martedì 21 aprile 2015

Pollo allo zenzero e salsa di soia - Pui cu ghimbir si sos de soia

Mai jos reteta in limba romana

Benritrovati!!!!
E' passato un sacco di tempo dall'ultimo post che ho pubblicato, ma di certo non ho mai pensato di abbandonare il mio amatissimo blog! 
Eccomi qui con una ricetta semplice semplice, che si può preparare in anticipo e cuocere all'ultimo minuto. Noi l'abbiamo già preparata un bel po' di volte quest'inverno, ma penso che possa essere un'ottima proposta anche per le cene estive.
Il pollo cucinato così è davvero delizioso, molto saporito, un piatto che può essere proposto anche per una cena con amici. 

Ingredienti per due porzioni abbondanti (anche tre):
3 cosce di pollo - 1 kg
60 ml salsa di soia
10 gr zenzero fresco grattugiato
50 gr miele millefiori
1 spicchio d'aglio
1 cucchiaino di paprika dolce
1 lime
olio extravergine di oliva
una spolverata di pepe di Sichuan 

per il riso basmati (per due, tre porzioni):
1 bicchiere e mezzo di riso basmati (circa 250 gr)
3 bicchieri di acqua (anche un po' di più)
1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
sale
pepe nero
bacche di pepe rosa

Togliere la pelle dalle cosce e le eventuali parti grasse, disossarle e tagliarle a bocconcini. Il pesò della carne senza osso, sarà di 660 gr. 





Mettere i bocconcini in una ciotola che possa contenere anche la marinatura, aggiungere la salsa di soia, lo zenzero fresco sbucciato e grattugiato, il miele, lo spicchio d'aglio pulito e schiacciato, la paprika, una spolverata di pepe di Sichuan, il succo di mezzo lime e la buccia di un lime intero.
Mescolare bene, coprire la ciotola con della pellicola trasparente e mettere in frigo per circa cinque ore. Dare una mescolata ogni ora.




Mettere un filo d'olio extravergine di oliva in una padella e unite poi il pollo con la marinatura. Cuocere a fuoco alto fino a quando il sughetto si ristringe, girando ogni tanto.




Per il riso basmati, mettere l'olio in una casseruola, aggiungere il riso, mescolare e tostare per circa un minuto. Aggiungere l'acqua, mescolare e lasciare cuocere senza mescolare più. 
Servire i bocconcini di pollo accompagnati da riso basmati, una spolverata di pepe nero e qualche bacca di pepe rosa.
Buon appetito!




Ho riaperto le porte anche al mio blog creativo, potete vedere qui le mie ultime creazioni!


Româna

In sfarsit, dupa doua luni, reusesc sa postez din nou o reteta!
O reteta simpla de tot, care se poate pregati inainte si gati in ultimul moment, o reteta potrivita si pentru o cina cu prietenii, zic eu.
Noua ne place foarte mult, iarna asta am pregatit-o de multe ori, foarte gustoasa.

Ingrediente pentru 2 portii generoase (sau 3):
3 pulpe de pui - 1 kg
60 ml sos de soia
10 gr ghimbir proaspat dat la razatoarea mica
50 gr miere de albine
1 catel de usturoi
1 lingurita de paprika dulce
1 lime
ulei extravirgin de masline
piper de Sichuan (su piper normal)

pentru orezul basmati (pentru 2 - 3 portii)
1 pahar si jumatate de orez basmati (circa 250 gr)
3 pahare de apa (chiar si putin mai mult)
1 lingura de ulei extravirgin de masline
sare
piper
boabe piper roz

Pulpele de pui se curata de piele si de eventualele parti grase, se dezoseaza si se taie bucatele. Carnea dupa dezosare va avea in jur de 660 gr.

Se pun bucatelele de carne intr-un castron incapator, se adauga sosul de soia, ghimbirul proaspat curatat de coaja si apoi dat la razatoare, mierea, catelul de usturoi curatat si zdrobit, paprika, putin piper de Sichuan (daca nu aveti puneti piper normal), sucul de la o jumatate de lime di coaja de la un lime.
Se amesteca bine, se acopera cu pelicula transparenta si se da la frigider pentru circa cinci ore. Se amesteca cam la fiecare ora.
Se pune un fir de ulei extravirgin de masline intr-o tigaie si se adauga apoi puiul cu tot cu marinata.
Se gateste la foc vioi (cam 10 minute) pana cand sucul se restrange, amestecind din cand in cand.

Pentru orezul basmati, se pune uleiul intr-o caserola, se adauga orezul, se amesteca si se lasa pe foc cam un minut. Se adauga apa, se amesteca si se lasa pe foc fara a mai amesteca. 
Se serveste puiul cu orezul basmati si ceva boabe de piper roz.
Pofta buna!