Più sotto la ricetta in italiano
Daca trebuie sa le pregatesc pentru o cina festiva si mai am si altele de facut, le fac de dimineata si dupa ce se racesc le acopar cu hartie de cuptor pana ce le umplu.
Ingrediente pentru 18 vol au vent:
2 pachete aluat de foietaj (55o gr)
1 galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte
Desfacem aluatul de foietaj si decupam cerculete cu o forma rotunda de 4,5 - 5 cm.
Ne trebuie o parte de cerculete intregi, iar altele decupate la randul lor inca o data cu o forma mai mica. Eu folosesc una de 2,5 - 3 cm.
Pe o tava acoperita cu hartie de copt, incepem sa punem cerculetele intregi si le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Pe fiecare cerculet punem cate 2 sau 3 cerculete decupate la mijloc, unul deasupra celuilalt si le ungem pe fiecare cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Le dam la cuptor la 180 de grade circa 20 de minute, pana ce se coloreaza frumos.
Daca vreti vol au vent-uri mai inalte, faceti 3 straturi de cerculete decupate la mijloc plus baza intreaga.
In acest caz, va vor iesi mai putine, circa 14 vol au vent-uri.
Eu le-am umplut cu salata de ghebe cu maioneza.
Pentru cina din Ajunul Craciunului, le-am umplut cu crema de somon, dupa reteta Mayei:
180 gr de somon afumat
200 gr philadelphia
1-2 lingurite de suc de lamaie
1 lingura marar tocat fin
Se mixeaza ingredientele si se umplu vol au vent-urile cu ajutorul unui sac a poche.
Pofta buna!
Pentru pranzul de craciun 2012, umpluti cu crema de prosciutto cotto si branza philadelphia (jumatate prosciutto, jumatate branza, am pus totul in thermomix si am amestecat pana ce a rezultat o crema fina).
ITALIANO
Sono facili da realizzare e relativamente veloci.
Bisogna avere un po' di pazienza a tagliare la pasta sfoglia ed a ungerla con il tuorlo d'uovo.
Solo questo.
Ingredienti per 18 vol au vent:
2 pacchi di pasta sfoglia (550 gr)
1 tuorlo d'uovo sbattuto con 2 cucchiai di latte
Stendiamo la pasta sfoglia e con l'aiuto di una forma rotonda, ritagliamo dei dischi di circa 4,5 - 5 cm.
Abbiamo bisogno di una parte di dischi interi ed un altra parte di dischi ritagliati anch'essi con una forma più piccola, di 2,5 - 3 cm.
Su una teglia da forno coperta con carta forno, iniziamo a mettere dei dischi interi, li spennelliamo con tuorlo sbattuto con 2 cucchiai di latte.
Sopra adagiamo altri 2 o 3 dischi che abbiamo ritagliato e ungiamo con tuorlo ognuno di loro.
Inforniamo a 180 gradi (forno preriscaldato), per circa 20 minuti.
Devono risultare gonfi e dorati.
Se volete dei vol au vent più alti, dovete mettere 3 dischi ritagliati sopra la base intera. In questo caso, otterrete 14 vol au vent.
Se volete dei vol au vent più alti, dovete mettere 3 dischi ritagliati sopra la base intera. In questo caso, otterrete 14 vol au vent.
Io l'altro giorno li ho riempiti con funghi e maionese. Avevo conservato l'ultimo baratolo di funghi chiodini mandato dai miei genitori.
Mia mamma pulisce i funghi e li mette a bollire. Li conserva con un po' d'olio sotto vuoto.
Io ho sciacquato i funghi, li ho messo a scolare e una volta ben asciutti li ho tritati e li ho mescolati con la maionese. Deliziosi!
Per la Vigilia di Natale ho riempito i vol au vent con una mousse di salmone, buonissima.
La ricetta di Maya
180 gr di salmone affumicato
200 gr philadelphia
1-2 cucchiaini di succo di limone
1 cucchiaio di aneto tritato
Si tritano con il mixer tutti gli ingredienti e si riempiono i vol au vent con l'aiuto di una sac a poche.
Per il pranzo di Natale 2012 li ho riempiti con una crema di prosciutto cotto e formaggio philadelphia (metà prosciutto e metà philadelphia, tutto nel bimby finché il tutto è diventato una crema fine)
Buon appetito!
Mia mamma pulisce i funghi e li mette a bollire. Li conserva con un po' d'olio sotto vuoto.
Io ho sciacquato i funghi, li ho messo a scolare e una volta ben asciutti li ho tritati e li ho mescolati con la maionese. Deliziosi!
Per la Vigilia di Natale ho riempito i vol au vent con una mousse di salmone, buonissima.
La ricetta di Maya
180 gr di salmone affumicato
200 gr philadelphia
1-2 cucchiaini di succo di limone
1 cucchiaio di aneto tritato
Si tritano con il mixer tutti gli ingredienti e si riempiono i vol au vent con l'aiuto di una sac a poche.
Per il pranzo di Natale 2012 li ho riempiti con una crema di prosciutto cotto e formaggio philadelphia (metà prosciutto e metà philadelphia, tutto nel bimby finché il tutto è diventato una crema fine)
Buon appetito!
superrrr, de cand vreau sa le fac si eu.notat reteta
RispondiEliminaEu sa stii ca n-am cumparat niciodata gata facuti.
EliminaPe aia cu crema de somon i-am facut din 2 straturi, pe cei cu ghebe din 3.
Dar si 2 straturi sunt suficiente, zic eu.
Arata tare bine , o idee faina pentru un aperitiv .
RispondiEliminaMerci Dorina, mie chiar imi place sa-i fac!
RispondiEliminaSe pot mplute cu ce-ti doreste inimioara!
foarte mult imi place ideea cu trei straturi!!! arata asa pufosi si simpatici~!
RispondiEliminaMa bucur ca-ti plac, se pot umple cu ce-ti place tie mai mult.
EliminaMultumesc ca existi
RispondiEliminaBine ai venit Anonim si sper sa-ti placa si celelalte retete!
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