sabato 31 marzo 2012

Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor - Fettine di maiale al forno, gustose e morbide

Più sotto la ricetta in italiano

O reteta simpla, rapida si delicioasa, pe care am invatat-o de la soacra mea.
O fac de multi ani si inca nu ne-am plictisit de ea, asa de buna e.
Carnea facuta in felul asta devine foarte frageda. 
Se poate face foarte bine si cu carne de vita taiata tot asa felii subtiri si va iesi la fel de frageda sau piept de curcan cum au incercat deja unii dintre voi.

Ingrediente:
felii de carne de porc taiate subtire circa 0,7 cm (carnea din piciorul din spate al porcului, cel din care se face jambon)
cartofi
ceapa
rosii cherry
sare
piper
oregano
ulei extravirgin de masline

Se unge o tava cu o picatura de ulei extravirgin de masline se aseaza carnea (incercam sa avem o tava pe masura, puteti folosi foarte bine din alea de aluminiu de unica folosinta) si se aseaza feliile de carne sarate si piparate.
Deasupra carnii asezam un amestec din: cartofi taiati felii, ulei ev, ceapa, sare, piper, oregano. Eu de data asta am pus si ceva maghiran.
Acest amestec il punem peste carne, asezam intai cartofii felie cu felie, apoi ceapa.
Deasupra punem cateva rosii cherry taiate pe jumatate.
Important e sa nu se vada carnea si sa fie doar un strat de cartofi. Umpleti golurile cu ceapa.
Am dat la cuptorul (preincalzit) la 200 de grade cam jumatate de ora pana ce se fac catofii. 

Pofta buna!

ITALIANO

Questa è un'altra ricetta di facile esecuzione, saporita e a portata di tutti.
Si può fare con fettine di maiale oppure di vitello, tagliate sottili. 
Un idea presa da mia suocera.

Ingredienti:
fettine di maiale (tagliate sottili, circa 0,7 cm)
patate
cipolla
pomodorini ciliegino
olio extravergine di oliva
sale
pepe
origano

Mettere le fette di carne salate e pepate, in una teglia unta precedentemente con un po' d'olio evo.
Pulire le patate, tagliarle a fette e mescolare con cipolla tagliata a fette, olio evo, sale, pepe, origano. Io questa volta ho messo pure la maggiorana.
Mettere le patate condite sopra la carne, in modo da coprire bene la carne.
Fare soltanto uno strato di patate, e coprire i eventuali spazi con la cipolla.
Infornare a 200 gradi (forno caldo) per circa mezz'ora o comunque finché le patate sono pronte.
Buon appetito!


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