Più sotto la ricetta in italiano
Am mai gatit bibilica, dar la cuptor, metoda clasica cu ierburi aromatice.
De data asta am vrut sa incerc ceva nou. Si bine am facut!
Cu siguranta voi reface reteta asta, dar nu numai cu bibilica, avand in vedere ca nu mi-e la indemana in orice perioada a anului.
E delicioasa gatita asa, aromele se imbina perfect si sa nu va imaginati ca e dulce daca are ciocolata.
Reteta am gasit-o intr-un numar vechi din 2009 al revistei "Cucinare bene". Am mai modificat-o putin pe ici colo.
Ingrediente:
1 bibilica
200 gr salote
150 gr sunca
30 gr unt
40 ml ulei extravirgin de masline
1 ramurica de rozmarin
cateva frunze de salvie
50 gr de ciocolata amara 47% (nu mai mult)
sale, pepe
1 paharel de brandy
200 ml de vin rosu
supa de legume filtrata
Am curatat bibilica, am portionat-o si am parlit-o.
Am spalat bucatile de carne si le-am uscat cu hartie absorbanta de bucatarie.
Intr-o tigaie am pus untul si uleiul la incalzit, am pus apoi bucatile de carne si le-am lasat 10 minute la foc vioi, intorcandu-le pe-o parte si pe alta, pana ce au prins culoare.
Adaugam paharelul de brandy, lasam sa se evapore la foc vioi si unim rozmarinul si salvia.
Punem apoi si vinul si lasam pe foc moderat timp de 40 de minute. Din cand in cand udam carnea cu un polonic de supa daca e nevoie.
In acest timp, intr-o alta tigaie punem sunca taiata felii cu cateva linguri de ulei ev timp de 3 minute, amestecand mereu.
Adaugam salotele (daca sunt maricele le taiem pe jumatate), 1 pahar de apa calda si coacem timp de 10 minute. Trebuie sa devina moi, insa sa nu se desfaca.
Luam bucatile de carne si le transferam pe o farfurie.
Punem in tigaie in care am gatit bibilica, salotele, sunca si tot lichidul.
Adaugam ciocolata maruntita, amestecam si repunem carnea in tigaie.
Lasam sa se imbine gusturile la foc moderat, timp de 3 - 4 minute.
Piparam si gustam de sare.
Eu sare nu am pus absolut deloc, pentru ca erau deja sarate supa si sunca.
Pofta buna!
ITALIANO
Ho cucinato altre volte la faraona, ma sempre col metodo classico, al forno con erbe aromatiche.
Questa volta ho voluto provare qualcosa di nuovo. E ho fatto bene!
Rifarò sicuramente questa ricetta, non per forza con la faraona, visto che come l'anatra, non si trova sempre.
E' deliziosa cucinata cosi, veramente ottima, i aromi si sposano perfettamente e non immaginatevi che e dolce visto che c'è il cioccolato!
La ricetta l'ho trovata in un vecchio numero della rivista "Cucinare bene" (2009) e l'ho modificata qua e là.
Ingredienti:
1 faraona
200 gr cipolline (scalogni)
150 gr pancetta tesa
30 gr burro
40 ml olio extra vergine di oliva
1 rametto di rosmarino
qualche foglia di salvia
50 gr cioccolato amaro 47% (non di più)
sale, pepe
1 bicchierino di brandy
200 ml vino rosso
brodo vegetale filtrato
Pulire, tagliare a pezzi, fiammeggiare e lavare la faraona.
In una casseruola sciogliete il burro con l'olio.
Adagiate i pezzi di faraona, fateli rosolare rigirandoli da tutte le parti, 10 minuti.
Bagnateli con il brandy, fate evaporare a fiamma vivace, unite il rosmarino e la salvia a ciuffetti.
Aggiungete il vino e proseguite la cottura almeno per 40 minuti, rigirando ogni tanto la carne e bagnando con del brodo vegetale caldo se c'è bisogno.
Nel frattempo tagliate la pancetta a listarelle e rosolatela in una padella con qualche cucchiaio di olio per circa 3 minuti mescolando di continuo.
