Più sotto la ricetta in italiano
Asa ca am avut chef de o plimbarica la mare, de unde am luat ceva peste pentru pranz si cina.
Pentru pranz am luat creveti, iar pe diseara vreau sa fac o supa de midii si peste la cuptor.
Super simple si super bune pastele astea.
Ce se vede in poze e pentru o persoana.
Ingrediente:
1 catel de usturoi
2-3 linguri ulei extravirgin de masline
cateva linguri de suc de rosii
sare, piper, peperoncino
patrunjel taiat marunt (de obicei pun, insa azi nu am pus ca eram pe fuga)
creveti
Crevetii i-am curatat toti in afara de doua bucati, pe care le-am lasat intregi pentru decor.
Capurile le punem deoparte, nu le aruncam.
Curatam catelul de usturoi si-l punem intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei ev.
Lasam pe foc pana incepe sa sfaraie usturoiul, apoi adaugam crevetii curatati, capurile si cei 2 creveti intregi.
Amestecam din cand in cand si cu furculita apasam pe fiecare cap de crevete (de aia intregi nu ne atingem :), in asa fel incat sa iasa toata zeama. Acolo sta mare parte din ceea ce va da gust si bunatate pastelor. Garantat.
Adaugam apoi cateva linguri de suc de rosii, saram, piparam, punem putin peperoncino si lasam la foc mic.
Scoatem capurile si le aruncam, iar cei doi creveti ii punem deoparte.
Adaugam in tigaia cu creveti cateva linguri de apa in care coc pastele, amestecam.
Cand pastele au fiert, le scurgem de apa si le punem in tigaie.
Amestecam bine, punem pe farfurii si decoram cu cei doi creveti intregi.
Pofta buna!
ITALIANO
Ingredienti:
1 spicchio d'aglio
2-3 cucchiai di olio extra vergine di oliva
qualche cucchiaio di sugo di pomodoro
sale, pepe, peperoncino
prezzemolo (di solito lo metto, oggi ero di fretta è l'ho scordato)
gamberi
Sgusciamo i gamberi (apparte due che lasciamo interi per la decorazione) e mettiamo da parte le teste.
In una padella mettiamo uno spicchio d'aglio a imbiondire con 2-3 cucchiai di olio evo.
Uniamo i gamberi puliti, le teste e i due gamberi interi. Ogni tanto giriamo e con una forchetta schiacciamo ogni testa in modo da far uscire tutto il liquido che c'e dentro. Darà aroma e bontà alla pasta.
Aggiungiamo qualche cucchiaio di sugo di pomodoro, saliamo, pepiamo, mettiamo anche un pò di peperoncino e lasciamo cuocere a fuoco lento. Uniamo qualche cucchiaio di acqua di cottura della pasta.
Tiriamo fuori le teste e le buttiamo. Tiriamo fuori i due gamberi interi e gli mettiamo da parte.
Quando la pasta è pronta, la scoliamo e la mettiamo nella padella, mescoliamo bene e impiattiamo.
Decoriamo con i due gamberi interi.
Buon appetito!
plang, plang, plang si balesc.vreau si euuuu.ii ador
RispondiEliminaSi eu ador crevetii mari, mici, de toate culorile. Imi plac grozav.
EliminaNu mai plange, fugi si cumpara creveti!
daca ar fi asa de simplu,eu proaspeti nu prea gasesc, mai mult congelati.Da las ca merg eu in vara in Toscana si-mi fac plinut :-p
EliminaIubita mea Toscana!!! Aaaa pai acolo tre' sa-ti faci plinul cu o gramada de produse, mai ales din carne, pe care sa le duci acasa. Nu uita geanta frigorifica cand mergi:))!
Elimina:)) chiar am sa o iau.Timp sa am sa umblu ca iarasi avem reuniune de familie:-p
EliminaNimic mai simplu si mai bun!
RispondiEliminaBine ai venit in blogosfera,simt ca ai mult de daruit!Pupici!
Da Flory, pana fierb pastele se face si condimentul cu creveti. Simplu de tot.
EliminaMultumesc mult, sper sa-ti placa si ce o sa postez in continuare :)!