.
Punem ciupercile intr-un ibric (o oala micuta) cu cele doua linguri de ulei ev si un catel de usturoi tocat marunt.
Lasam pe foc timp de cateva secunde cat sa se imprieteneasca gusturile, apoi turnam un polonic din apa pe care am pus-o deoparte.
Lasam la fiert, cand zeama scade, adaugam alt polonic de apa. Ciupercile trebuie sa fie fierte bine.
La final trebuie sa fie scazute, fara prea mult lichid. Odata cu ultimul polonic de supa, punem si peperoncino.
Intre timp fierbem pastele, apoi le scurgem de apa si le punem intr-o tigaie cu ciupercile si smantana.
Amestecam si lasam pe foc timp de 2 minute.
 

Pofta buna!

ITALIANO

Adoriamo i funghi cucinati in qualsiasi modo: alla griglia o nelle torte salate, con la maionese da spalmare sul pane o nella pasta, trifolati oppure la zacusca di mia madre con funghi chiodini (da spalmare sul pane), ripieni o nella vellutata, e in tanti altri modi.
Oggi farfalle con funghi e panna!

Ingredienti per 2 persone:
20 gr funghi secchi
2 cucchiai di olio extravergine di oliva
1 spicchio d'aglio
peperoncino
sale
150 gr panna ai funghi o panna normale
250 gr di pasta (farfalle)

Mettere i funghi secchi in ammollo in acqua calda per mezz'ora.
Quando i funghi sono morbidi, toglierli dall'acqua e tagliarli a pezzetti.
Filtrare l'acqua e metterla da parte
Mettere i funghi in un pentolino con i due cucchiai di olio evo e uno spicchio d'aglio tritato finemente.
Lasciare sul fuoco per qualche secondo, mescolare e aggiungere un mestolo dell'acqua che abbiamo conservato.
Fare bollire e quando l'acqua viene assorbita, aggiungere un altro mestolo. I funghi devono risultare morbidi.
Con l'ultimo mestolo d'acqua, aggiungere anche un po' di peperoncino. L'acqua si deve ridurre quasi del tutto
Nel frattempo cuocere la pasta, scolarla e metterla in una padella con i funghi e la panna. mescolare e cuocere per circa due minuti.
Impiattare e buon appetito!


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