mercoledì 28 marzo 2012

Peste spada in crusta de ierburi aromatice si migdale - Pesce spada in crosta di erbe aromatiche e mandorle

Più sotto la ricetta in italiano

E minunat pestele spada facut asa. 
Ramane fraged, deloc innecacios, iar ierburile aromatice si migdalele ii dau un gust sublim! Nu mai zic de parfum!
Sa nu credeti ca daca sta doar 5 minute la cuptor, pestele ramane crud. Nici gand! Nu-l lasati mai mult ca altfel se arde.
Reteta de pe blogul La cucina degli angeli

Ingrediente:

2 felii de peste spada
1 catel de usturoi
20 gr migdale feliate
30 gr pesmet
ierburi aromatice: menta, patrunjel, rozmarin, busuioc (toate proaspete)ulei extravirgin de masline
sare
piper
Mai intai am pus putin ulei de masline (la ochi, va orientati in functie de cat peste aveti, sa va ajunga sa ungeti bine pestele) intr-o farfurie cu un catel de usturoi taiat felii si am lasat deoparte pana ce pregatim restul ingredientelor.

Am taiat marunt ierburile aromatice. Ce vedeti in poza sunt ierburile pentru o felie. 
                           

Am amestecat apoi pe o farfurie pesmetul, amestecul de ierburi aromatice si ulei de masline (la ochi, puneti atat cat sa va rezulte o compozitie moale). 
Apoi am adaugat migdalele felii si am amestecat din nou cu grija.  
Cu degetul am apasat usor pe feliile de usturoi din farfuria pregatita la inceput, apoi am aruncat usturoiul.
Pestele l-am uscat bine cu hartie absorbanta, l-am sarat, piparat, l-am dat prin uleiul preparat (pe ambele parti, bine) , apoi l-am imbracat in amestecul de pesmet, ierburi si migdale. 

L-am bagat la cuptorul preincalzit la 250 de grade, pe treapta cea mai inalta a cuptorului, 5 minute, intr-o tava cu hartie de copt.
Deci nu la gril. 
Stati langa cuptor si aveti grija sa nu depasiti cele 5 minute, altfel pestele se arde.
O nebunie! Gust sublim, aromele se imbina perfect, vi-l recomand cu toata inima.

Pofta buna!

ITALIANO

Pochi ingredienti, 5 minuti di cottura ed è pronto!
Il pesce spada cucinato cosi, rimane morbido, per niente stoppacioso. E' sentirete che profumo!
La ricetta dal blog La cucina degli angeli

Ingredienti:
2 fette di pesce spada
1 spicchio d'aglio
20 gr lamelle di mandorle
30 gr pangrattato
erbe aromatiche fresche: menta, prezzemolo, rosmarino, basilico
olio extra vergine di oliva
sale
pepe

Prima di tutto preparare un piatto con dell'olio evo e uno spicchio d'aglio tagliato a fette e lasciare insaporire l'olio fino al momento dell'utilizzo.
Tritare le erbe aromatiche. Quello che vedete nella foto sono le erbe che io ho usato per una solo fetta di pesce spada.
Mescolare il pangrattato con le erbe aromatiche tritate e un po' d'olio evo (io l'olio l'ho messo a occhio, deve risultare una panatura morbida).
Aggiungere le lamelle di mandorle e mescolare con cura in modo da non romperle.
Asciugare bene il pesce con la carta da cucina.
Buttare l'aglio e adagiare le fette di pesce spada salate e pepate, una ad una nell'olio da tutte le parti.
Rivestire ogni fetta con la panatura fatta in precedenza.
Infornare su una teglia rivestita da carta forno a 250 gradi, nella parte più alta del forno, per 5 minuti. Quindi no grill.
Tenete d'occhio il forno e non superate i 5 minuti di cottura, altrimenti il pesce si brucia.
Buon appetito!


4 commenti:

  1. O nebunie draga mea! Ador pestele! As manca non stop numai peste!! Grozava crusta, imi ploua in gura cand ma gandesc la busuioc, menta, peste.. hmmm super!! hugs!!

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  2. Si mie imi place pestele, parca m-as fi nascut la malul marii:)!
    Pestele spada facut asa, e o minunatie.

    PS. in seara asta am mancat capsuni si m-am gandit la tine. Daca aveam Oreo si mascarpone la indemana, stii ce faceam!

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  3. Ciao Any, complimenti per questa ricetta! sono felice di trovarla pubblicata nel tuo blog!!
    A presto
    Francesco

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  4. Ciao Francesco! Grazie mille, certo che l'ho pubblicata, è una ricetta valida!

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