Aggiungete le cipolline, un bicchiere d'acqua calda e cuocete 10 minuti. Devono diventare tenere, ma non si devono disfare. Spegnere il fuoco.
Passati i 40 minuti, scolate la faraona su un piatto con un mestolo forato.
Versate nella casseruola di cottura della faraona le cipolline con la pancetta e il fondo di cottura. Mescolate con cura.
Aggiungete il cioccolato tritato. Amalgamate.
Unite nella casseruola ancora la faraona, mescolate con un cucchiaio di legno.
Lasciate insaporire 3 - 4 minuti a fuoco medio continuando a mescolare.
Cospargete di pepe e regolate di sale. Io non ho messo proprio il sale, perché la pancetta era già salata ed anche il brodo.
Togliete dal fuoco, impiattate e servite.
Accompagnate con un buon vino rosso!
Buon appetito!
Questa volta ho voluto provare qualcosa di nuovo. E ho fatto bene!
Rifarò sicuramente questa ricetta, non per forza con la faraona, visto che come l'anatra, non si trova sempre.
E' deliziosa cucinata cosi, veramente ottima, i aromi si sposano perfettamente e non immaginatevi che e dolce visto che c'è il cioccolato!
La ricetta l'ho trovata in un vecchio numero della rivista "Cucinare bene" (2009) e l'ho modificata qua e là.
Ingredienti:
1 faraona
200 gr cipolline (scalogni)
150 gr pancetta tesa
30 gr burro
40 ml olio extra vergine di oliva
1 rametto di rosmarino
qualche foglia di salvia
50 gr cioccolato amaro 47% (non di più)
sale, pepe
1 bicchierino di brandy
200 ml vino rosso
brodo vegetale filtrato
Pulire, tagliare a pezzi, fiammeggiare e lavare la faraona.
In una casseruola sciogliete il burro con l'olio.
Adagiate i pezzi di faraona, fateli rosolare rigirandoli da tutte le parti, 10 minuti.
Bagnateli con il brandy, fate evaporare a fiamma vivace, unite il rosmarino e la salvia a ciuffetti.
Aggiungete il vino e proseguite la cottura almeno per 40 minuti, rigirando ogni tanto la carne e bagnando con del brodo vegetale caldo se c'è bisogno.
Nel frattempo tagliate la pancetta a listarelle e rosolatela in una padella con qualche cucchiaio di olio per circa 3 minuti mescolando di continuo.
Aggiungete le cipolline, un bicchiere d'acqua calda e cuocete 10 minuti. Devono diventare tenere, ma non si devono disfare. Spegnere il fuoco.
Passati i 40 minuti, scolate la faraona su un piatto con un mestolo forato.
Versate nella casseruola di cottura della faraona le cipolline con la pancetta e il fondo di cottura. Mescolate con cura.
Aggiungete il cioccolato tritato. Amalgamate.
Unite nella casseruola ancora la faraona, mescolate con un cucchiaio di legno.
Lasciate insaporire 3 - 4 minuti a fuoco medio continuando a mescolare.
Cospargete di pepe e regolate di sale. Io non ho messo proprio il sale, perché la pancetta era già salata ed anche il brodo.
Togliete dal fuoco, impiattate e servite.
Accompagnate con un buon vino rosso!
Buon appetito!
intrigant, dar in acelas timp tare interesant.
RispondiEliminaNu mai mancasem niciodata si am fost foarte surprinsi de asa bunatate.
EliminaNu zici ca mananci ciocolata, am zis si la reteta, pentru ca in fond, e sarat!
da, asa e.Miere am mai pus in sosul pt pieptul de rata,dar ciocolata n-am folosit pt carne,desi am mai vazut.
EliminaAm mai vazut varianta de carne cu ciocolata, dar n-am gustat.Cu siguranta am sa incerc.Sa ai o faina.
EliminaJohanna, Micul, eu nici n-am mai vazut si nici n-am incercat pana acum, insa am fost extrem de incantati toti de gust. Minunat!
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