lunedì 14 maggio 2012

Blondie, sora lui Brownie - Blondie, la sorella di Brownie

Più sotto la ricetta in italiano

Multi dintre noi o cunoastem pe Brownie.
Insa Blondie e aproape necunoscuta. Eu nici n-am stiut de existenta ei, pana cand am descoperit-o in cartea de retete a dragului meu KA.
Note:
- dupa ce-o scoateti din cuptor lasati-o la racit in tava si uitati de ea o zi. Va fi mult mai buna, ciocolata bucatele din aluat se va intari, va avea o consistenta  perfecta.
Daca o consumati imediat, va fi foarte moale, aproape ca pare cruda. De aceea va sfatuiesc sa asteptati.
- data viitoare voi micsora doza de zahar, pentru ca a fost prea dulce. Voi pune in jur de 100 gr. 

Ingrediente pentru o tava de  22 cm x 17 cm:
100 gr ciocolata alba (pe care o vom topi)
75 gr ciocolata alba bucatele
100 gr unt
125 gr zahar (dupa gustul meu iese prea dulce - diminuati eventual zaharul)
semintele de la o pastaie de vanilie
2 oua
60 gr faina
25 gr seminte de pin
50 gr merisoare uscate

Se topeste la bainmarie untul impreuna cu cele 100 de gr de ciocolata.
Se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena.
Zaharul cu vanilia si ouale, se amesteca pana cand rezulta un amestec dens si deschis la culoare. 
* de fiecare data dupa ce folosesc o pastaie de vanilie, nu o arunc. O pun intr-un borcan cu zahar. In acest fel, zaharul capata gust de vanilie.
De data asta am pus direct zahar din borcanul cu pricina, fara sa adaug vanilie.

Unim rand pe rand cate o lingura din crema de unt si ciocolata.
Adaugam apoi faina cernuta si se amesteca pana cand faina este absorbita de aluat.
Se adauga semintele de pin, merisoarele si cele 75 de gr de ciocolata bucatele si amestecam cu o paleta.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.

Pofta buna!

ITALIANO

Tutti conosciamo la classica Brownie.
Blondie, la versione con cioccolato bianco, e quasi una sconosciuta.
Era anche per me. Fino a quando ho scoperto la ricetta nel libro del mio caro KA.
Note:
- una volta tirato fuori dal forno, lasciate raffreddare il dolce nella teglia. Dimenticatelo fino al giorno dopo. Sarà più buono, il cioccolato a pezzettini si rassoderà, il dolce avrà una consistenza perfetta.
Consumato subito, è molto morbido, sembra quasi crudo. Per questo motivo vi consiglio di aspettare prima di consumarlo.
- la prossima volta metterò meno zucchero. Metterò circa 100 gr.

Ingredienti per una teglia da 22 cm x 17 cm:
100 gr cioccolato bianco che andremo a sciogliere
75 gr cioccolato bianco a pezzettini
100 gr burro
125 gr zucchero (è un pò troppo dolce per i miei gusti, quindi eventualmente diminuite lo zucchero)
2 uova
60 gr farina
25 gr pinoli
50 gr mirtilli essiccati

Fondere a bagnomaria i 100 gr di cioccolato con il burro.
Mescolare fino ad ottenere un composto omogeneo.
Sbattere con le fruste, lo zucchero, i semi di vaniglia e le uova, fino ad ottenere un composto chiaro e denso.
Unire poco alla volta mescolando, il cioccolato e il burro fusi.
Setacciare la farina ed unitela al composto, mescolando fino a quando e perfettamente incorporata.
Aggiungere i pinoli, i mirtilli e i 75 gr di cioccolato a pezzettini, mescolando con un cucchiaio.
Versare il tutto nella teglia coperta da carta forno e infornare a 180 gradi per 30 minuti.
Il dolce deve risultare appena sodo al tatto.
Buon appetito!





40 commenti:

  1. O blonda proiectata pe cerul senin si albastru al Siciliei!Ce mai vrei de la viata?

    ....
    Un amaro!:-))

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    1. Ahahaha :))! Piacere vero!
      Eu ador poza asta si am mai facut una asa la dulcele tau cu cioco!

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  2. splendido dolce Any, è un piacere conoscerti!!! Mi aggiungo ai tuoi lettori, passa a trovarmi, baci!!

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    1. Ciao Speedy, piacere mio!
      Sono contenta che ti sia piaciuto il mio dolce. Grazie e ti aspetto ancora!
      Passo subito a trovarti!

