Più sotto la ricetta in italiano
Luisanna Messeri zicea ca e un desert grecesc.
E un desert simplu, fara pretentii, rapid de facut, care poate fi servit ca mic dejun, ca desert in familie sau de oferit oaspetilor.
Pentru noi a fost perfect dupa o cina pe baza de peste.
Luisanna zice ca ies 4 portii. Mie mi-au iesit exact 2 pahare de Martini, ce-i drept 2 portii ca sa te poti satura!
Avem nevoie de:
un tub de lapte condensat 170 gr
2 cutii de iaurt grecesc de 180 gr fiecare
coaja unei lamai mici si sucul de la jumatate de lamaie.
2 biscuiti seci maruntiti (trebuie sa rezulte 2 linguri de biscuiti maruntiti)
miez de nuca maruntit
miere
Dam la razatore coaja de lamaie si o amestecam cu sucul de la jumatate de lamaie.
Inainte de a servi desertul, punem deasupra miezul de nuca maruntit si miere de albine.
Pofta buna!
Luisanna zice ca ies 4 portii. Mie mi-au iesit exact 2 pahare de Martini, ce-i drept 2 portii ca sa te poti satura!
Avem nevoie de:
un tub de lapte condensat 170 gr
2 cutii de iaurt grecesc de 180 gr fiecare
coaja unei lamai mici si sucul de la jumatate de lamaie.
2 biscuiti seci maruntiti (trebuie sa rezulte 2 linguri de biscuiti maruntiti)
miez de nuca maruntit
miere
Dam la razatore coaja de lamaie si o amestecam cu sucul de la jumatate de lamaie.
Punem in vasul mixerului impreuna cu laptele condensat.
Mixam, cat sa fie pufos laptele condensat.
Adaugam iaurtul si amestecam cateva secunde la viteza mica pana se incorporeza.
Mixam, cat sa fie pufos laptele condensat.
Adaugam iaurtul si amestecam cateva secunde la viteza mica pana se incorporeza.
Punem apoi cele 2 linguri de biscuiti maruntiti si amestecam cu o paleta.
Crema rezultata o punem in cupe de inghetata sau pahare de Martini in cazul meu.
Punem cupele in frigider (eu le-am lasat cam 2 ore).Inainte de a servi desertul, punem deasupra miezul de nuca maruntit si miere de albine.
ITALIANO
Mi piace Luisanna Messeri. E' simpatica, solare, ironica, cucina bene...insomma...mi fa sempre piacere guardarla.
Questo suo dessert greco si fa in un attimo. E' perfetto per la colazione, come dolce da mangiare in famiglia o da offrire agli ospiti.
Noi l'abbiamo mangiato dopo una cena a base di pesce.
Lei dice che con queste dosi escono 4 porzioni. A me sono venuti 2 bicchieri di Martini. Certo...due porzioni abbondanti :)!
Ingredienti:
un tubetto di latte condensato di 170 gr
2 vasetti di yogurt greco di 180 gr ciascuno
la buccia di un limone e il succo di 1/2 limone spremuto
2 biscotti secchi sminuzzati (devono risultare 2 cucchiai di biscotti)
gherigli di noce sminuzzati
miele
Lavorare con il mixer la buccia grattugiata di un limone, il succo di mezzo limone spremuto e il latte condensato.
Unire lo yogurt e lavorare a basa velocità finché lo yogurt è completamente incorporato.
Aggiungere i biscotti secchi sminuzzati e mescolare con un cucchiaio.
Riempire con la crema risultata 2 coppe Martini (o coppe gelato) e mettere in frigo per circa 2 ore.
Prima de servire, decorare con dei gherigli di noci sminuzzati e miele.
Buon appetito!
Questo suo dessert greco si fa in un attimo. E' perfetto per la colazione, come dolce da mangiare in famiglia o da offrire agli ospiti.
Noi l'abbiamo mangiato dopo una cena a base di pesce.
Lei dice che con queste dosi escono 4 porzioni. A me sono venuti 2 bicchieri di Martini. Certo...due porzioni abbondanti :)!
Ingredienti:
un tubetto di latte condensato di 170 gr
2 vasetti di yogurt greco di 180 gr ciascuno
la buccia di un limone e il succo di 1/2 limone spremuto
2 biscotti secchi sminuzzati (devono risultare 2 cucchiai di biscotti)
gherigli di noce sminuzzati
miele
Lavorare con il mixer la buccia grattugiata di un limone, il succo di mezzo limone spremuto e il latte condensato.
Unire lo yogurt e lavorare a basa velocità finché lo yogurt è completamente incorporato.
Aggiungere i biscotti secchi sminuzzati e mescolare con un cucchiaio.
Riempire con la crema risultata 2 coppe Martini (o coppe gelato) e mettere in frigo per circa 2 ore.
Prima de servire, decorare con dei gherigli di noci sminuzzati e miele.
Buon appetito!
Un desert usor si racoritor.Pup!
RispondiEliminaDiana, sa stii ca-i chiar usor de facut si e super avantajos ca se poate face inainte.
RispondiEliminaMa gandesc mai ales la zilele in care avem musafiri si avem si altele de facut :).
Imi lasa gura apa!
RispondiEliminaAm sa fac si eu reteta si am sa vin cu impresii.
Te pup!
Bine-ai venit la mine Oana!
RispondiEliminaSa-mi zici daca a fost pe gustul tau!
ciao Any, sono in ritardissimoooooooo!!!
RispondiEliminaDelizioso e fresco, adoro lo yogurt greco...Grazie per essere sempre presente nel mio linky :D
un bacio
Grazie a te, a presto!
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