mercoledì 14 marzo 2012

Muschiulet de porc in lapte - Maiale al latte

Più sotto la ricetta in italiano

Muschiuletul de porc gatit astfel, e foarte gustos, moale si aromat.
Iar sosul e un deliciu!
Folositi o cratita antiaderenta.

Ingrediente:
un muschiulet de porc
1 litru de lapte
unt
ulei extravirgin de masline
cateva frunze de salvie
o ramurica de rozmarin
sare

Se pune muschiuletul de porc intr-o cratita cu putin unt si ulei extravirgin de masline.
Se lasa sa se rumeneasca pe toate partile, pana ce prinde crusta.
Se adauga  laptele, salvia, rosmarinul, saram carnea si lasam la fiert la foc mic.
O sa-l vedeti ca devine asa

Se lasa in continuare la foc mic, fara capac, pana ce laptele se ingroasa, avand grija sa-l intoarcem din cand in cand. Circa 50 de minute de cand incepe sa fiarba laptele.
In final va deveni asa
Se scoate carnea pe o farfurie, frunzele de salvie si rozmarinul se arunca, iar sosul se pune in paharul de la mixer si se mixeaza bine pana ce devine o crema omogena.
Se taie carnea felii si se serveste cu sos.
Un deliciu! Numai daca-l veti incerca veti sti cat e de bun!

ITALIANO

Non vorrei sbagliare, ma credo che Il maiale al latte sia una ricetta Emiliana.
Comunque sia...è una ricetta semplicissima e buonissima.
Il filetto di maiale cucinato cosi, risulta tenero e saporito. 
Usate una casseruola antiaderente.

Io lo cucino con pochi ingredienti:
un filetto di maiale
1 litro di latte
burro
olio extra vergine di oliva
qualche foglia di salvia
rosmarino
sale

Scaldare il burro e l'olio evo in una casseruola e rosolare il filetto di maiale in modo uniforme da tutte le parti.
Aggiungere il latte, la salvia e il rosmarino, salare la carne e lasciare cuocere a fuoco lento per circa 50 minuti.
Trascorso il tempo di cottura, tirare fuori la carne, buttare la salvia e il rosmarino, mettere la salsa in un frullatore e frullarla finché non diventi omogenea e fine.
Tagliare la carne a fette, impiattare e servire accompagnata dalla salsa.
Una delizia! 
Buon appetito!



Nessun commento:

Posta un commento