Am inceput seria pastelor facute in casa, in momentul in care am achizitionat accesoriul de facut paste al robotului KitchenAid.
Dupa doua incercari, a treia oara am reusit in sfarsit sa mancam niste paste minunate.
Asa arata accesoriul. E destul de mare, dar in acelasi timp usor de manevrat. Are sase discuri pentru sase tipuri de paste diferite.
Faina pe care am folosit-o eu, este faina de grau dur remacinata, de la producatorii locali.
Faina de grau dur remacinata are un mare continut de proteine, potasiu, fier, fosfor, substante antioxidante.
La fiecare 100 de gr de faina am pus 40 de gr de apa la temperatura camerei.
Am inceput sa amestec cu paleta K, pana in momentul in care am obtinut un aluat nisipos.
Deci nu trebuie sa obtinem un aluat normal. E gata imediat.
Azi vroiam bucatini. Am montat discul, apoi accesoriul, am facut mici bilute de aluat si le-am pus inauntru.
Am dat drumul la viteza 10.
Taiem pastele si le punem pe o suprafata infainata, le zvantam cat de cat sa se acopere de faina .
Fierb extrem de repede 1-2 minute, depinde de tipul de paste,deci trebuie supravegheate.
Eu azi le-am facut simple, fara sosuri, am ales sa le amestec cu putin unt si coaja de lamaie.
Am presarat piper proaspat macinat si .....pofta buna!
Sunt foarte multumita, maine spaghetti sau....inca nu stiu sigur. Mai vedem!
ITALIANO
Ho iniziato la serie della pasta fatta in casa, quando ho
comprato l’accessorio per KitchenAid.
La scatola comprende l’accessorio per la pasta, una custodia
con 6 trafile diverse, una spazzola piccola per la pulizia, un utensile che ci aiuta a chiudere e ad aprire
l’accessorio, un libretto d’istruzioni.
I formati di pasta che si possono realizzare sono: spaghetti, bucatini, penne,
maccheroni, rigatoni, fusilli.
Dopo i primi due tentativi non riusciti alla perfezione, questi
giorni siamo riusciti a mangiare una pasta davvero buona.
Ho usato la farina di grano duro rimacinata, comprata dai
produttori locali. Questo tipo di farina ha un elevato contenuto in proteine e sostanze antiossidanti, potassio, ferro e fosforo.
Per ogni 100 gr di farina, usiamo 40 gr di acqua.
Mettiamo farina e acqua nella planetaria e impastiamo con la
frusta K, finché otteniamo un impasto sabbioso. Ci vuole veramente poco.
Montiamo l’accessorio con la trafila del formato di pasta
desiderato. Io oggi ho scelto di fare i bucatini.
Mettiamo in funzione la planetaria alla velocità 10.
Prendiamo delle palline d’impasto, le mettiamo dentro l’accesorio.
Man mano che la pasta inizia a uscire, la tagliamo (i bucatini devono essere lunghi circa 24 cm) e la mettiamo su una superficie infarinata.
Mettiamo la pasta a bollire in acqua salata e la teniamo d'occhio perche bolle veramente in un attimo (circa 2 minuti).
Io oggi ho scelto semplicemente di condirla con burro, buccia di limone biologico e una spolverata di pepe fresco.
Veramente ottima! Domani spaghetti...o forse no! Penne? Rigatoni?
Buon appetito!
ce frumos arata..si iarasi imi aduc aminte de accesoriul tau :-p
RispondiEliminaIoana sa stii ca si eu in timp ce le faceam, eram extaziata.
RispondiEliminaCu aluatul asta sunt perfecte, nu se lipesc una de alta.
Ma faci sa-l cumpar si eu accesoriul pentru pasta!Arata sublim si ce textura are...
RispondiEliminaAzi am facut spaghetti. Tot asa de fain arata.
EliminaLe-am facut pe la 11 dimineata, deci le-am lasat la uscat un pic.
Trebuie mare atentie ca se fierb imediat.
Lili, ce sa zic, mie imi place enorm de mult, acum sunt doar la inceput, da' ma mai perfectionez.
Inca n-am facut toate tipurile de paste.