Più sotto la ricetta in italiano
Este atat de aromat salamul asta si atat de fin si de bun!
Nu va imaginati clasicul salam de biscuiti.
Biscuiti are foarte putini, e predominant insa gustul de ciocolata, ca doar se numeste salam de ciocolata! E mult mai moale decat clasicul salam de biscuiti tocmai pentru ca are foarte putini biscuiti in compozitie.
Reteta Liei
Ingrediente:
1 ou mare si un galbenus
125 g zahar
100 g unt moale
75 g cacao amara
30 g savoiardi sau alt tip de biscuiti simpli
50 g nuci maruntite
coaja de la o portocala
In loc de nuci puteti folosi migdale sau alune.
La ingredientele de mai sus mai puteti adauga rom.
Mixam ouale cu zaharul pana ce obtinem o crema spumoasa.
Adaugam untul moale bucatele si cacaoa, amestecam pana ce obtinem un aluat omogen.
Maruntim bine de tot savoiardi (trebuie sa obtinem un pesmet fin) si ii adaugam la aluat impreuna cu nucile maruntite si coaja de portocala. Amestecam.
Punem aluatul pe o bucata de folie de plastic si ii dam forma unui salam.
Inchidem cu folie, rulam salamul sa fie uniform si il inchidem la capete.
Il punem in frigider de pe-o zi pe alta.
In momentul in care-l servim, il acoperim de zahar pudra, apoi il feliem.
Pofta buna!
Non immaginatevi il classico salame ai biscotti.
Qui i biscotti sono pochissimi, il personaggio principale e il cioccolato e la buccia d'arancia li da quel qualcosa in più. E' molto più morbido rispetto al classico salame ai biscotti, appunto perché di biscotti ne ha pochissimi.
La ricetta di Lia.
Ingredienti:
1 uovo grande e un tuorlo
125 gr zucchero
100 gr burro morbido
75 gr cacao amaro
30 gr savoiardi (o qualsiasi altro tipo di biscotti semplici)
50 gr noci sminuzzate
la buccia di un'arancia
A posto delle noci potete usare mandorle o nocciole.
Potete usare anche del rum.
Lavoriamo bene le uova e lo zucchero fino ad ottenere una crema spumosa.
Aggiungiamo il burro morbido, il cacao e lavoriamo finché risulterà un impasto omogeneo.
Uniamo i savoiardi sminuzzati fine fine, le noci sminuzzati e la buccia d'arancia. Mescoliamo.
Mettiamo l'impasto sopra un foglio di pellicola, gli diamo la forma di un salame, chiudiamo e mettiamo in frigo fino al giorno dopo.
Prima di servire, lo copriamo con zucchero a velo.
Buon appetito!
Amvazut si eu reteta si mi-a placut mult,trebuie sa-ncerc si eu,arata prea bine!Bacioni!
RispondiEliminaE foarte aromat sa stii, neaparat sa pui coaja de portocala.
RispondiEliminaNu am mai facut demult. Arata atre bine!. Merci de ideea cu coaja de portocala!
RispondiEliminaIdeea e tot a lui Lia noastra! Asa parfum si gust bun i-a dat :)!
EliminaDaaa si cu fistic!:-)))
RispondiElimina:))))) Lili, noi visam si noaptea fistic!
EliminaAi vazut ce usor se impachteaza in folie ?
RispondiEliminaNu a fost cred nici o filozofie pentru un "chirurg" specializat in iepuri .:)
Te pupa Lia .
A fost mai mult decat usor, chiar mi-a placut sa-l rotesc in folie :)!
EliminaNu pot sa uit ce parfum emana aluatul asta, chiar trebuie sa-l refac, a placut la toti ciocolatosii casei.
Ahahaha auzi la ea, "chirurg" specializat in iepuri :)))))!