Più sotto la ricetta in italiano
Am intalnit o multime de retete si modalitati de a-l face, insa pentru noi asta e reteta de tiramisù.
Nu pun nici macar lichior, rom, etc. Trebuie sa se simta aroma de mascarpone, crema aceea minunata si fina care iti incanta simturile. Cu cacao amara presarata deasupra,mmmmm divin.
Reteta e simpla de tot si o am de la soacra mea.
Ingrediente pentru 6 persoane:
5 oua
5 linguri de zahar
500 de gr de mascarpone
cafea amara rece
savoiardi in jur de 27 de bucati
cacao amara
In primul rand am facut cafeaua, o cafetiera de 6.
Am pus-o intr-o farfurie si am "lungit-o" cu apa, in jur de 100 ml. Niu puneti multa apa, pentru ca trebuie sa se simta aroma de cafea.
Se separa ouale.
Glbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat bine de tot pana ce am obtinut o crema si zaharul nu se mai simte.
Am adaugat pe rand cate o lingura de mascarpone si am mixat bine dupa fiecare lingura adaugata.
Crema obtinuta am pus-o intr-un castron incapator.
Am mixat albusurile de ou cu un varf de cutit de sare. Am luat cate o lingura de albus si am pus -o peste crema facuta inainte, am invartit de jos in sus (nu de la stanga la dreapta), pana cand am incorporat toata cantitatea de albusuri.
Am luat jumatate din savoiardi, i-am inmuiat pe rand in cafea rece (lasam sa curga excesul de cafea din ei), i-am asezat pe fundul recipientului si am pus deasupra jumatate din crema.
Apoi am continuat cu alt strat de savoiardi si alt strat de crema.
Glbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat bine de tot pana ce am obtinut o crema si zaharul nu se mai simte.
Crema obtinuta am pus-o intr-un castron incapator.
Am mixat albusurile de ou cu un varf de cutit de sare. Am luat cate o lingura de albus si am pus -o peste crema facuta inainte, am invartit de jos in sus (nu de la stanga la dreapta), pana cand am incorporat toata cantitatea de albusuri.
Am luat jumatate din savoiardi, i-am inmuiat pe rand in cafea rece (lasam sa curga excesul de cafea din ei), i-am asezat pe fundul recipientului si am pus deasupra jumatate din crema.
Apoi am continuat cu alt strat de savoiardi si alt strat de crema.
Am intins deci ultimul strat de crema (eu fac 2 straturi de savoiardi si 2 de crema) si apoi am presarat cu cacao amara.
Se lasa la frigider pana in momentul in care va fi servit, minim 6 ore sau de preferat toata noaptea.
Pofta buna!
ITALIANO
Ingredienti per 6 persone:
5 uova
5 cucchiai di zucchero
500 gr di mascarpone
caffe amaro freddo(per il mio contenitore ci vogliono 27 savoiardi)
cacao amaro
Prima di tutto fare il caffè in una caffettiera da 6. Allungatelo con un po' d'acqua e lasciatelo raffreddare.
Separate i tuorli dagli albumi.
Montare i tuorli con lo zucchero fino a ottenere una crema bianca e spumosa.
Aggiungere il mascarpone a cucchiaiate, e mescolare bene dopo ogni cucchiaio aggiunto.
Mettere la crema ottenuta in una ciotola capiente.
Montare gli albumi a neve con un pizzico di sale e aggiungerli piano piano alla crema di mascarpone, mescolando delicatamente da giù in su.
Immergere uno per uno i savoiardi nel caffe e disporli sul fondo di una pirofila. Devono essere imbevuti ma non completamente zuppi.
Mettere sopra la meta della crema, poi mettere il secondo strato di savoiardi e il resto della crema.
Spolverizzate con cacao amaro, coprite la pirofila e mettere in frigorifero fino al momento di servire.
Si mette in frigo per almeno 6 ore, preferibilmente per tutta la notte.
Buon appetito!
Dolce al cucchiaio abbastanza recente ma di grandissimo succeso.
In rete ci sono tantissime ricette e modalità di preparazione.
La ricetta che vi presento è di mia suocera, semplice, senza liquori e altre cose aggiunte. Bisogna sentirsi il sapore del mascarpone, della meravigliosa crema che t'incanta il palato.
In rete ci sono tantissime ricette e modalità di preparazione.
La ricetta che vi presento è di mia suocera, semplice, senza liquori e altre cose aggiunte. Bisogna sentirsi il sapore del mascarpone, della meravigliosa crema che t'incanta il palato.
Ingredienti per 6 persone:
5 uova
5 cucchiai di zucchero
500 gr di mascarpone
caffe amaro freddo(per il mio contenitore ci vogliono 27 savoiardi)
cacao amaro
Prima di tutto fare il caffè in una caffettiera da 6. Allungatelo con un po' d'acqua e lasciatelo raffreddare.
Separate i tuorli dagli albumi.
Montare i tuorli con lo zucchero fino a ottenere una crema bianca e spumosa.
Aggiungere il mascarpone a cucchiaiate, e mescolare bene dopo ogni cucchiaio aggiunto.
Mettere la crema ottenuta in una ciotola capiente.
Montare gli albumi a neve con un pizzico di sale e aggiungerli piano piano alla crema di mascarpone, mescolando delicatamente da giù in su.
Immergere uno per uno i savoiardi nel caffe e disporli sul fondo di una pirofila. Devono essere imbevuti ma non completamente zuppi.
Mettere sopra la meta della crema, poi mettere il secondo strato di savoiardi e il resto della crema.
Spolverizzate con cacao amaro, coprite la pirofila e mettere in frigorifero fino al momento di servire.
Si mette in frigo per almeno 6 ore, preferibilmente per tutta la notte.
Buon appetito!
sti cum e, ce e simplu e gustos.Da aceea imi place mie reteta asta.nici eu nu pun lichior in el.
RispondiEliminaN-am pus niciodata lichior si nici n-o sa pun vreodata.
EliminaE mai mult decat gustos asa cum e!
Si eu am incercat multe variante,dar aceasta ramane cea mai buna!Pupici Any!
RispondiEliminaFlory, eu zic sincer ca alte retete nu am incercat, am mancat insa altele pe la restaurant, prieteni, etc.
RispondiEliminaDe ex. mie imi place crema sa fie cremoasa, nu teapana. Na, chesti de gusturi.