Am facut biscuitii astia de Craciun si mi-au placut imediat de cum i-am degustat. Biscuite, nutella si bezea. Trei ingrediente indragite de mine si reunite dau nastere unui gust sublim.
Bezeaua franceza, ramane moale in interior si crocanta in exterior.
Super buni si se prezinta extrem de bine, zic eu.
Se pastreaza foarte bine intr-o cutie de tabla.
Idea am luat-o de la Stefania, numai ca eu i-am umplut cu nutella si am facut o bezea simpla, franceza.
Ingrediente: biscuite, nutella, bezea.
Ingrediente pentru aluatul de biscuiti (pentru circa 48 de bucati):
300 gr faina
1/2 plic de praf de copt ( plicul meu are 16 gr, deci am folosit 8 gr)
100 gr zahar
200 gr unt
2 galbenusuri
Untul taiat bucatele se amesteca cu zaharul.
Se adauga galbenusurile, se amesteca si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Se amesteca bine, se formeaza o bila de aluat (sau cum am facut eu), se impacheteaza in folie de plastic si se pune in frigider la odihna pentru cateva ore.
Se intinde o foaie de aluat de circa 5 mm inaltime.
Se taie biscuitii cu o forma rotunda cu diametrul de circa 4 - 5 cm si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Se dau la cuptor la 180 de grade pentru circa 10-12 minute. Se lasa la racit.
150 gr albus de ou
150 gr zahar pudra
150 gr zahar tos
Se amesteca intr-un castron zaharul cu zaharul pudra.
Se pune albusul in vasul mixerului impreuna cu 2/3 din zaharul total amestecat si se amesteca la viteza maxima. Se adauga restul de zahar si se amesteca pana cand obtinem o bezea densa.
Se pune compozitia de bezea intr-un sac a poche si se formeaza bezelele pe tava acoperita cu hartie de copt.
Bezelele trebuie sa aiba aceeasi marime ca biscuitii.
Se dau la cuptor la 110 grade pentru circa 30 de minute. Se scot din cuptor si se lasa la racit.
Cum ziceam, moale in interior, crocanta in exterior.
Cand biscuitii si bezelele sunt reci, se trece la asamblare: biscuite, nutella si bezea.
Pofta buna!
Ho fatto questi biscotti a Natale e li ho subito adorati, visto che in un unico dolcetto sono riunite tre cose che mi piacciono molto: biscotto, nutella, meringa francese. Se piacciono anche a voi, non esitate a farli, sono buonissimi.
Si conservano benissimo in una scatola di latta.
L'idea l'ho presa da Stefania, io però ho usato una meringa semplice e li ho riempiti con la nutella.
Ingredienti: frolla, meringa, nutella
Ingredienti per la frolla (per circa 48 pezzi):
300 gr farina
1/2 bustina di lievito per dolci
100 gr zucchero
200 gr burro
2 tuorli
Montare il burro tagliato a pezzi con lo zucchero.
Aggiungere i tuorli, mescolare e poi unire la farina mescolata con il lievito.
Lavorare bene, formare un panetto, avvolgerlo nelle pellicola trasparente e metterlo in frigo a riposare per qualche ora.
Stendere poi l'impasto di uno spessore di circa 5 mm.
Tagliare i biscotti con l'aiuto di una formina con il diametro di circa 4 - 5 cm.
Mettere i biscotti ottenuti in una teglia foderata con la carta forno, infornare a 180 gradi per circa 10 - 12 minuti. Lasciare raffreddare.
Ingredienti per la meringa francese (circa 40 pezzi):
150 gr albume d'uovo
150 gr zucchero a velo
150 gr zucchero semolato
In una ciotola, mescolare lo zucchero a velo con lo zucchero semolato.
Mettere i albumi nella ciotola del robot, versare sopra 2/3 dello zucchero totale mescolato.
Iniziare a montare a massima potenza e poi aggiungere anche il resto dello zucchero.
Si monta affinché la meringa è bella densa.
Mettere l'impasto per la meringa in uno sac a poche e formare delle meringhe sulla teglia coperta da carta forno.
Le meringhe devono essere della stessa misura dei biscotti.
Infornare a 110 gradi per circa 30 minuti.
Togliere dal forno e lasciare raffreddare.
Una volta fredde anche le meringhe, si passa all'assemblaggio dei biscotti: biscotto, un po' di nutella e meringa.
Buon appetito!