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  3. Golosissimi. Adoro i brownies e mi piace un sacco l'idea di una versione bianca arricchita dai miei amati mirtilli secchi :) Piacere di conoscerti, a presto e buona serata

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    1. Grazie e benvenuta Federica :)!
      Anch'io li adoro i mirtilli e devo dire che in questo dolce ci stanno benissimo!
      Passo a trovarti, a presto!

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  4. Deci lista mea cu " to do " creste.Miculinul, iubitor de ciocolata alba, iti va multumi.
    Te pup si-ti doresc dupa amiaza faina.

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    1. Micule, fa-o si uita de ea o zi.
      La inceput era prea moale, parca era cruda. Si e si normal, ciocolata era moale.
      Apoi am asteptat o zi si avea consistenta perfecta.

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  5. Da'tu vrei sa mor?Cum sa uit de ea o ziulica intreaga,atunci cand aici vorbim de ciocolata?Doar daca o bag intr-o camera rece,o incui si apoi arunc cheia,altfel o sa-mi fie fooooarte greu.
    Te pup cu drag!

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    1. :)))) Las ca asa am facut si eu si nici nu vroiam s-o postez pe blog. Era prea moale. Dar am mancat-o aproape toata.
      Dupa o zi jumate imi ramasesera alea 2 bucati din poza. Cand am gustat, era altceva. Asa cum trebuia sa fie.
      Te pup si eu!

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  6. De cand cautam aceasta reteta.....arata super bine! Imi place am sa incerc!

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    1. Bine-ai venit Alice! Ma bucur ca ai gasit reteta aici la mine :)!

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  7. Hm ,un dulce ciocolatos si alb.
    Fix pe gustul meu .
    Oare cu visine ar merge ?

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    1. Nu stiu ce sa zic. De care zici, proaspete, la borcan sau uscate?
      Eu ador visinele, dar aici parca nu le-as pune. Numai daca-s uscate, seci.
      Incearca mai bine cu stafide, daca nu gasesti merisoare uscate sau cu caise, ananas, dar tot uscate, seci.

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  8. Imi place blonda ta , si nu-s barbat sa ma atraga blondele :)) O sa fac si eu , prea bine arata .

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    1. Merci Dorina, o s-o refac si eu, dar de data asta o sa am mai multa rabdare.

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  9. Imi plac ambele variante,iar blonduta ta e super apetisanta!Bacioni!!!

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  10. Merci Flory, esti tare draguta intotdeauna :) Te pup!

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  11. Grazie Fede, già sto pensando alla prossima "blondie colazione" :) !

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  12. Wow....superba:)!!!atat poza cat si blondina ta :)!!!!Pupici

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  13. Multumesc mult de tot Maria :)!
    Sper sa invat mai multe pe parcurs, in ceea ce priveste pozele :).

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  14. io non amo particolarmente il cioccolato bianco...ma questi dicono propriop "mangiami mangiami"...complimenti!

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    1. E' veramente buono questo dolce, grazie per i complimenti!

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  15. Cara Any questa ricetta è deliziosa come d'altronde tutte le altre!
    Un abbraccio a presto
    Sara

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    1. Grazie Sara, sei troppo gentile!
      Buon fine settimana!

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  16. Ah, deve essere buono almeno quanto è bello.......
    Complimenti
    Anna

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    1. Grazie per la visita e per i tuoi apprezzamenti! A presto.

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  17. sono capitata nel posto giusto ... per golosi e buone forchette ...l'aspetto è invitante ...da provare al più presto ... mi aggiungo anch'io con piacere al tuo blog.... un saluto giusi_g

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  18. Pur non essendo un'amante del cioccolato bianco, i tuoi blondie mi intrigano!!!

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    1. Manu, credimi, non mi capita spesso di comprare il cioccolato bianco. E l'unico modo in cui lo consumo è questo. Oppure in qualche altro dolce, tipo muffin, etc.

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  19. ma che meraviglia, mi sembra di sentire il gusto!! mi aggiungo tra i lettori e ti seguirò con piacere!!

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  20. Il tuo dolce sembra proprio buonissimo !!
    buona settimana
    Roberta

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    1. Grazie Roberta e benvenuta nella mia cucina! buona settimana anche a te!

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  21. Questo Brownie di sicuro sarà delizioso, proverò a farlo anche io, complimenti!
    Nancy

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    1. Ciao Nancy, ti ringrazio molto. Il blondie è veramente buono. Se lo fai, fammi sapere!

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