lunedì 12 marzo 2012

Tarta sarata fara blat - Torta salata con mortadella e Asiago

Piu sotto la ricetta in italiano

O reteta simpla de tot.
E reteta perfecta atunci cand aveti ceva resturi de salam si branza prin frigider care trebuie consumate. Sau ca aperitiv taiata felii, cuburi, cand aveti musafiri.
Reteta o am de la mama mea, care la randul ei o are de la o prietena.
Este foarte usor de facut.

Ingrediente pentru o tava de 20 - 22 cm:

250 gr de smantana sau iaurt ( eu am folosit smantana)
200 gr de salam de orice fel (eu am folosit mortadella, dar am facut-o chiar si cu cabanos)
200 gr de branza Asiago (cas, cascaval, ce aveti)
4 oua
3 linguri de faina
1 lingura de gris
marar
parmigiano reggiano (pentru pus deasupra la final)

ATENTIE! Nu se pune sare


Branza se da pe razatoarea mare.
Mortadella se taie cubulete. 

Se amesteca intr-un castron salamul, branza, smantana, ouale, se adauga faina putin cate putin, apoi grisul. 
Adaugam si mararul tocat.

Se amesteca bine si se pune compozitia intr-o tava (eu am pus intr-o tava rotunda) unsa cu unt si tapetata cu faina.
Deasupra se pune parmigiano reggiano.

Se da la cuptorul preincalzit  la 150 de grade in jur de 30-40 de minute (eu cateodata o las mai mult, pana vad ca prinde o culoare frumoasa).
In timp ce se coace o sa vedeti ca se umfla compozitia in tava, dar apoi se va dezumfla imediat ce o scoateti de la cuptor! 
Nu o serviti imediat fierbinte, lasati-o sa se zvante putin, sa se aseze.


ITALIANO

Questa torta salata è molto veloce da fare, buona e semplice. 
E' perfetta per una cena normale, oppure servita come aperitivo tagliata a spicchi o a cubetti per una cena con gli ospiti.
Ricetta di mia mamma.

Ingredienti per una teglia tonda da 20 - 22 cm:
250 gr panna da cucina (o yogurt tipo quello greco, più denso - io uso sempre la panna)
200 gr mortadella - quella confezionata in un unico pezzo (oppure altro tipo di salame)
200 gr Asiago o qualsiasi altro tipo di formaggio di questo genere
4 uova
3 cucchiai di farina
1 cucchiaio di semolino
aneto fresco
parmigiano reggiano (da mettere sopra alla fine)

Attenzione! Non si mette sale!

Tagliare la mortadella a cubetti piccoli.
Grattugiare il formaggio.
Mescolare bene la mortadella con il formaggio, la panna, le uova, la farina e il semolino.
Aggiungere l'aneto tritato.
Mettere l'impasto in una teglia unta di burro e cosparsa con la farina, stendere bene con un cucchiaio.
Cospargere di parmigiano grattugiato.
Infornare a 150 gradi per circa 30-40 minuti (io qualche volta anche 50, dipende dal forno) finché prende un bel colore.
In forno gonfia un po', ma una volta finita la cottura, ritorna.
Non servitela subito appena sfornata, bollente,  lasciatela riposare un pochino.
Buon appetito!




8 commenti:

  1. Am facut-o deja, am luat reteta de pe forum.
    Foarte, foarte buna a fost si-ti multumesc pentru reteta.

    RispondiElimina
  2. Cu placere Micule si ma bucur mult ca ti-a placut!

    RispondiElimina
  3. Foarte faina tarta asta. Ma bucur sa te citesc si-n blogosfera , te pup .

    RispondiElimina
  4. Si eu ma bucur ca mi-am facut curaj in sfarsit!
    Tarta asta e extrem de simplu de facut, buna la gust si te "salveaza" de resturile de prin frigider sa zic asa.
    Te pup Dorina!

    RispondiElimina
  5. Any, nu ai idee de cate ori am facut tarta asta a ta!Asa ca iti multumesc si aici de reteta!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Eu iti multumesc ca ai incercat-o!
      Eu am incercat-o si in forme de muffins, dar raman totusi la prima varianta in forma normala, rotunda.

      Elimina
  6. Che golosità! Questa piacerebbe un sacco ai bambini (ma anche a mamme, papà, nonni e nonne...) ;-)
    Grazie Any per averla inserita!
    Un bacione e buona giornata!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. E' vero, piace a tutti ed è facile da fare. A presto!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...